Οι 21 καλύτερες συμβουλές και κόλπα για smartphone (Android/iOS) για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας

10:12 4/5/2020 - Πηγή: Sportime
Μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα με το κινητό σας απ’ όσα νομίζετε. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν πολλές κρυφές λειτουργίες που δεν γνωρίζετε. Παρακάτω θα βρείτε έναν πλήρη κατάλογο με όλες τις λειτουργίες. Σε παρένθεση θα έχουμε τον τύπο του κινητού για ευκολία δική σας.1. Ψηφιοποιήστε τα έγγραφα σας

Η ποιότητα των φωτογραφικών μηχανών των smartphone, έχει καταργήσει το scanner. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα έγγραφα σας στο cloud, τώρα μπορείτε εύκολα. Το Evernote , το Google

Drive και το CamScanner είναι τρεις από πολλές εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη δουλειά.

2. Αναγνωρίστε ποιο τραγούδι ακούγεται σε μια στιγμή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως το Shazam ή το SoundHound για να δείτε ποιο είναι το που ακούτε. Ακόμα μέσα από το σύτημα του τηλεφώνου σας μπορείτε φωνητικά να καλέσετε τον «βοηθό» …  στο Google Now, το Siri και το Cortana μπορούν όλοι να ανταποκριθούν στη φωνητική εντολή “ποιο τραγούδι είναι αυτό;”.

3. Βάλτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην οθόνη κλειδώματος

Εάν κάποιος άλλος βρει το τηλέφωνό σας, μπορεί να σας το επιστρέψει; Για να σας βρεί, βάλτε τα στοιχεία σας στην οθόνη κλειδώματος. Για Αndroid μπείτε στις Ρυθμίσεις Android, ενώ σε iOS στο Health. (αν έχετε ακόμα Windows Phone,τότε λυπάμαι, αλλά φτιάξτε το φόντο προσθένοντας τα στοιχεία σας στην εικόνα)

4. Λάβετε αυτόματες ειδοποιήσεις καιρού με IFTTT (ANDROID ΚΑΙ IOS)

Ρυθμίστε τις ρυθμίσεις στο IFTTT (ή τις συνοδευτικές εφαρμογές για κινητά ) για να μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις απευθείας στο τηλέφωνό σας εάν ο καιρός είναι καλός ή όχι, αν θα έχει βροχή ή χιόνι.

5. Διορθώστε την ώρα του ημερολογίου του Google (ANDROID ΚΑΙ IOS)

Εφαρμογή: Ημερολόγιο Google – Μπείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Ημερολόγιο Google για να διορθώσετε τη ζώνη ώρας (αντί να την ενημερώνετε κάθε φορά που ταξιδεύετε κάπου).

6. Απενεργοποιήστε το WiFi με τη φωνή σας

Η Siri, το Google Now και η Cortana σάς επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi με τη φωνή σας. Απλώς ξεκινήστε την εφαρμογή της επιλογής σας και πείτε “απενεργοποιήστε το Wi-Fi”. Λειτουργεί και με Bluetooth).

7. Στείλτε e-mail από τεράστια αρχεία στο iPhone σας (IOS)

Το iOS 9.2 πρόσθεσε το Mail Drop στα iPhone, οπότε όταν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεγάλων αρχείων από το τηλέφωνό σας. Αντί να επισυνάψετε το αρχείο, το Mail, τώρα το ανεβάζει στο iCloud, με τον σύνδεσμο λήψης να ισχύει για 30 ημέρες.

8. Ελέγξτε τον Η/Υ μέσω του τηλεφώνου σας

Πλήθος εφαρμογών,  όπως τα Spotify & YouTube, έχουν ενσωματωμένη τη λειτουργικότητα τηλεχειριστηρίου. Για έλεγχο του φορητού ή επιτραπέζιου υπολογιστή σας, ρίξτε μια ματιά στις επιλογές Unified Remote και Alfred.

9. Αλλάξτε πληκτρολόγιο (ANDROID ΚΑΙ IOS)

Το Android και το iOS υποστηρίζουν τη χρήση πληκτρολογίων τρίτων, τα οποία μπορούν να κάνουν τα πάντα, από την προσθήκη επιπλέον emoji έως την εφαρμογή κάποιας επεξεργασίας νευρωνικού δικτύου στη λειτουργία αυτόματης διόρθωσης του τηλεφώνου σας.

10. Μάθετε που ξοδεύετε τη μπαταρία σας (ANDROID)

Όλα τα smartphone μετρούν τα στοιχεία για τις εφαρμογές που καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της μπαταρίας σας. Στις Ρυθμίσεις θα βρείτε που ξοδεύεται η μπαταρία σας κι από ποιές εφαρμογές.

11. Χρησιμοποιήστε την «Λειτουργία Αεροπλάνου/Aeroplane Mode» για πιο γρήγορη φόρτιση.

Αν θέλετε να φορτίσετε όσον το δυνατόν γρηγορότερα βάλτε το σε «λειτουργία αεροπλάνου» και πθα φορτιστεί πιο γρήγορα.

12. Χρησιμοποιήστε το Φλας του iPhone σας για ειδοποιήσεις (IOS)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φλας (LED) του iPhone σας κάθε φορά που εμφανίζεται μια ειδοποίηση. Στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Γενικά και στη συνέχεια Προσβασιμότητα και, στη συνέχεια, εναλλαγή LED Flash για Ειδοποιήσεις στη θέση ενεργοποίησης.

13. Καθαρίστε γρήγορα την μνήμη του iPhone σας (IOS)

Για iPhone 6S και άνω -Το iOS δεν διαθέτει ασφαλή λειτουργία, αλλά μπορείτε γρήγορα να καθαρίσετε τη μνήμη και να επιταχύνετε τα πάντα – πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας και, στη συνέχεια, όταν δείτε το μήνυμα “διαφάνεια”, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης.

14. Ξεκλειδώστε τον δέκτη διεπαφής του συστήματος (ANDROID)

Το Android έχει έναν κρυφό δέκτη διεπαφής συστήματος για αναπαραγωγή στο παράθυρο γρήγορων ρυθμίσεων (Wi-Fi, Bluetooth κ.λπ.). Για να το ενεργοποιήσετε, πατήστε και κρατήστε πατημένο το γρανάζι στο επάνω μέρος των Γρήγορων ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, βρείτε το στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

15. Μετατρέψτε το πληκτρολόγιο σε TRACKPAD (IOS)

Εάν χρησιμοποιείτε iOS 9 ή μεταγενέστερη έκδοση σε iPad, iPhone 6S ή iPhone 6S, πατήστε και κρατήστε πατημένα τα δύο δάχτυλα στο πληκτρολόγιο για να το μετατρέψετε σε αυτοσχέδιο trackpad. Η λειτουργία δεν λειτουργεί σε παλαιότερα iPhone.

16. GPS και πηγαίνετε σπίτι με ένα κλικ (ANDROID)

Οι Χάρτες Google για Android προσφέρουν ένα widget (σαν εικονίδιο) που σας κατευθύνει αμέσως στη διεύθυνση της επιλογής σας – αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση στην αρχική οθόνη που θα σας μεταφέρει στο σπίτι από οπουδήποτε με ένα πάτημα.

17. Κοιμηθείτε με τη μουσική σας (IOS)

Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρολόι στο iPhone σας, εκεί θα ορίσετε το χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης – αρκετά εύκολο – και στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε Διακοπή αναπαραγωγής ως την επιλογή από το μενού When Timer Ends για να απενεργοποιήσετε όλη τη μουσική σας μετά την καθορισμένη περίοδο.

18. Δυναμώστε την ένταση στο ξυπνητήρι σας (ANDROID)

Android Clock: Ψάξτε το μενού (τρεις κάθετες κουκκίδες) στην κύρια σελίδα ξυπνητηριού και θα βρείτε την επιλογή που αναφέρει ότι αυξάνεται σταδιακά η ένταση. Θα σας δώσει ώθηση για να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

19. Τραβήξτε φωτογραφίες με πατώντας ένα κουμπί

Μερικές φορές δεν υπάρχει ένα κουμπί για τραβήξετε φωτογραφίες. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τα κουμπιά έντασης ενώ βρίσκεστε στην εφαρμογή Κάμερα.

20. Εγγραφή σκηνών στο τηλέφωνό σας (ANDROID ΚΑΙ IOS)

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή βίντεο αρκετά εύκολα: είτε μέσω της εφαρμογής YouTube Gaming σε Android είτε συνδέοντας τη συσκευή σας iOS σε υπολογιστή Mac και επιλέγοντας την ως πηγή εισόδου εγγραφής στο QuickTime.

21. Αναζήτηση για ρυθμισεις (ANDROID ΚΑΙ IOS)

Εάν πρέπει να βρείτε μια ρύθμιση τηλεφώνου, αλλά δεν ξέρετε πού είναι, απλώς αναζητήστε το – οι εφαρμογές Ρυθμίσεις σε Android και iOS έχουν επιλογές αναζήτησης στην κορυφή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε σκοτεινές επιλογές.

ΠΗΓΗ: https://www.t3.com/news/23-smartphone-tricks-to-impress-your-friends
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: https://www.sportime.gr

The post Οι 21 καλύτερες συμβουλές και κόλπα για smartphone (Android/iOS) για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα