Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Για 3η σεζόν αλλαγή… πάγκου

09:44 5/2/2021 - Πηγή: Sportime
Ένα από τα… παράξενα των ντέρμπι που δίνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, έχει να κάνει με τους πάγκους τους. Και συγκεκριμένα με τους προπονητές. Για 3η συνεχόμενη σεζόν υπάρχει τουλάχιστον από την πλευρά της μιας ομάδας, άλλος προπονητής στον πρώτο γύρο κι άλλος στο δεύτερο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός

επικράτησε 78-71 στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βρίσκει απέναντί του τον Γιώργο Βόβορα. Το βράδυ της Παρασκευής (5/2) ο κόουτς του Ολυμπιακού, στον αντίπαλο πάγκο θα δει τον Όντεντ Κάτας.

Την περίοδο 2019-2020, ο Παναθηναϊκός με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο επικράτησε 99-93 του Ολυμπιακού που είχε τον Κεστούτις Κεμζούρα. Είχαν προηγηθεί αλλαγές και στους δύο (Πεδουλάκης και Μπλατ αντίστοιχα και μάλιστα από πολύ νωρίς).

Στο δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός είχε τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Κεμζούρα και νίκησε με 81-78 τον Παναθηναϊκό. Στους «πράσινους» όπως και στον πρώτο γύρο προπονητής ήταν ο Ρικ Πιτίνο.

Τέλος την περίοδο 2018-2019 ο Παναθηναϊκός με τον Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε 93-80 του Ολυμπιακού του Ντέιβιντ Μπλατ. Στον επαναληπτικό του ΣΕΦ ο Μπλατ ήταν παρών αλλά ο Πασκουάλ είχε αντικατασταθεί από τον Πιτίνο. Ο Ολυμπιακός νίκησε 79-65. Και μάλιστα κάλυψε και τη διαφορά από την ήττα του στον πρώτο γύρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  τελευταία φορά που δύο αντίπαλοι προπονητές «αιωνίων» αναμετρήθηκαν και στους δύο αγώνες της σεζόν ήταν κατά την περίοδο 2017-2018. Τότε στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και στου Παναθηναϊκού ο Τσάβι Πασκουάλ. Είναι και μια περίπτωση όπου και οι δύο προπονητές έβγαλαν όλη τη σεζόν στον πάγκο της ομάδας τους.

Το άρθρο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Για 3η σεζόν αλλαγή… πάγκου εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα