Ολυμπιακός: Μια βραδιά στο Μόναχο

Το ματς που πέρασε στην Ξάνθη, δεν παίζεται. Κερδίζεται. Δεν το έπαιξε ο Ολυμπιακός, ούτε όμως το κέρδισε. Το club ξεκάθαρα, από την αρχή της σεζόν, έχει οριοθετήσει ως προτεραιότητα το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το ζην.

Το Champions League προσφέρει το ευ ζην.

Εκεί, αν τα πράγματα κυλήσουν φυσιολογικά, ένα παιχνίδι θα κληθούν να κερδίσουν οι «ερυθρόλευκοι», αυτό του φινάλε της φάσης των ομίλων με τον Ερυθρό Αστέρα, διεκδικώντας την ευρωπαϊκή συνέχεια.

Εκ των πραγμάτων συνεπώς, το αποψινό στο Μόναχο, είναι παιχνίδι που απλώς παίζεται. Παίζεται για να το ευχαριστηθείς. Να μετρήσεις δυνάμεις, όρια, να μεγαλώσεις το «βάρος». Το βάρος της φανέλας, της προσωπικής σου αξίας, της ομάδας.

Πολλές φορές, αν όχι οι περισσότερες, ακόμη και αν ξεπεραστούν αυτές οι δυνάμεις, αν υπερβάλλεις από τα όρια, αν σπάσεις ταβάνια, ακόμη και αν όλ’ αυτά μαζί συμβούν, πάλι δεν είναι αρκετά για να φύγεις από το άντρο της Μπάγερν με κάτι περισσότερο από τις εντυπώσεις.

Εκεί μέσα, το αφεντικό, πάντα, κόντρα στον οποιονδήποτε, οποτεδήποτε, το αφεντικό είναι η Μπάγερν. Κανείς άλλος. Η διαφορά έγκειται στο τι ο εκάστοτε αντίπαλος θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί και ν’ αξιοποιήσει απ’ όσα και ό,τι του προσφέρουν οι Βαυαροί. Και φυσικά, τύχη. Μια συναστρία κοινώς…

Το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως απόψε δεν έχει μέτρο σύγκρισης. Δεν μπορεί να το βρει από το πρώτο ραντεβού του με τους πρωταθλητές Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μπάγερν – Ολυμπιακός: Το κανάλι του αγώνα

Δεν μπορεί ν’ αναζητήσει κοπιάρισμα του μπούσουλα της Χόφενχαϊμ, η οποία προ μηνός είχε τη συναστρία και την αξιοποίησε, επικρατώντας στο Μόναχο για την Bundesliga.

Και ο λόγος είναι φυσικά η απουσία του Νίκο Κόβατς. Άλλο αξίωμα εδώ. Έναν χρόνο και βάλε, οι βεντέτες της Μπάγερν, «φαγώθηκαν» για να… φάνε τον Γερμανοκροάτη.

Οι Ρουμενίγκε-Χένες, έχοντας βρει στο πρόσωπο του έναν πιστό υποτακτικό, έκαναν τα πάντα για να τον στηρίξουν. Τα πάντα όμως. Τελικά, όμως, στο ποδόσφαιρο, ο ένας ποτέ δεν μπορεί να τα βάλει, δεν μπορεί να κερδίσει τους 20+. Και έτσι, η νομοτέλεια υπερίσχυσε.

Πλέον, βέβαια, το αλεξικέραυνο δεν υπάρχει. Άλλο ανάχωμα, απουσιάζει. Η ευθύνη, από εδώ και πέρα, δεν θα πέσει στη διοίκηση.

Δεν θα επικεντρωθεί στον «κακό και λίγο» προπονητή. Θ’ αφορά αποκλειστικά τους… νικητές. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Ανθρώπινο είναι. Και ισχύει σε κάθε ομάδα, πόσο μάλλον σε μια του διαμετρήματος της Μπάγερν, με παίκτες ανάλογης εμπειρίας και ποιότητας. Όλοι τους, όσοι αγωνιστούν, απόψε θα σκυλιάσουν. Δεν θα χαριστούν, δεν θα μετριάσουν, δεν θ’ αφήσουν τίποτα που να φέρει αυτούς στο στόχαστρο.

Και όχι μόνο απόψε, αλλά και στο Der Klassiker που ακολουθεί με την Ντόρτμουντ. Και μην περιμένει κανείς πως αυτό θα σκέφτονται. Έτσι κι αλλιώς δεν ταιριάζει στη διαχρονική μενταλιτέ της Μπάγερν, αλλά ειδικά τώρα, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, για τον Λεβαντόφσκι και την παρέα του, σήμερα, μόνο Ολυμπιακός υπάρχει στη σκέψη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μπάγερν – Ολυμπιακός: Εκστρατεία στο Μόναχο! (vid)

Ρεαλιστικά, οι πιθανότητες για τους «ερυθρόλευκους» είναι ελάχιστες. Ε, και; Ποια ομάδα που φιλοξενείται στην «Αλιάντς Αρένα» τις είχε ποτέ περισσότερες από τους οικοδεσπότες; Καμιά και ποτέ.

Εννοείται πως μπορεί να έχει και κατηφόρα. Μόνο τρελοί πάνε εκεί μέσα και δεν το σκέφτονται, δεν το φοβούνται. Στο τέλος-τέλος, ακόμη και το ένστικτο αυτοσυντήρησης, επιβίωσης, χρειάζεται σε τέτοια βράδια. Κίνητρο, έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται. Ο αντίπαλος, το γήπεδο, ο θεσμός, το προσφέρουν αυτόματα.

Ας παίξουν, λοιπόν, απόψε οι «ερυθρόλευκοι». Ας μετρηθούν. Ας το ευχαριστηθούν. Το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι, δεν θ’ αλλάξει ούτε τις προτεραιότητες, ούτε την χρονιά τους. Ο,τι πρέπει, λοιπόν, για να δοκιμάσουν, με ό,τι έχουν και δεν έχουν, μήπως καταφέρουν και αλλάξουν την ιστορία τους…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Ολυμπιακός: Μια βραδιά στο Μόναχο appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα