Ολυμπιακός: Αλήθεια, σε τι αποσκοπούν τέτοιοι χαρακτηρισμοί;

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μίας επανάληψης επί της ουσίας της περασμένης σεζόν, με τις ανακοινώσεις που ανταλλάσσουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Τα ίδια συνέβαιναν και πέρσι με τις ανακοινώσεις, όταν είχε καταγγελθεί πολυιδιοκτησία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη και ο Ολυμπιακός

είχε πάρει επίσημη θέση για αυτό.

Τώρα γίνονται τα ίδια όμως με διαφορετική αιτία και συγκεκριμένα την υπόθεση του Μάριου Σιαμπάνη με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Αν ισχύουν τα όσα λέγονται και τι έχει συμβεί δεν είμαστε οι αρμόδιοι. Όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό έχουν καταθέσει στις Αρχές και η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο, όχι εμείς, όπως όμως ούτε και οι ομάδες.

Το σημαντικό, όμως, θέμα είναι να δουν οι ομάδες τι συμβαίνει. Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τις ανακοινώσεις, ιδιαίτερα όταν βλέπεις χαρακτηρισμούς όπως «σιχαμένο» ή «εμετικό» μέσα στις επίσημες θέσεις των ΠΑΕ! Και συγκεκριμένα του ΠΑΟΚ.

Τα πράγματα ξεφεύγουν με τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις και το θέμα είναι ότι δεν παίρνει θέση η Πολιτεία και να πει ένα «ΤΕΛΟΣ» σε αυτές τις ανακοινώσεις. Και του Ολυμπιακού οι ανακοινώσεις είναι σε σκληρή γλώσσα, αλλά χαρακτηρισμοί όπως οι παραπάνω δεν υπάρχουν στις ανακοινώσεις που έχει βγάλει για το θέμα.

Προσοχή, αναφέρω στις επίσημες ανακοινώσεις των συλλόγων, όχι στις απόψεις και στα σχόλια παραγόντων των ομάδων. Έχει διαφορετική βαρύτητα να «μιλάει» ένας σύλλογος, από μία προσωπική άποψη παράγοντα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν αυτά και οι ανακοινώσεις να έχουν να κάνουν με επιχειρήματα και απαντήσεις αυτές που πρέπει. Όχι χαρακτηρισμοί.

Δεν υπάρχει καμία χρηστικότητα αυτών των ανακοινώσεων με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Στο μόνο που μπορεί να αποσκοπεί μία ομάδα με τέτοιες ανακοινώσεις, είναι να γίνει πιο αρεστή στους οπαδούς της. Δεν υπάρχει άλλος λόγος, δεν έχουν να προσφέρουν κάτι αυτές οι ανακοινώσεις αφού επί της ουσίας δεν απαντάς, απλώς προκαλείς.

Και είναι απ’ αυτές τις ανακοινώσεις με οπαδικό «χρώμα» και καμία σοβαρότητα συλλόγου.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σύντομα να ξεκαθαρίσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ώστε στη συνέχεια να πάρουν όλες οι ομάδες μία απόφαση, να παίξουν για το ποδόσφαιρο και για τίποτε άλλο.

Να δούμε λίγο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, χωρίς κουβέντες για κάτι πέρα από το ποδόσφαιρο. Ακόμη και οι διαμαρτυρίες για τους διαιτητές είναι μέσα στο πλαίσιο του αθλήματος, αυτό είναι ένα κομμάτι το οποίο ποτέ δεν πρόκειται να σταματήσει. Υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Πάντα οι ομάδες θα έχουν παράπονα από τον εκάστοτε διαιτητή.

Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει όλο αυτό που γίνεται με τις αντιπαραθέσεις και να δούμε λίγο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό το οποίο έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο όπου στην κατάταξη της UEFA μας… ψάχνουν!

ΥΓ: Το θέμα δεν είναι ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ με τις ανακοινώσεις. Είναι ένα φαινόμενο γενικό το οποίο παρατηρείται τα τελευταία χρόνια αρκετά. Αλλά πραγματικά ο ΠΑΟΚ με την τελευταία του ανακοίνωση ξέφυγε.

ΥΓ2: Ξέρω ότι δεν θα αρέσει σε αρκετούς το παραπάνω κείμενο. Αλλά ας το σκεφτούμε λίγο το θέμα μη οπαδικά, όσο μπορεί να γίνει αυτό…

ΥΓ3: Όλα τα παραπάνω είναι για ένα άθλημα το οποίο όλοι αγαπάμε και μας αρέσει να παρακολουθούμε με οποιοδήποτε τρόπο, μέχρι εκεί όμως. Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι άλλα και εντελώς διαφορετικά από τα παραπάνω. Πραγματικά εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία πάνω απ’ όλα και μόνο χαρές! Όλος ο κόσμος έχει περάσει δύσκολες στιγμές, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις ανθρώπων που αυτές οι δύσκολες στιγμές είναι αξεπέραστες. Δυστυχώς έχουν γίνει τρόπος ζωής αυτές οι δύσκολες στιγμές για αρκετό κόσμο. Για αυτό, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και όλα αυτά δεν είναι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή. Ας σκεφτούμε για λίγο τους διπλανούς μας και ας μην τους ξέρουμε, ο καθένας έχει τα δικά του και η κατάσταση που ζούμε επιβαρύνει αυτά «τα δικά του». Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, με υγεία παιδιά σε όλους!

Το άρθρο Ολυμπιακός: Αλήθεια, σε τι αποσκοπούν τέτοιοι χαρακτηρισμοί; εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα