Ολυμπιακός: Το τριαντάλεπτο του τρόμου!

Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός σκόρπισε τον τρόμο στην Μονακό από τη στιγμή κατά την οποία προσέγγισε με το σωστό τρόπο την άμυνά του.

Κι εφόσον ο Ολυμπιακός (όπως και κάθε ομάδα) είναι τόσο αποτελεσματικός στην άμυνα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Απ’ εκεί άλλωστε πήρε την αυτοπεποίθηση ώστε να βελτιωθεί επιθετικά.

Με τη σωστή προσέγγιση στην άμυνα, το stop στην early offence των Γάλλων, την αφόρητη πίεση, τις σωστές αποστάσεις, τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός από το 10′ και μετά ήταν απόλαυση. Και κυρίως από τη στιγμή που βρήκε επιθετικές λύσεις από την

πρώτη γραμμή (Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ) όλα έγιναν πολύ εύκολα. Η άριστη δουλειά από Γουόκαπ και Παπανικολάου επάνω στον Μάικ Τζέιμς αλλά και η καταλυτική παρουσία του Ζαν Σαρλ σε θέση 5 έκαναν ακόμα πιο ομαλό το δρόμο,

Για το 62 συνολικά και το 6-0 στο ΣΕΦ.

Στα της έδρας: Ο Ολυμπιακός δέχεται κατά μέσο όρο 66,5 πόντους στο ΣΕΦ. Μόνο η Φενέρμπαχτσε (58) και ο Ερυθρός Αστέρας (62,3) δέχονται λιγότερους στην έδρα τους αλλά με μια διαφορά: Οι Πειραιώτες έχουν διπλάσιους αγώνες (6 έναντι τριών) άρα το δείγμα είναι ασφαλέστερο.

Επίσης στο ΣΕΦ οι Πειραιώτες οδηγούν τους αντιπάλους τους σε 14,7 λάθη αλλά και να σουτάρουν με 47,4% στα δίποντα και 25,9% στα τρίποντα. Ομολογουμένως είναι μεγάλη επιτυχία.

Στον αγώνα με τη Μονακό το εκπληκτικό τριαντάλεπτο του Ολυμπιακού (μετά την πρώτη περίοδο) είναι εκείνο που οδηγεί σε αναλύσεις κι εντυπωσιακά συμπεράσματα.

Η διαφορά, στους πίνακες που παρουσιάζουμε,  δεν είναι απλώς ευδιάκριτη αλλά… χαώδης! Προσέξτε τι έκανε ο Ολυμπιακός (όπως και η Μονακό αντίστοιχα) στο πρώτο δεκάλεπτο και τι στα επόμενα τρία!!!

Το επιμέρους σκορ στις περιόδους 2-3-4 είναι 69-38 για τον Ολυμπιακό που έχει ακόμα μεγάλες διαφορές με τους Γάλλους.

-Στα ριμπάουντ που είναι 41-25.

-Στα λάθη που έχει τα μισά (8-14) ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 2 παραπάνω

-Στις ασίστ που έχει τέσσερις περισσότερες (14-10) ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 2 λιγότερες

-Στα κλεψίματα που είχε όσα και η Μονακό στο πρώτο δεκάλεπτο (συγκεκριμένα 3). Aλλά στα υπόλοιπα 30 λεπτά έκανε 8 έναντι… κανενός των Γάλλων.

-Κι εκεί που υπάρχει πάρτι (εκτός του σκορ) είναι στην αξιολόγηση. Όπου στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν 13-36 και στα επόμενα τριάντα λεπτά ήταν…95-19!!! Δεν υπάρχουν λόγια γι’ αυτό

Ολυμπιακός- Μονακό: Η διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο από τα επόμενα τρία

Ακόμα κι αν το προχωρήσουμε το θέμα στη σύγκριση των ημιχρόνων βλέπουμε επίσης τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει το ρυθμό του τόσο στην επίθεση (+16 πόντοι) όσο και στην άμυνα (-11 πόντοι). Εχει κυριαρχήσει στα ριμπάουντ (από -1 στο πρώτο μέρος σε +13 στο δεύτερο), έχει μειώσει κατά 3 τα λάθη ενώ έχει αυξήσει κατά 4 τις ασίστ και κατά 3 τα κλεψίματα.

Η αξιολόγηση είναι ακόμα ένα… πάρτι! Βελτιώθηκε κατά 42 μονάδες σε αντίθεση με την Μονακό που έπεσε κατά 35. Κι έτσι από το -12 του πρώτου μέρους πήγε στο +65 του δευτέρου!!!

Επίσης είναι εντυπωσιακό ότι στο δεύτερο ημίχρονο η Μονακό πέτυχε όσους πόντους είχε καταφέρει στο πρώτο δεκάλεπτο.

Ολυμπιακός- Μονακό: Η διαφορά του πρώτου με το δεύτερο ημίχρονο

Τα υπόλοιπα επιμέρους στοιχεία έχουν επίσης ενδιαφέρον. Διότι είναι κατηγορίες με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην εξέλιξη του αγώνα. Προσέξτε τι ακριβώς έχει γίνει.

-Στο πρώτο δεκάλεπτο οι πόντοι από αιφνιδιασμό είναι 2-10, από λάθη αντιπάλου 5-5 και από επιθετικά ριμπάουντ 0-2.

-Στα επόμενα τρία δεκάλεπτα αντίστοιχα είναι: 6-7 από αιφνιδιασμό, 15-4 από λάθη αντιπάλου και 15-5 από επιθετικά ριμπάουντ.

Πραγματικά είναι εντυπωσιακή η πρόοδος που επέδειξε ο Ολυμπιακός στα τρία δεκάλεπτα και βέβαια αποτελεί και την εξήγηση για το ότι έφτασε στο τελικό +21 με τη Μονακό.

Νίκος Μπουρλάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα