Ο τελικός Κυπέλλου δεν χρειάζεται να γίνεται στο Βικελίδης, απλά στο ουδέτερο Πανθεσσαλικό με κόσμο

19:55 4/4/2024 - Πηγή: Sportime

Η πρόταση της Θύρας 13 ο τελικός Κυπέλλου να γίνει στο Χαριλάου, δεν ξέρω τι σκοπούς εξυπηρετεί και γιατί προέκυψε τόσο καθυστερημένα. Τώρα μάλιστα που τα επιχειρήματα όσων θέλουν ΟΑΚΑ αποδομήθηκαν ένα προς ένα,  με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Ήταν ίσως το εύστροφο σύνθημα των οπαδών του Άρη «αφήστε το ΟΑΚΑ και ελάτε στον Βόλο, αλλιώς θα ρθούμε Λεωφόρο»,

βλέποντας (οι Αρειανοί) τη μεθόδευση που γίνεται ώστε ο τελικός να διεξαχθεί για πολλοστή φορά στην έδρα των πράσινων, που τους «τσίγκλησε»;

Ήταν η σημαντική νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της ΑΕΚ που ανανέωσε τις ελπίδες διεκδίκησης του πρωταθλήματος που βγάζει το τριφύλλι εκτός εσωστρέφειας – έστω προσωρινα-  από τα συνεχή σκαμπανεβάσματα επί ημερών Τεριμ;

Σε κάθε περίπτωση τελικός Κυπέλλου στο Βικελίδης δεν γίνεται και λόγω της «μορφολογίας» του γηπέδου, αλλά και γιατί πολύ απλά ο ίδιος ο Άρης και οι περισσότεροι οπαδοί του δεν θέλουν να γίνει στο «σπίτι» τους. Έστω κι αν θα ήταν δίκαιο να γίνει και μια φορά ένας τελικός και στην έδρα των κιτρινόμαυρων, όπως έχει γίνει πάμπολλες σε αυτή του τριφυλλιού (είτε ΟΑΚΑ, είτε Λεωφόρο).

Ο Θεός του πολέμου όμως και ο κόσμος του δεν θέλει χάρες. Το μόνου που θέλει είναι να διεκδικήσει τον τίτλο επί ίσης όροις. Σε ουδέτερο γήπεδο και με διαιτητή elite που θα σφυρίξει 50%. Μόνο αυτά ζητάει. Τα αυτονόητα δηλαδή. Γι αυτό εξ αρχής έχει προτείνει ως έδρες γήπεδα στη Θεσσαλία (Πανθεσσσαλικό, AEL FC Arena), παρουσία κόσμου.

Πλέον μετά τις δεσμεύσεις του Μπέου ότι το γήπεδο του Βόλου μπορεί να είναι απολύτως έτοιμο, την παραδοχή Μπαλτάκου ότι το ΟΑΚΑ είναι πιο ανέτοιμο (συν οτι χρειάζονται πολύ περισσότερα χρήματα), αλλά και τις ανακοινώσεις του Υπουργού Βρούτση ότι «θα ισχύει και το παλιό σύστημα εισόδου», τότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ώστε ο τελικός κυπέλλου να μη γίνει στο Πανθεσσαλικό στάδιο με κόσμο.

Από εκεί και πέρα η ανακοίνωση της Θυρας 13 είναι σωστή στο κομμάτι που κράζει τους… ανευθυνοϋπεύθυνους της ΕΠΟ και του κράτους που μέχρι τώρα δεν έχουν ανακοινώσει οριστικά τελικό κυπέλλου στην έδρα του ΝΠΣ Βόλου. Μόνο που δεν φταίει ο Άρης αυτό αλλά ο Παναθηναϊκός που πιέζει ώστε να παίξει εντός έδρας σε έναν ακόμη τελικό

Επίσης η ανακοίνωση των πράσινων οπαδών είναι σωστή στο ότι ο τελικός κυπέλλου πρέπει να διεξαχθεί με κόσμο. Το ερώτημα όμως είναι γιατί δεν αναφέρουν οτι πρέπει να διεξαχθεί στο ουδέτερο Πανθεσσαλικό, αλλά το αφήνουν «στο φλου»; Αν ανέφεραν το όνομα του γηπέδου του Βόλου, τότε σε συνδυασμό και με την επιθυμία της ΠΑΕ Άρης και των οργανωμένων οπαδών της για τελικό στον Βόλο, δεν θα άφηνε περιθώρια στους αρμόδιους για τελικό σε άλλο γήπεδο.

Μήπως αυτό εξυπηρετεί την πρόθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για ΟΑΚΑ, που είπε στη σύσκεψη οτι «αν τα εισιτήρια είναι μόνο 4.500-5.000 προτιμούμε ο τελικός να γίνει χωρίς κόσμο;» Λες και οι ομάδες έχουν δικαίωμα από τον κανονισμό να επιβάλλουν τελικό κεκλεισμένων των θυρών αν τα εισιτήρια δεν αρκούν. Δηλαδή αν τα εισιτήρια είναι 7.000-8.000 ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί, αλλά αν είναι 2-3 λιγότερες δεν αρκούν; Δεν βγάζει νόημα.

Οπως φαίνεται πάντως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οδηγούμαστε για τελικό στο Πανθεσσαλικό με κόσμο που είναι και το δικαιότερο. Κι ας νικήσει ο καλύτερος. Είτε είναι ο Παναθηναϊκός είτε ο Άρης.

Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι ο Άρης δεν ήταν καθόλου καλός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος του ήθελε περισσότερο νεύρο, περισσότερη ένταση, περισσότερη προσπάθεια κι εν τέλει ας έχανε. Να γίνει κριτική, να μάθει ό,τι μπορεί αλλά μέχρι εκεί. Δεν χρειάζεται να ισοπεδώσουμε την καλή προσπάθεια που γίνεται από τον Μάντζιο και τους παίκτες του τους τελευταίους μήνες.

Ο Θεός του πολέμου μπήκε με 2Χ2 στα πλέι οφ και μετά από διακοπή 21 ημερών ξαφνικά καλείται να παίξει τρία ματς σε λίγες ημέρες, τα δύο ντέρμπι με ομάδες που καίγονται. Μην ξεχνάμε ότι ο μεγάλος στόχος είναι το Κύπελλο και πως θέλει διαχείριση δυνάμεων, κινήτρου, αποφυγή τραυματισμών κτλ.

Σημασία έχει ο Άρης να εξυπηρετεί σε κάθε κατάσταση τον εαυτό του σύμφωνα με τους στόχους που έχει. Μπροστά του έχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό του «Καραϊσκάκης», καθώς απέναντί του θα είναι η ομάδα που θα βρει στον τελικό. Μία νίκη θα παίξει σημαντικό ρόλο στα mind games ανάμεσα σε κιτρινόμαυρους και πράσινους ενόψει Κυπέλλου. Και μεγάλη ψυχολογική ώθηση θα δώσει στην ομάδα του Μάντζιου και θα απομακρύνει εκτός τίτλου πρωταθλήματος τον αντίπαλό του. Με ό,τι αυτό κι αν σημαίνει για τη δική του ψυχολογία.

ΥΓ: Μετά τον Σουηδοϊρακινό Αλ Χακίμ που τα έκανε μαντάρα φέτος στη Λεωφόρο και πέρσι με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, θα έχουμε και… Σκοπιανό διαιτητή στο προσεχής Άρης-Παναθηναϊκός, τον Στάβρεφ. Ας ελπίσουμε να σφυρίξει 50-50 και να μην τα κάνει αχταρμά όπως η ιστορία της χώρας του.

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα