Ολυμπιακός: Έρχονται δύσκολα ματς στη Euroleague – Κίνδυνος να μείνει πολύ πίσω!

Πολύ δύσκολα παιχνίδια έχει να δώσει ο Ολυμπιακός μέσα στο Νοέμβριο για τη Euroleague, που έχει μάλιστα και μία… καυτή διαβολοβδομάδα.

Η ομάδα του Πειραιά, δεν είναι σε καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε τόσο στο ματς με τον Παναθηναϊκό για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην ήττα κόντρα στη Φενερμπαχτσέ, που ενώ ήρθε στο τέλος, ο Ολυμπιακός

είχε απογοητεύσει στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρκετά προβλήματα, χωρίς να έχουν καταφέρει να κάνουν κανονική προετοιμασία, οι τραυματισμοί δεν άργησαν να… χτυπήσουν την πόρτα, πηγαίνοντας πολύ πίσω την ομάδα.

Ωστόσο έχει και ο Γιώργος Μπαρτζώκας το μερίδιο της ευθύνης του, όσον αφορά τις επιλογές που έκανε τόσο για τις προσθήκες αλλά και για τους παίκτες που είχε ήδη το ρόστερ.

Πλέον το θέμα γίνεται και ποσοτικό, αφού δεν υπάρχουν αρκετοί μπασκετμπολίστες προκειμένου να υπάρχει ξεκούραση για όλους και το φόρτωμα λεπτών είναι φαινόμενο σε κάθε παιχνίδι.

Ο Τόμας Γουόκαπ είναι αυτός που το ξέρει καλύτερα από όλους, αφού με ένα Μουντομπάσκετ στις πλάτες του, έπαιζε 30+ λεπτά σε κάθε  αναμέτρηση, ακόμα και στη Basket League.

Μέχρι που οι επιλογές του στη δημιουργία και στην επίθεση ήταν εξαιρετικά κακές, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Έλληνας κόουτς να τον κρατήσει στον πάγκο για μεγάλο χρονικό διάστημα στα δύο τελευταία παιχνίδια.

Ολυμπιακός: Πρέπει να γίνουν προσθήκες και μάλιστα άμεσα!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλά περιθώρια λάθους. Όπως προείπαμε έρχεται ένα δύσκολο πρόγραμμα μέχρι να επιστρέψει ο Σακίλ ΜακΚίσικ που μπορεί να κάνει τη διαφορά με το παιχνίδι του.

Συγκεκριμένα, θα υποδεχτεί τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ, ενώ μετά θα παίξει κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ακολουθούν δύο ματς εντός έδρας με Ερυθρό Αστέρα και Ζαλγκίρις, ενώ στο τέλος του μήνα τον περιμένει η Μονακό.

Με την κατάσταση που επικρατεί στους παίκτες, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να μείνει πολύ πίσω αν δεν αλλάξουν πράγματα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δείξει ότι δεν εμπιστεύεται παίκτες που έχει διαλέξει για να είναι στο ρόστερ ο ίδιος, όπως ο Μιχάλης Λούντζης, που αντί να παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αυτός όλο και περισσότεροι είναι εκτός.

Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, αφού υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ, που βρίσκονται ελάχιστα στο παρκέ, ειδικά τις κρίσιμες στιγμές.

Εκεί είναι που γίνονται τα λάθη, ειδικά στα ματς της Euroleague, που ένα μόνο μπορεί να σου κοστίσει μία αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται άμεσα δύο παίκτες που θα προσφέρουν ποιότητα, σκορ και ξεκούραση για όσους είναι στην ομάδα.

Οι επιλογές πρέπει να είναι στοχευμένες, αφού η ομάδα θέλει έναν παίκτη στο «1-2» που θα είναι σκόρερ, για να ξεκολλάει την ομάδα αφού κάτι τέτοιο δεν έχει φέτος ο Ολυμπιακός.

Φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ολυμπιακός έχει έλλειμα και στο «4», αφού ο Λουκ Σίκμα συνεχίζει είτε να απογοητεύει, είτε να είναι τραυματίας.

Έτσι δεν μπορεί να ξεκουράσει τους Μιλουτίνοφ και Φαλ, αλλά ούτε να δείξει αν μπορεί να βοηθήσει στη θέση του, γιατί τα πρώτα του ματς ήταν απαράδεκτα.

Η αλλαγή είναι σίγουρα μία από τις λύσεις που υπάρχουν στο τραπέζι, προκειμένου να έρθει ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ανεβαίνει ακόμα και στο «5» όταν το χρειάζεται η ομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι τα περιθώρια λάθους στενεύουν για τον Ολυμπιακό και αν γρήγορα δε βρει τον καλό του εαυτό, το πρόβλημα και με τον κόσμο θα αρχίσει να γιγαντώνεται.

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Έρχονται, Euroleague – Κίνδυνος,olybiakos, erchontai, Euroleague – kindynos