Ολυμπιακός: Στο στόχαστρο ο Τζος Νέμπο (Vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά τον Τζος Νέμπο που κάνει φοβερή χρονιά με την Χάποελ Εϊλάτ.

Ο Ολυμπιακός έχει στρέψει την προσοχή του στον 23χρονο και ύψους 2,06μ. φόργουορντ/σέντερ της Εϊλάτ. Για τον οποίο πρόσφατα αναφέρθηκε σε ΜΜΕ του Ισραήλ (sports.walla) ότι ενδιαφέρεται και η Μακάμπι Τελ Αβίβ

που θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές την επόμενη σεζόν.

Ο Νέμπο είναι μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση και παίκτης με προοπτική για το υψηλότερο επίπεδο. Μπορεί να αναφέρεται ως power forward αλλά παίζει περισσότερο στο «5». Είναι πολύ δυνατός, έχει εξαιρετικά αθλητικά προσόντα. Τρέχει καλά το γήπεδο, είναι ικανότατος ριμπάουντερ και ιδιαίτερα αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι. Βέβαια ακόμα το παιχνίδι του «χτίζεται» καθώς δεν είναι ώριμος αλλά σίγουρα η προοπτική του είναι μεγάλη.

Ο 23χρονος Αμερικανός αποφοίτησε από το Texas A&M με 12,5 πόντους και 6,2 ριμπάουντ. Φέτος με την Εϊλάτ έχει 14,1 πόντους και 10,2 ριμπάουντ. Σουτάρει με 63% στα δίποντα και με 66,4% στα τρίποντα ενώ δεν έχει επιθετικό ρεπερτόριο από την περιφέρεια. Επίσης και τα 1,3 κοψίματα είναι αξιοπρόσεκτος αριθμός.

Επίσης στα 17 από τα 23 φετινά του ματς έχει διψήφιο αριθμό πόντων με ρεκόρ τους 21 που πέτυχε δύο φορές. Μία απέναντι στην Ρισόν και άλλη μία κόντρα στη Χολόν. Το ρεκόρ του στα ριμπάουντ είναι 17, επίσης δύο φορές: Πάλι στο ματς με την Ρισόν και κόντρα στην Μπεερ Σεβά. Επίσης σε 10 αγώνες είχε double-double σε πόντους και ριμπάουντ.

Επίσης στις 27 Φεβρουαρίου και στη νίκη της ομάδας του επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 91-85 είχε 15 πόντους-11 ριμπάουντ και τρεις τάπες.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια πολύ ωραία ανάλυση του παιχνιδιού του Νέμπο.

Το άρθρο Ολυμπιακός: Στο στόχαστρο ο Τζος Νέμπο (Vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα