Ο Τζένσον Μπάτον επιστρέφει στους αγώνες αυτοκινήτου το 2024

Ο Τζένσον Μπάτον εργάζεται ως ειδικός από τότε που συνταξιοδοτήθηκε το 2017. Ο Τζένσον Μπάτον θα επιστρέψει σοκ στους αγώνες ελίτ το 2024.

Ο πρωταθλητής της Formula 1 του 2009 θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής την επόμενη σεζόν.

Ο Τζένσον Μπάτον θα επιστρέψει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τον επόμενο χρόνοΠίστωση: PA

Ο Μπάτον υπέγραψε συμφωνία για την οδήγηση

στη σεζόν οκτώ γύρων, η οποία περιλαμβάνει το εμβληματικό 24 Hours of Le Mans.

Θα είναι πίσω από το τιμόνι μιας Porsche 963 για την Hertz Team Jota.

Ο Μπάτον θα μοιραστεί τα καθήκοντα οδήγησης με τον συνάδελφό του Βρετανό Φιλ Χάνσον και τον Δανό Όλιβερ Ράσμουσεν.

Η νέα σεζόν ξεκινά με έναν αγώνα στο Κατάρ στις 2 Μαρτίου.

Επιστρέφοντας στην πίστα, ο Button είπε: “Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ με την Hertz Team Jota στο 2024 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

“Ανυπομονώ ήδη για τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ, αλλά ξέρω επίσης ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να φτάσουμε προετοιμασμένοι”.

Το Button θα είναι 44 ετών τη στιγμή που ξεκινά η καμπάνια.

Και θα είχαν περάσει 14 χρόνια από τότε που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 με την Brawn-Mercedes.

Ο Μπάτον αποσύρθηκε από το άθλημα το 2017, έχοντας επίσης οδηγήσει για τις Benetton, Renault, Honda και McLaren.

Από τότε που εγκατέλειψε τη F1, εργάστηκε ως ειδικός για το Sky Sports και ως σύμβουλος για τη Williams.

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;WRC: Μια υπενθύμιση η ομάδα Β δεν ήταν μόνο 4WD22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςΟ Jenson Button ανακοινώνει την επιστροφή σοκ στους επαγγελματικούς αγώνες

Ο Τζένσον Μπάτον ανακοίνωσε την επιστροφή του στον κορυφαίο μηχανοκίνητο αθλητισμό τον επόμενο χρόνο – και θα αγωνιστεί στον παγκοσμίου φήμης αγώνα 24 ωρών του Λε Μαν.

Ο 43χρονος, ο οποίος κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο του 2009 Formula 1 και αποσύρθηκε από το άθλημα στο τέλος της σεζόν του 2016 , θα αγωνιστεί με την ομάδα Jota Porsche Hypercar στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA 2024 (WEC).

Ο Button, ο οποίος εργάζεται ως ειδικός στην κάλυψη Sky Sports‘ F1, θα επιστρέψει για μια πλήρη σεζόν δράσης στην ηλικία από 44.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2024», είπε.

«Ανυπομονώ ήδη για τον πρώτο αγώνα, αλλά ξέρω επίσης ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει ώστε να φτάσουμε προετοιμασμένοι».

Ο Βρετανός οδηγός θα αγωνιστεί επίσης στο Daytona 24 ώρες στη Φλόριντα στα τέλη Ιανουαρίου, οδηγώντας το πρωτότυπο WTR Andretti Acura (Honda) GTP.

Ο Μπάτον θα αγωνιστεί με παίκτες όπως ο Μικ Σουμάχερ, ο οποίος θα οδηγήσει για το νέο πρόγραμμα υπεραυτοκίνητων της Alpine το επόμενο έτος στο WEC.

Η BMW και η Lamborghini – που ανακοίνωσαν τους πρώην οδηγούς της F1 Romain Grosjean και Daniil Kvyat ως μέρος της σειράς οδηγών τους – είναι μεταξύ άλλων κατασκευαστών που θα εισέλθουν στο WEC το 2024, ενώ η Aston Martin θα μπει στο άθλημα το 2025.

Αυτό οδήγησε σε εικασίες ότι ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Sebastian Vettel, ο οποίος αποσύρθηκε πέρυσι, θα μπορούσε να συνδεθεί με την τελευταία του ομάδα F1 σε αγώνες αντοχής.

Ο Μπάτον αγωνίστηκε 306 φορές στη F1 για 18 χρόνια, κερδίζοντας 15 νίκες και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Μπράουν το 2009.

Οδήγησε επίσης για τις Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda και McLaren, όπου ήταν συμπαίκτης του Lewis Hamilton για τρία χρόνια.

«Είναι τιμή να έχουμε τον Jenson Button – έναν εξαιρετικά επιτυχημένο οδηγό σε πολλούς αγωνιστικούς κλάδους – να αγωνίζεται με πλήρη απασχόληση στο WEC την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του WEC, Frederic Lequien.

«Με εννέα κατασκευαστές στην κατηγορία των υπεραυτοκίνητων την επόμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένων των αστέρων όπως ο Jenson να έχουν επιβεβαιωθεί στο grid, όλα είναι πλέον στη θέση τους για να έχει το WEC την πιο θεαματική σεζόν του μέχρι τώρα».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Φόρμουλα 1 Mercedes: O Lewis Hamilton “χάρισε” το βραβείο της FIA και έγινε χαμόςΦόρμουλα 1 FIA : Ο Mohammed Ben Sulayem αρρώστησε και υπέστη πτώση και διάσεισηMotoGP και οι διακοπές των ηρώων μας άρχισανΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα