Ολυμπιακός: Έργα και ημέρες του Ελ Αραμπί – Τα 50 γκολ και οι «πελάτες» Άγγλοι (vids)

Ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Ελ Αραμπί τον σκόρερ που δεν είχε τα τελευταία 10 χρόνια, έφτασε τα 50 γκολ σε σχεδόν δύο σεζόν, ενώ κάνει πάρτι με Άγγλους.

Η ευρωπαϊκή πορεία για φέτος σταμάτησε στο Λονδίνο. Όπου ο Ολυμπιακός νίκησε κι έπεσε ηρωϊκά. Το γκολ του Ελ

Αραμπί έγραψε ξανά ιστορία, με τον ίδιο να φτάνει τα 50 γκολ, με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στα χαρακτηριστικά του, πως έκανε πελάτες τους Άγγλους.

Το γκολ που έβαλε το βράδυ της Πέμπτης ήταν το τρίτο διαδοχικό κόντρα στην Άρσεναλ. Κάτι που αποτελεί παράσημο για τον Μαροκινό μπόμπερ.

Σκόραρε κόντρα στους «κανονιέρηδες» και την περασμένη Πέμπτη. Αλλά και πέρσι (27/2) στην παράταση, στο «Emirates». Που έδωσε την επική πρόκριση.

Έχει και συνέχεια όμως με τις αγγλικές ομάδες. Γιατί πέρσι άνοιξε το σκορ, στο ματς με την Τότεναμ (26/11/19), για τους ομίλους του Champions League. Τότε που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0. Αλλά με παιδικά λάθη στην άμυνα, ηττήθηκε 4-2.

Υπάρχει και συνέχεια. Γιατί ο Ελ Αραμπί σκόραρε και στο ματς με την Γουλβς (12/3), για την φάση των «16» του Europa League.

Άνοιξε το σκορ για να δεχθεί στη συνέχεια την ισοφάριση ο Ολυμπιακός, με το ματς να λήγει 1-1.

Μόνο με την Μάντσεστερ Σίτι, στα φετινά παιχνίδια των ομίλων του Champions League, δεν βρήκε δίχτυα, αναφορικά με τις αγγλικές ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει οι «ερυθρόλευκοι» τα δύο τελευταία χρόνια.

Από την άλλη πλευρά το γκολ κόντρα στην Άρσεναλ ήταν το 50ο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Σε 87 συμμετοχές έχει βάλει 50 γκολ. Δηλαδή κατά μέσο όρο βάζει 1,5 γκολ ανά παιχνίδι.

Εντυπωσιακό στατιστικό για τον διεθνή άσο που είναι ένας πραγματικός… killer.

Ολυμπιακός: Ο Ελ Αραμπί κλείδωσε το πρωτάθλημα

Γενικά ο Ελ Αραμπί είναι πάντα παρών στα σημαντικά παιχνίδια. Πολλά τα γκολ του που έχουν δώσει, είτε προκρίσεις, είτε τίτλους.

Ποιος να ξεχάσει πως πέρσι στις 4 πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ του πρωταθλήματος έβαλε 3 γκολ.

Με δικό του γκολ νίκησε ο Ολυμπιακός 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην πρεμιέρα, στις 7 Ιουνίου.

Σκόραρε και στο 3-0 επί του Παναθηναϊκού στις 21 Ιουνίου για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

Βρήκε δίχτυα και στο εκτός 2-1 επί της ΑΕΚ, για την 4η αγωνιστική, στις 28 Ιουνίου. Μια νίκη με την οποία ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Ένα ακόμα από τα πολλά κομβικά του γκολ, ήταν φέτος στα πλέι οφ με την Ομόνοια. Το σκορ στο πρώτο ματς ήταν στο Καραϊσκάκη ήταν στο 1-0. Ο Ελ Αραμπί μπήκε αλλαγή και έκανε το 2-0 στο 90’. Σκορ που έδωσε άνεση στους Πειραιώτες για τον επαναληπτικό (0-0), παίρνοντας την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League.

Διαβάστε επίσης

Μαρτίνς: «Υπάρχει η απογοήτευση μέσα μας – Προσφέρουμε βαθμούς στην Ελλάδα» (vid)

Το άρθρο Ολυμπιακός: Έργα και ημέρες του Ελ Αραμπί – Τα 50 γκολ και οι «πελάτες» Άγγλοι (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα