Ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα αντοχής FIA WEC το 2024

Valentino Rossi WEC : Ο συνταξιούχος Ιταλός θρύλος του MotoGP Valentino Rossi, ο οποίος άλλαξε από δύο τροχούς σε τέσσερις, θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA WEC την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τη λίστα συμμετεχόντων που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, θα αγωνιστεί με τη βελγική ομάδα WRT, οδηγώντας ένα από τα 18 αυτοκίνητα της κατηγορίας LMGT3, η

οποία αντικαθιστά την κατηγορία LMGTE Am.

Ο Rossi, 44 ετών, αναμένεται να λάβει μέρος στο θρυλικό κλασικό 24 Hours of Le Mans endurance στις 15-16 Ιουνίου, έχοντας πάρει μια γεύση κερδίζοντας έναν αγώνα υποστήριξης στην εμβληματική πίστα Sarthe στη δυτική Γαλλία φέτος πίσω από το τιμόνι ενός BMW για την ομάδα WRT.

Η βελγική στολή, που συνιδρυτής ήταν ο πρώην οδηγός αγώνων Vincent Vosse, θα συμμετάσχει στην κατηγορία Hypercar το 2024 με δύο BMW M Hybrid V8 και στο LMGT3 με μια δεύτερη M4 GT3.

«Έχω ήδη εξοικειωθεί με το μονοθέσιο μετά από αυτή τη σεζόν, αλλά το σχήμα με τρεις οδηγούς από τρεις διαφορετικές κατηγορίες επιδόσεων θα είναι νέο για μένα», είπε ο Rossi.

Η ταυτότητα των δύο συμπαικτών του για το 2024 δεν είναι ακόμη γνωστή.

Ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα αντοχής FIA WEC

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Τσουχτερό το ποσό εγγραφής για την κάθε ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 2024MotoGP: Marc Marquez η πρώτη εικόνα με τα χρώματα της Ducati- VIDEO

Valentino Rossi WEC 2024: Εν τω μεταξύ, ο Πολωνός Robert Kubica βρίσκεται στη λίστα των συμμετεχόντων στην κορυφαία κατηγορία Hypercar.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής αντοχής το 2023 στην κατώτερη κατηγορία LMP2, θα βρίσκεται στο τιμόνι μιας ιδιωτικής Ferrari.

Ο Γερμανός οδηγός Mick Schumacher, γιος του πρώην θρύλου της Formula 1, Michael, θα κάνει το ντεμπούτο του για αντοχή στην πρώτη του κατηγορία με την Alpine.

Συνολικά, 14 κατασκευαστές θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα — συμπεριλαμβανομένων εννέα σε Hypercar — ρεκόρ στην ιστορία του WEC.

Valentino Rossi: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο FIA WEC»

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, επιβεβαιώθηκε ότι ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP Valentino Rossi θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA 2024.

Ο Ιταλός οδηγός παρακολούθησε την επίσημη δοκιμή πρωτάρης WEC στο Μπαχρέιν τον περασμένο μήνα, όπου δοκίμασε το αυτοκίνητο Oreca 07 Gibson LMP2, αλλά την επόμενη σεζόν, ο Rossi θα οδηγήσει την BMW M4 GT3 στην ολοκαίνουργια κατηγορία LMGT3 του WEC.

Έτοιμοι να αγωνιστούν με τη βελγική ομάδα Team WRT, οι συμπαίκτες του Rossi στο Νο. 46 M4 GT3 θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες. Ο Βραζιλιάνος Augusto Farfus έχει επιβεβαιωθεί ότι οδηγεί την αδελφή είσοδο της ομάδας στο GT3 μέχρι στιγμής.

Valentino Rossi: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο FIA WEC»

Valentino Rossi WEC 2024: Όταν ρωτήθηκε για την εμφάνισή του στους αγώνες αντοχής, ο Rossi σχολίασε: «Είναι το επόμενο βήμα για μένα να συμμετάσχω σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και να τρέξω ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαι ήδη εξοικειωμένος με το αυτοκίνητο μετά από αυτή τη σεζόν, αλλά η μορφή με τρεις οδηγούς από τρεις διαφορετικές κατηγορίες επιδόσεων θα είναι νέα για μένα. Γενικά, πιστεύω ότι θα είμαστε πολύ καλά τοποθετημένοι».

Ο επικεφαλής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της BMW, Andreas Roos, πρόσθεσε: «Ο Valentino Rossi έκανε ένα δυνατό ντεμπούτο στο Le Mans αυτή τη σεζόν, κερδίζοντας αμέσως στην BMW M4 GT3. Συνολικά, η πρώτη του σεζόν ως οδηγός BMW M Works ήταν πολύ εντυπωσιακή. Είμαι πεπεισμένος ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα είναι το φαβορί του κοινού στο FIA WEC. Ο Augusto Farfus, με την εμπειρία και την οδηγική του ικανότητα, θα είναι ένας κρίσιμος πυλώνας για το πρόγραμμα LMGT3.»

Περισσότερα νέα της ομάδας και των οδηγών για τη σεζόν 2024 WEC θα ακολουθήσουν σύντομα.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Abu Dhabi GP: Διάσημοι και εκατομμύρια, ο Jason Statham έδωσε 120.000.000 $ σε αυτόν τον οδηγό της F1Formula 1 2024: Γραμμή εκκίνησης και το ημερολόγιο της F1 2024Aneta Mlcakova και τα βραβεία MotoGP μπήκαν σε δεύτερη μοίραΜακελειό στο 21ο Motor Festival!!! (Απολογισμός)

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα