Παναγία των Παρισίων: Οι εικόνες σοκάρουν (pics)

Στις φλόγες τυλίχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/4) η Παναγία των Παρισίων. Η ζημιά που έχει υποστεί ο ιστορικός ναός είναι πολύ μεγάλη.

Η επίσημη πληροφόρηση ήταν πως όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των εργασιών εντός του ναού. Αξίζει να σημειωθεί πως το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου έχει καταρρεύσει. Όπως υποστήριξε, μάλιστα, εκπρόσωπος του καθεδρικού, κάηκε όλος ο ξύλινος σκελετός.

«Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες. Όπως όλοι οι συμπατριώτες μου, είμαι θλιμένος απόψε να βλέπω ένα κομμάτι μας

να καίγεται», ήταν το tweet που έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Λόγω της φωτιάς χρειάστηκε να εκκενωθεί και το Ιλ ντε λα Σιτέ, η νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα, όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες έως τώρα.

Πολύς είναι ο κόσμος που βρέθηκε κοντά στον ναό για να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Υπήρξαν στιγμές βουβαμάρας, αλλά και άλλες που ο κόσμος ξαφνικά άρχισε να τραγουδάει ύμνους. Πολλοί ήταν ακόμη και γονυπετείς προφανώς προσεύχοντας να σταματήσει η φωτιά. Άλλοι ήταν με τα κινητά στο χέρι και απαθανάτιζαν το θλιβερό περιστατικό.

Φυσικά είναι τέτοιας σημασίας η Παναγία των Παρισίων που υπήρξαν επίσημες τοποθετήσεις από πολλούς ηγέτες χωρών. Μεταξύ αυτών και ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με tweet του σχολίασε πως εάν πετούσαν αεροπλάνα, ίσως να έσβηνε η φωτιά και προέτρεψε τους Γάλλους να δράσουν άμεσα.

Αργότερα ήρθε η απάντηση από το υπουργείο Ασφάλειας του πολίτη της Γαλλίας. Αυτή ανέφερε: «Η πτώση νερού από αέρα θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση όλου του κτηρίου. Το βάρος του νερού και η πίεση με την οποία θα έπεφτε, θα μπορούσαν να διαλύσουν τη δομή της Παναγίας των Παρισίων και να προκαλέσουν παράπλευρες ζημιές στην περιοχή».

The post Παναγία των Παρισίων: Οι εικόνες σοκάρουν (pics) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα