Οριστικό: Ο Παναθηναϊκός μένει Euroleague

Ο Παναθηναϊκός και τη νέα σεζόν αναμένεται να αγωνίζεται κανονικά στην Euroleague, μιας και στο Δ.Σ δεν έγινε δεκτό το αίτημα των «πρασίνων» για αποχώρηση από τη διοργάνωση. 

Καμία έκπληξη… Ο Παναθηναϊκός είχε εκφράσει

την επιθυμία να αποχωρήσει από την Euroleague. Επίσημα και σε κάθε τόνο. Στην Γ.Σ. των μετόχων που έγινε την Δευτέρα (22/6) όλα τελείωσαν!

Οι «πράσινοι» θα μείνουν στην κορυφαία διοργάνωση, όπως αναμενόταν. Οι υπόλοιποι 10 μέτοχοι ύψωσαν απαγορευτικό.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει στην Euroleague και ταυτόχρονα υποχρεώνεται να αναθεωρήσει την τακτική του. Έχει κάθε δικαίωμα να αντιτίθεται στη διοργάνωση.

Έχει κάθε δικαίωμα να δίνει «μάχη» για τη βελτίωσή της. Αλλά πλέον είναι προφανές ότι θα πρέπει να το κάνει με τον σωστό τρόπο.

Η ρήτρα των 10 εκατομμυρίων που προβλέπεται σε αποχώρηση πριν το 2025 (όταν και ολοκληρώνεται το 10ετές συμβόλαιο με την IMG) αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο.

Παράλληλα παρά το αίτημα των «πράσινων» να αποχωρήσουν, οι υπόλοιπες δέκα ομάδες- μέτοχοι δεν είχαν καθόλου θετική διάθεση ως προς αυτό.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Μακάμπι (και στενός φίλος επί σειρά ετών της οικογένειας Γιαννακόπουλου) Σιμόν Μιζράχι, παρατήρησε τους «πράσινους» για το… πωλητήριο.

Ότι με τα 25 εκατομμύρια στα οποία όρισαν την τιμή πώλησης της εταιρείας, υποτιμούν το προϊόν. Παράλληλα επανέλαβε σε όλους τους τόνους ότι η θέση του Παναθηναϊκού είναι ανάμεσα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Πέρα από τη ρήτρα των 10 εκατομμυρίων ευρώ, οι υπόλοιποι 10 μέτοχοι ξεκαθάρισαν απέναντι στον Παναθηναϊκό ότι θα προσφύγουν για διαφυγόντα κέρδη, σε περίπτωση κατά την οποία οι «πράσινοι» αποχωρούσαν.

Αυτό πολύ απλά σήμαινε ότι για να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από τη διοργάνωση θα έπρεπε να δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ συνολικά! Φυσικά αυτά τα πράγματα ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ σε καμία των περιπτώσεων.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει στην Euroleague. Θα συνεχίσει να βρίσκεται κανονικά ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες. Το θέμα είναι όμως να δούμε πως ακριβώς θα συνεχίσει την τακτική του για όλα τα θέματα (κυρίως οικονομικά) που έχει θέσει κατά καιρούς.

Γιατί είναι ξεκάθαρο (κι επίσημο πλέον) ότι με αυτή την τακτική δεν οδηγείται πουθενά. Και δεν μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του.

Το άρθρο Οριστικό: Ο Παναθηναϊκός μένει Euroleague εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα