Ολυμπιακή διαμάχη για το «σούπερ παπούτσι» που λειτουργεί σαν «τραμπολίνο»

20:02 3/8/2021 - Πηγή: Sportime

«Σούπερ παπούτσι»: Χαρακτηρίστηκε αρχικά ως ένας από τους αγώνες του αιώνα, όμως σύντομα ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στα 400 μέτρα με εμπόδια έφερε αντιπαραθέσεις.

Ο Νορβηγός Κάρστεν Γουόρχολμ στέφθηκε Ολυμπιονίκης για πρώτη φορά στην καριέρα στα 400μ. με εμπόδια, βελτιώνοντας το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ σε 45.94.

Παρά το γεγονός πως ο μεγάλος του Αμερικανός αντίπαλος, Ράι Μπέντζαμιν, τερμάτισε δεύτερος με επίδοση 46.17 (0,76 δευτερόλεπτα κάτω

από τον δικό του χρόνο), ο Γουόρχολμ έκανε «επίθεση» στον Μπέντζαμιν και τον έκραξε για τα παπούτσια του.

«Αν βάλεις ένα τραμπολίνο εκεί, νομίζω ότι είναι σκ****. Αφαιρεί την αξιοπιστία από το άθλημά μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάλετε κάτι κάτω από ένα παπούτσι σπρίντερ»

Ενώ τα παπούτσια Puma EvoSpeed ​​Future Faster+ του Victor εκμεταλλεύονται τη νέα και επαναστατική τεχνολογία, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι υποψίες για τις δημιουργίες της Nike.

Το παπούτσι του Γουόρχολμ σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την ομάδα της Mercedes Formula 1 και ενισχύεται από μια πλάκα από ίνες άνθρακα στη σόλα για να παρέχει επιπλέον δύναμη, ισορροπία και αναπήδηση.

Ο Νορβηγός πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να πω για τα παπούτσια που ανέπτυξα σε μια συνεργασία μεταξύ της Puma και της ομάδας της Mercedes Formula 1 είναι ότι προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο αξιόπιστο μπορεί να είναι.

«Ναι, έχουμε την πλάκα άνθρακα αλλά προσπαθήσαμε να την κάνουμε όσο πιο λεπτή γίνεται γιατί έτσι θα ήθελα να το κάνω.

«Φυσικά, η τεχνολογία θα είναι πάντα εκεί, αλλά θέλω επίσης να την κρατήσω σε ένα επίπεδο όπου μπορούμε να συγκρίνουμε πραγματικά αποτελέσματα. Αυτό είναι σημαντικό»

Εν τω μεταξύ, το παπούτσι Nike Air Zoom Maxfly του Μπέντζαμιν πηγαίνει πιο μακριά με έναν λοβό αέρα που λειτουργεί σαν ελατήριο σε κάθε βήμα του αθλητή.

Αυτό είναι μέσα στις οδηγίες, τις οποίες ο Παγκόσμιος Στίβος έχει τροποποιήσει αρκετές φορές αργά εν μέσω της διαμάχης.

Δείτε την κούρσα των δύο αθλητών:

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 3.428 νέα κρούσματα – 14 θάνατοι σε 24 ώρες

Κορονοϊός – Μετάλλαξη Δέλτα: Μεταδίδεται και με τα χρήματα – Τι πρέπει να ξέρουμε

Παναθηναϊκός: Πρόταση της Γκιρεσουνσπόρ για τον Σανκαρέ

Μαρία Καλτσίδη για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα