Ολυμπιακός: Σύσκεψη κορυφής με αναλύσεις και μεταγραφικές κατευθύνσεις

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε προ δυσάρεστων εκπλήξεων αλλά θέλει γρήγορα να βγει από την… φουρτούνα κάνοντας ήδη μια μεγάλη σύσκεψη για αναλύσεις λαθών αλλά και μεταγραφικές κατευθύνσεις.

Ο αποκλεισμός από την Λουντογκόρετς δεν ήταν ένα απλό πράγμα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, του έθεσε όλους προ των ευθυνών τους. Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη να καλύψει την

οικονομική ζημιά.

Μίλησε ξεκάθαρα γι’ αυτή στέλνοντας μήνυμα και στους παίκτες που έχουν μεγάλα συμβόλαια. Είπε άλλωστε πως έχουν ρόστερ για Champions League. Και ο Ολυμπιακός πλέον καλείται να προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Μπορεί να καλύψει έτσι ένα μέρος της χασούρας.  Ωστόσο οι αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ προχωρούν. Ο Σισέ είναι προς πώληση. Η Τρουά επιμένει, δείχνοντας το πιο σοβαρό ενδιαφέρον. Δεν αποκλείεται να ανεβάσει την προσφορά της και να υπάρξουν εξελίξεις.

Το θέμα του Μαντί Καμαρά θα τραβήξει έως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Κάτι που φαίνονταν καιρό τώρα. Η Νάπολι έχει δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες πωλήσεις. Ανάλογα με το τι θα γίνει στα ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Υπάρχει και το…κάδρο των αποχωρήσεων. Σε αυτό ίσως να προστεθούν ονόματα που προέκυψαν μετά τον αποκλεισμό με την Λουντογκόρετς.

Εδώ το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αν και στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Τα άκρα της άμυνας

Στα μεταγραφικά η κουβέντα στράφηκε περισσότερο στα άκρα της άμυνας. Θα έρθει αριστερός μπακ που θα λογίζεται το ίδιο βασικός, όπως και ο Ρέαμπτσιουκ. Μπορεί και περισσότερο. Ξεκάθαρα στον Πειραιά θέλουν τον Λυκογιάννη. Αλλά είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει. Παραμένει το ενδιαφέρον για τον Ολάσα της Βαγιαδολίδ αλλά και τον Ρέτσα της Αταλάντα.

Γρίφος παραμένει το δεξί άκρο της άμυνας. Πολλά τα ονόματα που συζητήθηκαν. Αλλά ο Κένι Λαλά είναι ο ρυθμιστής. Ο Γάλλος μπορεί να ήρθε με περγαμηνές, αλλά δεν έχει πείσει. Κυρίως τον Πέδρο Μαρτίνς. Που δεν τον ξεκίνησε στην ρεβάνς με την Λουντογκόρετς.

Πολλοί παραξενεύτηκαν πως τον είδαν να μπαίνει αλλαγή στο τέλος της παράτασης, στην θέση του Ανδρούτσου. Ωστόσο ο Λαλά είναι πολύ καλός στα πέναλτι και στα ελεύθερα χτυπήματα γενικά. Κάτι που φάνηκε, αφού εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, στην ρώσικη ρουλέτα.

Το θέμα είναι πως ο Μαρτίνς δεν τον εμπιστεύεται. Κάτι που έχει καταλάβει ο Λαλά. Βέβαια πήρε ευκαιρίες, αλλά και αυτός δεν έδειξε πολλά. Ωστόσο είναι συνέχεια υπό καθεστώς αμφισβήτησης.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει στην αγορά για δεξί μπακ και όλα δείχνουν πως θα κάνει την κίνηση του. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Λαλά.

Κατευθύνσεις δόθηκαν και για την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη που θα μπορεί να παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης.

Το θέμα Αντούνα

Στο Μεξικό αναφέρουν συνέχεια πως υπάρχει ενδιαφέρον για τον Ουριέλ Αντούνα της Γουαδαλαχάρα. Ο Νέρι Καστίγιο παραδέχθηκε στα ΜΜΕ του Μεξικού πως τον πρότεινε. Και πως οι Πειραιώτες είδαν με καλό μάτι την συγκεκριμένη κίνηση.

Ανήκει στην Σίβας Γουαδαλαχάρα, η οποία πάντως ακόμα δεν έχει πρόταση στα χέρια της. Ο 23χρονος άσος παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης και κυρίως από τα δεξιά.

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα έκανε στη Σάντος Λαγκούνα, ενώ πέρασε από την Κ23 της Μάντσεστερ Σίτι και την Γκρόνινγκεν.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Ολυμπιακός έχει κλείσει τις θέσεις ξένων. Και θα πρέπει να υπάρξουν αποχωρήσεις για να κάνει προσθήκες και να μπορεί να τους υπολογίζει.

Η ανάλυση του αποκλεισμού

Παράλληλα έγιναν και αναλύσεις για τον αποκλεισμό. Υπήρξαν διάφορες απόψεις για το τι έφταιξε. Για το τι δεν πήγε καλά. Το κυριότερο ήταν η απουσία πάθους. Πως γενικά δεν έγινε η κατάλληλη προετοιμασία στον τομέα της ψυχολογίας της.

Μεγάλο βάρος δόθηκε και στην ανάλυση του Πέδρο Μαρτίνς. Γιατί εκείνος είναι που ζει την ομάδα και παίρνει τις αποφάσεις.

Όλα αυτά καλό είναι που έγιναν για να εκτονωθεί η… κρίση και να προχωρήσει ο Ολυμπιακός στον επόμενο μεγάλο στόχο. Που είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός: Οι αποδέκτες των μηνυμάτων Μαρινάκη στο Ρέντη – Ποια η επόμενη μέρα

Ολυμπιακός: «Παγώνουν» οι μεταγραφές μέχρι τη Σλόβαν!

Αλέξανδρος Χρηστάκος για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα