Ολυμπιακός: Ξανά στο Βελιγράδι για να διατηρήσει ελπίδες τετράδας

11:32 4/4/2024 - Πηγή: Sportime

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για το τέλος στην κανονική διάρκεια της Euroleague και ο Ολυμπιακός έχει ακόμα μία πρόκληση μπροστά του, αντιμετωπίζοντας τον Ερυθρό Αστέρα στη Stark Arena.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στο Βελιγράδι μια εβδομάδα μετά τη σπουδαία νίκη επί της Παρτιζάν και την τρελή 4η περίοδο με επιμέρους σκορ 28-10! 

Φυσικά, αυτή

τη φορά η ατμόσφαιρα στις κερκίδες αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετική, λόγω των σχέσεων των οπαδών των δύο ομάδων, ωστόσο μέσα στο παρκέ προβλέπεται… μάχη.

Το νικητήριο καλάθι του Κέντρικ Ναν στη Μπολόνια μείωσε σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες των Πειραιωτών για τετράδα, με το αποψινό παιχνίδι να θεωρείται must win.

Πλέον, για να βρεθεί εκεί ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να κάνει το 2/2, ενώ τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η Μπαρτσελόνα να κάνουν το 1/2. Σε αυτό το σενάριο και με τη Μονακό να κάνει το 2/2, η Μπαρτσελόνα τερματίζει 3η, η ομάδα του Μπαρτζώκα 4η και το «τριφύλλι» 5ο.

Παράλληλα, πλεονέκτημα παίρνει ο Ολυμπιακός αν κάνει το 2/2 και Παναθηναϊκός και Μονακό κάνουν το 1/2, με την Μπαρτσελόνα να κάνει το 2/2. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν 3οι, το «τριφύλλι» 4ο και η γαλλική ομάδα 5η.

Από την άλλη πλευρά, οι Σέρβοι είναι αδιάφοροι βαθμολογικά αφού εδώ και δύο αγωνιστικές, καθώς έμειναν εκτός κούρσας για τα Play-in.

Στα αγωνιστικά νέα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει τους Νίκολα Μιλουτίνοφ και Φιλίπ Πετρούσεφ, καθώς οι δύο Σέρβοι δεν βρίσκονται στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας, με τον πρώτο να έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και τον δεύτερο να ακολουθεί την αποθεραπεία του.

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου:

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα