Οι 10 πλουσιότεροι οδηγοί της F1 στην ιστορία αποκαλύφθηκαν καθώς ο Λιούις Χάμιλτον χάνει την πρώτη θέση

07:09 5/2/2024 - Πηγή: Sportime

Lewis Hamilton dwarfs Max Verstappen… but misses out on top spot">10 πλουσιότεροι οδηγοί της F1: Το τεράστιο οδηγοίν και οι συμφωνίες χορηγιών σημαίνουν ότι δεν είναι μόνο η επιτυχία στην πίστα που οδηγεί σε υπερβολικό πλούτο

Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 είναι ευρέως γνωστή ως ένα άθλημα γοητείας όπου

μπορεί κανείς να αποκτήσει και να επιδείξει τεράστια πλούτη.

Και οι κορυφαίοι οδηγοί στο άθλημα μπορούν να συγκεντρώσουν πλούτο που συναγωνίζεται οποιονδήποτε από τους αθλητές με τα υψηλότερα εισοδήματα στον κόσμο.

Το πλέγμα του 2023 – το οποίο παρέμεινε το ίδιο για την επερχόμενη σεζόν του 2024 – είδε τους οδηγούς να κερδίζουν τεράστια ποσά που ξεπερνούν τα 45 εκατομμύρια £ για τον πρωταθλητή Max Verstappen.

Όμως, κατά τη διάρκεια μιας καριέρας στη F1, τα στοιχεία είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά, με τους Lewis Hamilton και τον Michael Schumacher να φτάνουν σε κατάσταση μέγα πλούτου.

Λαμβάνοντας υπόψη τους τεράστιους μισθούς ορισμένους οδηγούς, καθώς και τις συμφωνίες χορηγιών και τα χαρτοφυλάκια ακινήτων, η καθαρή αξία είναι της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Παρακάτω ρίχνουμε μια ματιά στους δέκα κορυφαίους οδηγούς της F1 στην ιστορία με την υψηλότερη καθαρή αξία, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν οι Planet F1 και GQ Australia.

10. Eddie Irvine – 92,5 εκατομμύρια £

Ένας νικητής τεσσάρων αγώνων στη F1 που έδωσε μάχη με τους Schumacher και τον Mika Hakkinen στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ωστόσο, ο Eddie Irvine δεν κατάφερε ποτέ να πάρει στα χέρια του έναν τίτλο οδηγών F1.

Αντίθετα, μεγάλο μέρος του πλούτου του προέρχεται από επενδύσεις σε περίπου 40 ακίνητα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης μιας ιρλανδικής έπαυλης που πούλησε στον Matt Damon το 2021.

Σύμφωνα με τη λίστα των πλουσίων των Sunday Times το 2006, αυτό τον έκανε τον πέμπτο πλουσιότερο άνθρωπο στη Βόρεια Ιρλανδία .

10 πλουσιότεροι οδηγοί της F1:  9. Mario Andretti – 100,1 εκατομμύρια £

Ο Mario Andretti είναι ένας από τους τρεις δρομείς που κέρδισαν αγώνες στη F1, στο Indycar, στο Nascar και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar

Ο Andretti έχει μια εκπληκτική ιδιοκτησία 18.513 τετραγωνικών ποδιών στην Πενσυλβάνια των Η.Π.Α.

Ένα σύμβολο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο Andretti είναι ένας από τους τρεις οδηγούς που κέρδισαν αγώνες στη F1, στο Indycar, στο Nascar και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar.

Μερικά από τα πλούτη του περιλαμβάνουν ένα ακίνητο 18.513 τετραγωνικών ποδιών στη Ναζαρέτ, PA, ΗΠΑ, που διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, 15 μπάνια και μια εσωτερική και εξωτερική πισίνα.

Έχει δει γωνίες σε δρόμους και πίστες αγώνων που ονομάζονται εξίσου από το όνομά του και τώρα ετοιμάζεται για μια ομαδική μετάβαση στην F1.

Επομένως, η συμπερίληψή του σε αυτή τη λίστα θα πρέπει να είναι μικρή έκπληξη.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας8. Sebastian Vettel – 107,9 εκατομμύρια £

10 πλουσιότεροι οδηγοί της F1:  Η καριέρα του Sebastian Vettel στη F1 του χάρισε μια περιουσίαΑπό τότε που συνταξιοδοτήθηκε ο Vettel έχει επενδύσει σε πράσινα έργαΟ Vettel διαθέτει μια εκπληκτική συλλογή αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Mercedes-Benz SLS AMG του 2010.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Sebastian Vettel, είναι ένα όνομα συνώνυμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παρά το γεγονός ότι διατηρεί ένα αρκετά χαμηλό προφίλ μακριά από την πίστα, η οποία περιελάμβανε μια επίσκεψη σε κορυφαία γερμανική ιατρική κλινική.

Ο Πράσινος Φέτελ είχε έναν από τους υψηλότερους μισθούς στο άθλημα κατά τη διάρκεια της περιόδου του με τη Red Bull, τη Ferrari και την Aston Martin.

Ο Vettel διαθέτει επίσης μια εκπληκτική συλλογή αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Mercedes-Benz SLS AMG του 2010 αξίας 175.000 λιρών.

Από τότε που συνταξιοδοτήθηκε έχει επενδύσει σε πράσινα έργα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.

7. Τζένσον Μπάτον – 115,6 εκατομμύρια £

Ο Τζένσον Μπάτον έχει συγκεντρώσει τεράστια περιουσία

Ο Jenson Button παντρεύτηκε την Brittny Ward το 2022

Η συλλογή αυτοκινήτων του Button περιλαμβάνει μια McLaren P1 GTR του 2015 

Ο πρωταθλητής της F1 του 2009, Τζένσον Μπάτον, συνεχίζει να είναι ένα οικείο πρόσωπο στο άθλημα χάρη στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και τον πρόσφατο ρόλο του στο ντοκιμαντέρ Brawn καθώς και ως ανώτερος σύμβουλος της Williams F1.

Ο Μπάτον, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στο ντεμπούτο του στο Daytona 24 ώρες, έχει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους της F1 ακόμη και πριν κατακτήσει τον έναν και μοναδικό τίτλο του .

Του αρέσει επίσης τα αυτοκίνητα και έχει ένα εκπληκτικό γκαράζ, με το οποίο μπορεί να συντροφεύει τη σύζυγό του Brittany Ward.

Αυτά περιλαμβάνουν μια McLaren P1, μια Bugatti Veyron και μια Ferrari 275 GT.

10 πλουσιότεροι οδηγοί της F1:  6. Kimi Raikkonen – 140,6 εκατομμύρια £

Ο Kimi Raikkonen ήταν ένας από τους καλύτερα αμειβόμενους οδηγούς της F1 κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο grid

Ο Ράικονεν έχει μια εκπληκτική «φωλιά που μοιάζει με βίλια του Μποντ» που φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή κινητήρων

10 πλουσιότεροι οδηγοί της F1:  Ένας κάποτε πρωταθλητής του τίτλου της F1 όπως ο Μπάτον, ο «The Iceman» θα μπορούσε να έχει έναν από τους υψηλότερους μισθούς στο άθλημα κατά τη διάρκεια της ακμής του και την περίφημη σχεδόν χρεοκοπημένη Lotus κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην ομάδα.

Όπως μερικοί από τους πρώην αντιπάλους του, ο Raikkonen είναι επενδυτής ακινήτων – συμπεριλαμβανομένης μιας ελβετικής βίλας 24 εκατομμυρίων δολαρίων – και τώρα βοηθά τον γιο του Robin στη δική του καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η εν λόγω βίλα έχει ονομαστεί «φωλιά που μοιάζει με τον Bond villian» που φιλοξενεί μια εντυπωσιακή συλλογή κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου ενός Rolls-Royce Wraith Black Badge αξίας £ 360.000 και μιας Ferrari Enzo αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Raikkonen λέγεται επίσης ότι έχει τρία σπίτια στη Φινλανδία και έχει ακίνητα στο Ντουμπάι και την Ταϊλάνδη.

5. Niki Lauda – 154,1 εκατομμύρια £

Ο Niki Lauda έπαιξε έναν αναπόσπαστο ρόλο στην είσοδο του Lewis Hamilton στη Mercedes

Ο Lauda διηύθυνε αεροπορικές εταιρείες μετά την απόσυρσή του από το άθλημα

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ο μόνος που κέρδισε τον τίτλο τόσο στη Ferrari όσο και στη Mercedes.

Αφού αποσύρθηκε από την F1, ίδρυσε και διηύθυνε τρεις επιτυχημένες αεροπορικές εταιρείες, τις Lauda Air, Niki και Lauda.

Έμεινε επίσης μέσα και γύρω από τη μάντρα με τις πρώην ομάδες του, την Jaguar και κατείχε το 10% της Mercedes Motorsport.

Ο Λάουντα πέθανε σε ηλικία 70 ετών το 2019.

10 πλουσιότεροι οδηγοί της F1:   4. Max Verstappen – 165,5 εκατομμύρια £

 Ο Verstappen βγαίνει με την Kelly Piquet

 Ο Verstappen ζει στο Μονακό και έχει επενδύσει στη δική του ομάδα GT

Η συλλογή αυτοκινήτων του Verstappen περιλαμβάνει ένα Acura NSX Type S αξίας περίπου 122.000 £

Προς το παρόν, ο Verstappen έχει αναλάβει το πιο προσοδοφόρο συμβόλαιο F1 για τις δύο τελευταίες σεζόν όταν υπολογίζει τα μπόνους.

Ο Verstappen έχει επενδύσει στη δική του ομάδα GT, είναι πρεσβευτής της EA Sports και έχει μια σειρά από προσωπικούς χορηγούς, οι οποίοι τον βοήθησαν να κερδίσει μια θέση στη λίστα του Forbes για το 2023 με τους κορυφαίους νέους αθλητές.

Έχει επίσης μεγάλη συγγένεια με τα αυτοκίνητα, με τη συλλογή του να αξίζει περίπου 2,3 εκατομμύρια λίρες.

Ο Verstappen ζει επίσης στο Μονακό, το οποίο δεν βρίσκεται ακριβώς στο φθηνό άκρο της αγοράς ακινήτων.

3. Fernando Alonso – 205 εκατομμύρια £Ο Fernando Alonso είναι ο πιο έμπειρος οδηγός της F1Πίστωση: Splash

Ο Ισπανός έχει φυσικά μια Ferrari στη συλλογή του

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC Παιανίας

Ο Αλόνσο έχει επίσης μια McLaren P1

Ο πιο έμπειρος οδηγός της F1, και επίσης ένας από τους καλύτερους, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε τον δύο φορές πρωταθλητή Fernando Alonso ψηλά στη λίστα.

Εκτός από τα τεράστια συμβόλαια, ο Alonso έχει επενδύσει στην επόμενη γενιά με το αθλητικό του συγκρότημα Alonso στην πατρίδα του Αστούριες, το οποίο διαθέτει μουσείο και πίστα καρτ.

Όπως πολλοί άλλοι σε αυτή τη λίστα, ο Ισπανός κατέχει μια σειρά από supercars.

Αυτά περιλαμβάνουν μια McLaren P1, την Aston Martin DBX πολυτελές SUV και τη Ferrari 599 GTB Fernando Alonso Edition.

10 πλουσιότεροι οδηγοί της F1: 2. Λιούις Χάμιλτον – 224,7 εκατομμύρια £

Ο Lewis Hamilton έχει επενδύσει σε ένα ευρύ φάσμα έργων

Ο Χάμιλτον κάνει συχνά τζετ σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν

Ο Χάμιλτον επένδυσε στους Ντένβερ Μπρόνκος το 2022

Ο Χάμιλτον χαρακτηρίστηκε πρόσφατα ως «μάρκα» λόγω της συμμετοχής του σε τόσα πολλά έργα.

Αναμένεται να κερδίσει 50 εκατομμύρια £ στη Mercedes κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2024, ο Hamilton είναι ένας καλός μισθός.

Η Hamilton έχει επενδύσεις σε ακίνητα, αυτοκίνητα, μόδα και πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν την ευρύτερη εκπροσώπηση στον αθλητισμό, ακόμη και σε ομάδες, με τον Hamilton να επενδύει στην ομάδα του NFL Denver Broncos το 2022.

Ευτυχώς, ένα ευρύ φάσμα χορηγών, συμπεριλαμβανομένων των Tommy Hilfiger, IWC και Bose, του επιτρέπουν να χρηματοδοτήσει αυτή την εκτεταμένη επιρροή που τον έχει προσγειώσει στη λίστα των πλουσίων των Sunday Times.

1. Μίκαελ Σουμάχερ – 462,5 εκατομμύρια £Ο Michael Schumacher βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πλούσιων οδηγών της F1

Ο Σουμάχερ έχει μια Ferrari Enzo

10 πλουσιότεροι οδηγοί της F1:  Μια εποχή καθοριστική για πολλούς λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 ανακηρύχθηκε ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής από το Forbes το 1999 και το 2000 και μάλιστα είχε προβλεφθεί να είναι ο πρώτος δισεκατομμυριούχος αθλητής το 2005.

Το 2017, ονομάστηκε ως ο πέμπτος υψηλότερος αθλητής όλων των εποχών όσον αφορά τα κέρδη της καριέρας του, αλλά δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή στο σκι το 2013.

Ο Γερμανός ήταν γνωστός για τις φιλανθρωπικές του δωρεές, συμπεριλαμβανομένης μιας δωρεάς 39,5 εκατομμυρίων λιρών στην UNESCO κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών των αγώνων του.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

75 χρόνια MotoGP σε αριθμούςΠαρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1Συνέντευξη: Η Cristina Gutiérrez κερδίζει το Dakar στο ChallengerF1 2024: Σας παρουσιάζουμε οδηγούς και ομάδες για το 2024

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
οδηγοι, φορμουλα 1, matt damon, sebastian vettel, sls amg, red bull, bugatti veyron, kimi raikkonen, εν λόγω, lewis hamilton, test drive, tommy hilfiger, φορμουλα, max, australia, schumacher, times, mario, nascar, ηπα, motor, festival, real, game, superman, sebastian, vettel, amg, red, bull, ferrari, button, mclaren, gtr, daytona, bugatti, veyron, kimi, lotus, black, hamilton, mercedes, air, jaguar, nsx, sports, νέα, ταξι, taxi, test, drive, ride, suv, gtb, nfl, tommy, hilfiger, iwc, επιρροή, unesco, motogp, ημερολόγιο, dakar, αποσυρση, γερμανος, αποσυρση αυτοκινητων 2011, αξια, Καλή Χρονιά, μπανιας, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, ημερολογιο 2021, iwc, ημερολόγιο, ακινητα, αυτοκινητα, γωνιες, ηπα, ιατρικη, καριερα, μεγα, μοδα, ντουμπαι, game, mclaren, motogp, nfl, real, test, times, tommy hilfiger, αγωνες, αρθρο, αξιζει, ατυχημα, βγαινει, βιλα, βιλια, βρισκεται, γεγονος, δικη, εκθεση, εν λόγω, εργα, επενδυτης, επενδυσεις, επιρροή, εποχη, επτα, επιτυχια, ετων, ζωη, ιδιο, ηλικια, μακρια, ματια, μισθος, μονακο, ναζαρετ, ομαδα, οδηγος, ονομα, πεθανε, πισινα, ρολο, σεζον, συζυγο, σειρα, σπιτια, τρια, φυσικα, φινλανδια, φορμουλα 1, φορμουλα, ωρες, air, amg, australia, button, bull, black, bugatti, bugatti veyron, sls amg, dakar, data, daytona, drive, drivers, εφαρμογη, εμφανισεις, festival, vettel, gtb, gtr, hamilton, hilfiger, history, jaguar, kimi, kimi raikkonen, lewis hamilton, lotus, mario, matt damon, max, μια ματια, μοιαζει, nascar, taxi, nsx, original, sports, ομαδες, πληροφοριες, red, red bull, ride, sebastian vettel, sebastian, schumacher, suv, superman, test drive, tommy, top, θεματα, unesco, veyron, motor, χερια
Τυχαία Θέματα