Ολυμπιακός μεταγραφές: Άλλαξε γνώμη ο Μπαρτζώκας – Μαγκιά του που το παραδέχτηκε…

Ολυμπιακός μεταγραφές και μάλλον δύο. Πετρούσεφ και άλλος ένας; Μικρή σημασία έχει. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άλλαξε γνώμη. Για την ακρίβεια, οι καταστάσεις και τα νέα δεδομένα τον έκαναν να αλλάξει γνώμη. Έξυπνη κίνηση και περίσσιο θάρρος που το παραδέχεται μετά από νίκες.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει μια ικανότητα να ηρεμεί άπαντες όταν μιλάει. Όσο εκνευριστικό και άβολο είναι να τον βλέπεις στην άκρη του πάγκου να βλασφημά

χωρίς περιστροφές, τόσο ενδιαφέρον είναι να ακούς τον δημόσιο λόγο του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει την ικανότητα να σε πείθει πως «όλα θα πάνε καλά». Έχει κερδίσει το δικαίωμα της εμπιστοσύνης από το ότι, όντως, όλα πάνε καλά.

Ακόμα κι αυτή η σεζόν στη Euroleague είπε, «όταν παίξουμε όλοι», θα πάει καλά. Το πόσο καλά, θα το δείξει το αποτέλεσμα. Ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά όμως, εμμέσως πλην σαφώς, είπε πως για να πάει αυτός και οι παίκτες του Βερολίνο χρειάζεται να έρθουν κι άλλοι. Μόνοι με τους τωρινούς δεν βγαίνει το πράγμα.

Μάλλον, για να μην βάζουμε λόγια στο στόμα του που δεν έχει πει, καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται πως δεν έρθει σύντομα η μέρα που θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ο ΜακΚίσικ λείπει από την αρχή σεζόν. Ο Σίκμα μπήκε τώρα. Ο Μιλουτίνοφ έχει σπασμένη δάκτυλο. Ο Γκος είναι στα πιτς, για δεύτερη φορά με θλάση στη σεζόν. Ο Παπανικολάου έπαιξε στη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με ένεση. Ο Γουόκαπ έχει αιματολογικές εξετάσεις που δείχνουν απίθανη καταπόνηση. Με άλλα λόγια, οι μεταγραφές είναι απαραίτητες…

Ολυμπιακός μεταγραφές: Αν βρεθούν…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συμφώνησε πως το ποσοτικό θέμα αποτελεί πρόβλημα. Αντιλαμβάνεται ο καθένας μας πως δεν ήταν υπέρ αυτής της διαδικασίας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι, η εξουθενωτική Euroleague, οι αυξημένες απαιτήσεις στη Basket League με έναν πανίσχυρο πλέον Παναθηναϊκό, καθιστούν την ανάγκη απόκτησης παικτών απαραίτητη.

Το σενάριο να αποκτηθεί ο Πετρούσεφ κι ένας ακόμα περιφερειακός παίκτης φαντάζει ιδεατό. Δεν είναι όμως και εύκολο. Η περίπτωση του πρώην παίκτη του Ερυθρού Αστέρα μοιάζει βατή, αν κι εφόσον ο παίκτης μείνει ελεύθερος από το Σακραμέντο. Μέχρι να συμβεί αυτό, καμία κουβέντα και συζήτηση δεν έχει βάση. Γενικώς, ο Ολυμπιακός θέλει παίκτες. Το κατάλαβε, αργά ή γρήγορα δεν έχει σημασία. Το κατάλαβε κι αυτό «μετράει» τη δεδομένη στιγμή.

Στο δια ταύτα βέβαια, το αργά μπορεί να παίξει ρόλο. Διότι, οι επιλογές δεν είναι πολλές. Επιπρόσθετα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει παίκτες  συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Μπορεί να βρεθεί ο κατάλληλος, μπορεί και όχι. Η κριτική μπορεί πλέον να γίνει για το «άργησε». Αλλά στο αν έρθει κάποιος τελικά, ή όχι, δεν έχει σημασία να ωρύεται ο κόσμος πλέον.

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα