Ονάνα: «Δεν πήγα σε ομάδα επειδή ήμουν μαύρος»

Δυστυχώς ο ρατσισμός υπάρχει παντού. Είναι έντονος ακόμα και στις μέρες μας. Ο Αντρέ Ονάνα είναι από τους παίκτες που το βίωσαν.

Μπορεί να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Άγιαξ τα τελευταία χρόνια, αλλά το βήμα παραπάνω δεν έχει έρθει έως τώρα. Κάποια στιγμή για την ακρίβεια είχε πρόταση αλλά το deal χάλασε επειδή είναι μαύρος!

Ο 23χρονος Καμερουνέζος μιλώντας σε ολλανδική εφημερίδα ανέφερε ότι ευρωπαϊκό κλαμπ τον απέρριψε για τον συγκεκριμένο

λόγο. Δεν θέλησε να πει περισσότερα, αν και το μυαλό πολλών πηγαίνει σε συγκεκριμένες χώρες που ο οποιοσδήποτε Αφρικανός περνάει δύσκολα ή κλαμπ που έχουν κυρίως δεξιούς οπαδούς.

«Στην πορεία συνειδητοποίησα ότι δεν είναι εύκολο για έναν μαύρο τερματοφύλακα να φτάσει στην κορυφή. Στην πρώτη μου χρονιά στον Άγιαξ φτάσαμε στον τελικό του Europa League, ο ατζέντης μου μιλούσε με μια ομάδα που ενδιαφερόταν, αλλά τελικά αυτός ο σύλλογος αποφάσισε να μην με υπογράψει γιατί ένας μαύρος τερματοφύλακας θα προκαλούσε προβλήματα στους οπαδούς του. Δεν είναι ότι δεν πίστευαν ότι ήμουν αρκετά καλός», ανέφερε συγκεκριμένα ο Ονάνα, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη ομάδα από το 2016 έχοντας παίξει σε 116 ματς..

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Ονάνα: «Δεν πήγα σε ομάδα επειδή ήμουν μαύρος» appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα