ΟΦΗ: Ο Νταμπράουσκας έφυγε, η ποδοσφαιρική λογική επέστρεψε και μαζί οι νίκες με το 3-1 επί της Κηφισιάς

Μία που αποχώρησε ο Βάλντας Νταμπράουσκας, μία που επέστρεψε στις νίκες ο ΟΦΗ. Έχοντας μία ποδοσφαιρικά λογική ενδεκάδα, επικράτησε 3-1 της Κηφισιάς και έκανε βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η εμμονή της τριάδας στην άμυνα έπαψε να υπάρχει και όσοι έλεγαν πως αυτό το ρόστερ μόνο ένα σύστημα μπορεί να παίξει, διαψεύστηκαν. Σίγουρα θα χρειαστούν κάποιες προσθήκες εφόσον

ο ΟΦΗ αλλάξει οριστικά σχηματισμό, όμως, στο πρώτο του παιχνίδι τετράδα στα μετόπισθεν, μία χαρά ήταν.

Ο Τοράλ εξέθεσε τον πρώην προπονητή του, ο Νέιρα ήταν θετικός παίζοντας ως βασικός και γενικά οι Κρητικοί έδειξαν απελευθερωμένοι. Σημαντική και η επιστροφή στα γκολ του Λουίζ, ενός εκ των παικτών που ήταν γνωστό πως δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις με τον Νταμπράουσκας.

Αντιθέτως, η Κηφισιά δεν έδειξε κάποια βελτίωση στο πρώτο ματς μετά την απόλυση του Γιάννη Αναστασίου. Είχε σημαντικά αμυντικά προβλήματα και το πιθανότερο είναι να αποχαιρετήσει τον θεσμό. Εάν ο Τετέι στις δύο μεγάλες ευκαιρίες του στο τέλος έβαζε ένα γκολ, ίσως η ρεβάνς να ήταν διαφορετική. Τώρα θα χρειαστεί μία υπέρβαση στην Αθήνα.

Το ματς ήταν γεμάτο γκολ στα πρώτα του λεπτά. Πρώτα προειδοποίησε και μετά σκόραρε ο Τοράλ στο 7′, τρία λπτά αργότερα ισοφάρισε ο Αντερέγκεν μετά την εκτέλεση φάουλ του Ματέους και στο 25′ ο Ισπανός είχε κάνει το 2-1.

Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αφού ένα πέναλτι που δόθηκε στην Κηφισιά το πήρε πίσω το VAR. Πρωταγωνιστής σε αυτό το 45λεπτο ο Τοράλ, ο οποίος έδειχνε ασταμάτητος. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο ημίχρονο το πάλεψε η Κηφισιά για να βρει ένα γρήγορο γκολ, είχε μία ευκαιρία με τον Οζέγκοβιτς, αλλά έως εκεί. Στο 75′ χωρίς να έχει κάνει τίποτα το ιδιαίτερο, ο ΟΦΗ βρήκε γκολ με τον Λουίζ Φελίπε και καθάρισε με την υπόθεση «νίκη».

Μόνο που στο Κύπελλο μετρά πάντα και το πώς θα τελειώσει ένα παιχνίδι στις διπλές αναμετρήσεις. Γι’ αυτό και έψαχναν ένα τέρμα οι φιλοξενούμενοι. Έχασαν πέναλτι και μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία με τον Τετέι, το 3-1 έμεινε έως το φινάλε και το έργο τους για τον αγώνα της Αθήνας έγινε εξαιρετικά δύσκολο.

ΟΦΗ – Κηφισιά 3-1

Σκόρερ: 7′ και 25′ Τοράλ, 75′ Λουίζ Φελίπε – 10′ Αντερέγκεν

ΟΦΗ (Πέδρο Καραβέλα): Mπάουμαν, Μαρινάκης (61′ Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγος, Νέιρα (62′ Ριέρα), Τοράλ (69′ Ντίκο), Αμπάντα (80′ Γκλάζερ), Φελίπε.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Νώντας Κουτρομάνος): Κρίστινσον, Παρράς, Μασούρας, Μποτία (59′ Σπίνος), Τσάπαν, Παπασάββας (69′ Πρίτσας), Ιπαλίμπο, Ίλιεφ (69′ Τετέι), Σάντος (59′ Κρικιούμα), Οζέγκοβιτς (75′ Σμπώκος), Αντερέγκεν.

Αντώνης Τσιράκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα