Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο αθλητής που τη μια μέρα κόντεψε να σκοτωθεί και την επόμενη κέρδισε για χάρη της νεκρής γυναίκας του

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008 στην κατηγορία 105+ κιλών άρσης βαρών ανδρών, ο Ματίας Στάινερ δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερης έμπνευσης Ολυμπιακές στιγμές.

«Νομίζεις ότι έχεις τα πάντα στη ζωή σου. ήμουν συγκεντρωμένος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η γυναίκα μου σπούδαζε, είχε την καριέρα της μπροστά της. Τότε, μια μέρα απλά ήρθε το τέλος».

Για τον Γερμανό αθλητή της άρσης βαρών, Ματίας Στάινερ η δόξα ήρθε στο Πεκίνο το 2008. Το αποκορύφωμα

για κάθε αθλητή στον κόσμο είναι το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάποιοι λένε, ωστόσο, ότι είναι μοναχική η κορυφή.

Αλλά εκείνη την ημέρα του Αυγούστου του 2008, δεν ήταν μόνος με τον αυστηρότερο ορισμό της λέξης. Είχε τη σύζυγό του Σούζαν για παρέα: με τη μορφή φωτογραφίας, καθώς είχε πεθάνει λίγους μήνες πριν από τους Αγώνες.

Στους ίδιους Ολυμπιακούς, αυτούς του 2008 λίγο πριν πάρει το χρυσό, φλέρταρε με τον θάνατο. Σε μία προσπάθεια να σηκώσει την μπάρα, εκείνη γλίστρησε και έπεσε πάνω του. Όλοι «πάγωσαν» αλλά ο Στέινερ βγήκε δυνατός από το ατύχημα, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του.

Η κατηγορία των 105+ κιλών είναι η πιο βαριά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο νικητής θεωρείται ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο. Όλη όμως η φυσική δύναμη που είχε ο Στάινερ δεν ήταν αρκετή για να περιγράψει την ψυχική δύναμη που έδειξε στο δρόμο για την κατάκτηση του χρυσού. Και, μετά τη συγκλονιστική του παράσταση, η συναισθηματική έκρηξη και ο φόρος τιμής του Στάινερ στη σύζυγό του έδειξαν ότι ήταν ένας πραγματικός γίγαντας στην καρδιά.

«Είναι πάντα μαζί μου, τις ώρες πριν από τον αγώνα, είναι εκεί», αναφέρει ο νικητής των βαρέων βαρών, ο οποίος έδωσε την υπόσχεση στη Σούζαν στο κρεβάτι της στο νοσοκομείο, ενώ εκείνη πέθαινε μετά από τροχαίο δυστύχημα τον Ιούλιο του 2007», λέει στο Reuters.

«Δεν είμαι ο προληπτικός τύπος, δεν πιστεύω σε ανώτερες δυνάμεις, αλλά ελπίζω να με είδε. Το εύχομαι», είπε ο Στάινερ, ο οποίος ήταν 25 ετών τότε, σε μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές, που έχουν υπάρξει ποτέ στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ: Η μανατζερική εκπροσώπηση του Ελίασον και ο «ερυθρόλευκος» Ισά!

Αθλητικές μεταδόσεις για την Πέμπτη 29 Ιουλίου!

Αρναούτογλου Καιρός: Ακραίο ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα! Τι θα προκαλέσει στην Ελλάδα

από το sportime.gr.
για περισσότερα νέα επισκεφτείτε το sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα