Ολυμπιακός: Ντιέγκο Μαρτίνεθ… μέχρι τέλους

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δέχεται κριτική μετά την ισοπαλία κόντρα στην Μπάλτσκα Τόπολα. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο Europa League. Οι δύο αγώνες στον όμιλό του έχουν αρνητικό πρόσημο βάσει της εικόνας που έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» στο γήπεδο. Αλλά η σεζόν κυλά εξαιρετικά.

Ίδιον του club είναι. Αν δεν κερδίζεις κάθε παιχνίδι, τα ακούς κριτική.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε πει μια μεγάλη κουβέντα κάποτε. «Είναι κουραστικό να πρέπει να κερδίσεις κάθε παιχνίδι». Αυτό είναι ένα από τα βάρη που κουβάλαγε, όντας στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά. Αυτό κουβαλούν όσοι βρέθηκαν ή βρίσκονται στη θέση του. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι ένας από αυτούς.

Ο Ισπανός τεχνικός είναι ήδη πετυχημένος στον Ολυμπιακό. Για να το γράψουμε διαφορετικά. Έτσι όπως ήταν η κατάσταση το καλοκαίρι και μόνο που είναι στο group stage της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης αποτελεί επιτυχία. Διότι, η Γκενκ ήταν το φαβορί, ο Ολυμπιακός βρέθηκε χωρίς μεταγραφές, αλλά τη δουλειά του την έκανε.

Βέβαια, καμιά φορά είναι πιο δύσκολο να μπεις στον όμιλο, παρά να επιβιώσεις μέσα από αυτόν. Το να τερματίσει ο Ολυμπιακός στην 3η θέση του ομίλου του είναι πιο βατή αποστολή σε σχέση με αυτή του καλοκαιριού, για παράδειγμα. Βασικά, αυτό αποτελεί υποχρέωση πλέον για την ομάδα του Μαρτίνεθ. Αν κερδίσει άλλωστε την Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκη, μοιάζει δύσκολο να μη συνεχίσει στο Conference League, στο χειρότερο δυνατό σενάριο.

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Αυτό δεν αναιρεί πως ο Ολυμπιακός υπέστη ένα κάζο στη Σερβία. Από τη στιγμή που το παιχνίδι είναι στο 0-2, οφείλει η ομάδα του Πειραιά να το κλειδώσει. Απαράδεκτη η αγωνιστική συμπεριφορά που είχε ο Ολυμπιακός, απαράδεκτη και η διαιτησία όμως. Μην μπερδευόμαστε. Πρώτα φταίει το ένα, στη συνέχεια το άλλο. Αλλά φταίει.

Και ο προπονητής έχει τις ευθύνες του. Βιάζεται να κάνει τις αλλαγές με το που γίνεται το 0-2. Με τις επιλογές του, με τις κινήσεις του στέλνει ένα μήνυμα προς τους παίκτες του ότι… καθαρίσαμε. Μόνο έτσι δεν ήταν βέβαια. Δεν ήταν και η καλύτερη μέρα του Ισπανού προπονητή, αλλά δεν μπορεί –απαγορεύεται για την ακρίβεια- να κρίνεται από αυτή. Μάλλον δεν θα έπρεπε να γίνεται καν λόγος.

Ο Ολυμπιακός έχει επανέλθει στην κανονικότητα. Στην άκρη του πάγκου του έχει βρει τον άνθρωπο που χτίζει μια ομάδα ισχυρή, αποτελεσματική, μια ομάδα που μπορεί να γίνει ξανά πρωταθλήτρια. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ πρέπει να στηριχθεί. Μέχρι τέλους…

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα