Ολλανδία-Γερμανία 2-3: Ιπτάμενα «πάντσερ» (vid)

Η Γερμανία… έκλεισε το σπίτι της Ολλανδίας στο φινάλε και πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 για την 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2020.

Στην «Johan Cruijff Arena» του Άμστερνταμ ανήμερα της θλιβερής επετείου από τον χαμό του Γιόχαν Κρόιφ, η σε διαρκή άνοδο Ολλανδία δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αντίθετα, η Γερμανία ήθελε και έκανε ένα νέο ξεκίνημα μετά την απογοητευτική παρουσία της στις δύο τελευταίες διοργανώσεις

Το ντέρμπι «πήρε φωτιά» από νωρίς, με τον Σανέ (2′) να φεύγει από τα αριστερά

και να βγάζει πάσα στον Νάμπρι, με το σουτ του εξτρέμ της Μπάγερν να αποκρούεται από τον Σίλεσεν.

Στο 15′ , ο Σουλτζ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Σανέ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, έγινε κάτοχος της μπάλας και με άπιαστο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Σίλεσεν για το 1-0 των «πάντσερ».

Μεγάλη ευκαιρία για την Ολλανδία στο 24′, όταν σε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Γερμανών, ο Ράιαν Μπάμπελ βγήκε τετ α τετ με τον Νόιερ και έκανε το δυνατό σουτ, με τον κίπερ της Μπάγερν Μονάχου να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Γκνάμπρι με ασύλλήπτο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κεραυνοβολεί τον Σίλεσεν και δίνει προβάδισμα δύο γκολ στα «πάντσερ».

Στο 40′ είχαμε νέα ευκαιρία για την Γερμανία, όταν ο Σίλεσεν κράτησε το 0-2, νικώντας σε τετ α τετ τον Σανέ.

Πάλεψαν για την ανατροπή οι «οράνιε»

Με γκολ για την Ολλανδία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Σέντρα του Ντεπάι από τα δεξιά και ο Ντε Λιχτ νικάει τον Νόιερ με κεφαλιά για να μειώσει σε 2-1 και να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των οράνιε.

Και στο 63′ ο Βαϊνάλντουμ βρήκε τον Ντεπάι μέσα στην περιοχή, ο επιθετικός της Λιόν με υπέροχο συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Νόιερ και ισοφάρισε σε 2-2.

Τελικά στο 90′ από κάθετη πάσα του Γκιουντογκάν στον Ρόις που είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα, ο αρχηγός της Ντόρτμουντ έβγαλε φοβερή ασίστ στον Σουλτζ και εκείνος με πανέμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σίλεσεν!

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρουν, Ντε Γιονγκ (91′ Ντε Ρουν), Πρόμες, Ντεπάι, Μπάμπελ (46′ Μπέρχβαϊν).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Σούλε, Γκίντερ, Ρίντιγκερ, Κρόος, Κίμιχ, Κέρερ, Γκορέτσκα (70′ Γκουντογκάν), Σουλτζ, Γκνάμπρι (88′ Ρόις), Σανέ.

3ος όμιλος

Αποτελέσματα
Βόρειος Ιρλανδία – Λευκορωσία 2-1 (30’ Έβανς, 87’ Μαγκίνις – 33’ Στάσεβιτς)
Ολλανδία – Γερμανία 2-3 (48’ Ντε Λιχτ, 63’ Ντεπάι – 15’ Σανέ, 34’ Γκνάμπρι, 90’ Σουλτς)

Βαθμολογία#ΟμάδαΑγώνεςΒαθμοίΓκολ ΥπέρΓκολ Κατά1Βόρεια Ιρλανδία26412Ολλανδία23633Γερμανία13324Εσθονία10025Λευκορωσία2016Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 8/6
Εσθονία-Βόρεια Ιρλανδία 19:00
Λευκορωσία-Γερμανία 21:45

The post Ολλανδία-Γερμανία 2-3: Ιπτάμενα «πάντσερ» (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα