Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Ανατροπή… παραμονής!

21:35 8/2/2021 - Πηγή: Sportime
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα: Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με ανατροπή (2-1) και… παραμονή για τους Ηπειρώτες στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό που δεν συνέρχεται με τίποτα και θα πρέπει να παλέψει πολύ για να μείνει κι αυτός στην κατηγορία.  Nτεμπούτο Καρέλη με τους Αγρινιώτες, με ξεκούραστους Λοντίγκιν, Καρτάλη και Ντομίνγκες που αποθεραπεύτηκε οι Γιαννιώτες.

Το ματς ήταν κομβικό. Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα καίγονταν για βαθμούς και καλύτερα μπήκαν οι γηπεδούχοι. Δύσκολες στιγμές για την άμυνα του Λοντίγκιν στο 12′ με την μπάλα να μένει ζωντανή μέσα και γύρω περιοχή, να φτάνει στον Καρέλη και

τον τελευταίο με ένα… extreme τελείωμα να την στέλνει λίγο άουτ.

Amber alert στο 16′. Χάθηκε η μπάλα από Μπαρμπόσα, Ντίας, Καρέλη, Αριγίμπι για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά βρέθηκε γρήγορα, στα δίχτυα του Λοντίγκιν! Εξαιρετική συνεργασία των τεσσάρων που «έκρυψαν» το τόπι και ωραίο τελείωμα του Αμερικάνου για το 1-0 των γηπεδούχων.

Για ένα ρόλο όλο το πρώτο ημίχρονο. Πρωταγωνιστές οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού που είχαν και δοκάρι στο 45′ σε κεφαλιά του Ντιας. Κομπάρσοι εκείνοι του «Αγιαξ της Ηπείρου», με εξαίρεση τον Παμλίδη που κάνει ένα… πέρασμα στο 43′ σουτάροντας εκτός εστίας και ενώ λίγα λεπτά πριν ο Γιαννίκης έχει κάνει άρον – άρον την πρώτη του αλλαγή αντικαθιστώντας τον Ναουμετς με τον Μπρένερ.

Στο 52′ αλλάζει το… σενάριο του αγώνα. Ο Τσότσαλιτς ανατρέπει τον Παμλίδη εντός περιοχής, με τον Ευαγγέλου να καταλογίζει πέναλτι, τον Κρίζμαν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και το ματς να έρχεται στα ίσια. Από κει και έπειτα όλα αλλάζουν. Οι γηπεδούχοι χάνουν κατοχή, μπάλες, ηρεμία, αυτοπεποίηθηση. Όλα περνάνε στη πλευρά των φιλοξενούμενων που δεν δείχνουν να αρκούνται στον πόντο και ψάχνουν και δεύτερο γκολ για την ολική ανατροπή. Και το βρήκαν στο 85′ με τον Γιάννη Κάργα να πηδάει πιο ψηλά από όλους και με το κεφάλι να νικάει τον Μελίσσα για το 2-1 υπέρ των Ηπειρωτών που ήταν και το τελικό σκορ!

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα – Η κάρτα του αγώνα

MVP: Μπήκε στο ματς στο ημίχρονο και κατάφερε να αλλάξει όλη την εικόνα της ομάδας του. Πολλά τρεξίματα, πολλές κερδισμένες μονομαχίες και μία ακόμη θετική εμφάνιση στο ενεργητικό του κατέγραψε ο Άγγελος Λιάσος.

UP: Ωραίο να βλέπεις ξανά στη Super League 1 Έλληνες παίκτες με ποιότητα όπως ο Νίκος Καρέλης. Είχε δύο φάσεις νωρίς και την ασίστ στον Αριγίμπι. Δεν τον βοήθησαν και οι συμπαίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο να φανεί περισσότερο.

DOWN: Μπήκε στο 74′ και όχι μόνο δεν βοήθησε καθόλου τον Παναιτωλικό, αλλά στο τέλος έχασε και την κεφαλιά από τον Κάργα στη φάση του 1-2 ο Νίκος Βέργος. Βέβαια, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την αλλαγή των Αγρινιωτών στα δύο ημίχρονα την έχει ο Τραϊανός Δέλλας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δεν είχε προβλήματα ο Άγγελος Ευαγγέλου. Η σημαντικότερη φάση ήταν το πέναλτι που ορθώς δίνει στη φάση της ισοφάρισης του ΠΑΣ Γιάννινα.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37′ Ντίας, 75′ Μπαρμπόσα – 58′ Λιάσος, 61′ Ντομίνγκεθ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης, Τσότσαλιτς, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα, Τσιγγάρας (83’ Ντάλσιο), Ταχάρ (68’ Μάζουρεκ), Ντίας, Αριγίμπι (74’ Βέργος), Μπαρμπόσα, Καρέλης (74’ Ντουάρτε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Καρτάλης (87’ Εραμούσπε), Κάστρο (46’ Κρίζμαν), Ντομίνγκεθ, Νάουμετς (37’ Μπρένερ), Λεό Μπατίστ (46’ Λιάσσος), Παμλίδης (83’ Μιλιντσεάνου).

Το άρθρο Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Ανατροπή… παραμονής! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα