Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1: Με άνεση και στυλ στα προημιτελικά!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ξάνθης με 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου αγώνα εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Δύο γκολ σημείωσε ο Ντανιέλ Ποντένσε και ένα ο Αχμέντ Χασάν, ενώ για τους Ακρίτες, που δεν είχαν καθαρή ευκαιρία στην αναμέτρησης, σκόραρε ο Μπρίτο με πέναλτι στο 75′.

Δείτε το LIVE

του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 10(7)-1(0) τελικές προσπάθειες και 73%-27% κατοχή της μπάλας. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 29′, μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Νάτχο και το ψύχραιμο δεξί πλασέ του Ποντένσε απέναντι στον Ζίβκοβιτς (1-0). Οι Πειραιώτες βρήκαν ακόμα δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52′, ο Χασάν σκόραρε με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι (2-0), ενώ στο 61′ ο Ποντένσε με νέο δεξί πλασέ από το ύψος του πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλήθηκαν από την Ξάνθη σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, παρά το γεγονός πως από το 72ο λεπτό έπαιξαν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, που είχε περάσει ως αλλαγή, αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι. Η Ξάνθη βρήκε ένα γκολ με πέναλτι στο 75′, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπρίτο, αλλά στο υπόλοιπο του ματς και παρά το αριθμητικό της πλεονέκτημα δεν έκανε αισθητή την παρουσία της στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.

Ο Φράνκο Σολδάνο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ βάσει της εξέλιξης του αγώνα ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να «δώσει ανάσες» σε Γκιλιέρμε, Φορτούνη και Ποντένσε.

MVP: Ο Ντανιέλ Ποντένσε πέτυχε δύο γκολ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού.

UP: Ο Αχμέντ Χασάν πέτυχε ένα γκολ ψυχολογίας έπειτα από καιρό. Το έψαχνε πολύ, στάθηκε άτυχος και με τους τραυματισμούς, και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια.

DOWN: Η ένταση προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με παίκτες των ομάδων να είναι έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια, δεν αποτέλεσε μία καλή εικόνα προς τα έξω.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Γεώργιος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας) έδωσε με ευκολία το πέναλτι στην Ξάνθη και μοίρασε αρκετές κίτρινες κάρτες, κυρίως σε παίκτες του Ολυμπιακού. O Τσιμίκας προσπάθησε να αποφύγει την μπάλα στο σουτ του Μπαξεβανίδη και βρήκε στο χέρι του, αλλά ο διαιτητής έκρινε πως υπάρχει παράβαση…

ΓΚΟΛ: 29′, 61′ Ποντένσε, 52′ Χασάν – 75′ πέν. Μπρίτο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’+2′ Γκιλιέρμε, 45’+2′ Νάτχο, 67′ Μιράντα – 8′ Λισγάρας, 45’+2′ Κασάδο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (55′ Μπουχαλάκης), Νάτχο, Ποντένσε (64′ Σολδάνο), Φορτούνης (58′ Χριστοδουλόπουλος), Γιώργος Μασούρας, Χασάν.

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (46′ Μπαριέντος), Ντζουρίτσκοβιτς (56′ Καντά), Μελιόπουλος, Μπρίτο, Κάστρο (68′ Ντίρεσταμ).

Ολυμπιακός: Ίσα που πρόλαβε τη σέντρα η γιατρός του αγώνα!

The post Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1: Με άνεση και στυλ στα προημιτελικά! appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα