Ο Συλαϊδόπουλος έκανε αυτό που δεν έκαναν Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ήταν (και είναι) σε μεταβατική περίοδο. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος έκανε μερικά προφανή πράγματα στο ένα ματς που ήταν στον πάγκο. Κάτι που δεν έκαναν Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Κάρλος Καρβαλιάλ.

Η νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ ήρθε με ωραίο ποδόσφαιρο. Αλλά, ας μη γελιόμαστε. Απέναντι στον ΟΦΗ

ήταν. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για τη χειρότερη ομάδα στη Super League. Σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο που αποδίδει και την ψυχολογία των παικτών, η οποία βρίσκεται στα τάρταρα.

Αυτά τα ματς δεν έχουν όμως μόνο το «πρέπει» στη νίκη, αλλά και στα γκολ και την αγωνιστική παρουσία. Ο Ολυμπιακός ήταν… Ολυμπιακός. Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος είχε απέναντί του μια ομάδα ημιθανή και δεν ήθελε οι παίκτες του να της χαριστούν. Αυτό προσπάθησε να τους περάσει, αυτό ήθελε να δει στον αγωνιστικό χώρο και το είδε.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έκανε μερικά προφανή πράγματα. Κάποια βασικά που δεν είχαμε δει έως τώρα στη σεζόν από την ομάδα του Πειραιά. Το πιο χαρακτηριστικό είχε να κάνει με τον Κώστα Φορτούνη…

Ο Συλαϊδόπουλος έβαλε τον Φορτούνη στη θέση του

Ας μην αδικήσουμε κάποιον. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε πλάνο. Ο Ολυμπιακός επί των ημερών του Ισπανού κόουτς είχε μια κανονικότητα. Αλλά δεν έπαιξε ποτέ με 4-2-3-1, για παράδειγμα. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ είχε ως μοναδικό σκοπό το… συμμάζεμα. Οι γραμμές να είναι κοντά, κι όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα.

Ο Συλαΐδόπουλος έβαλε τον Κώστα Φορτούνη σε θέση δέκα. Ουδείς ως τώρα το είχε επιχειρήσει. Εξαιρετικός ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» σε όλα του. Η ελευθερία κινήσεων έκανε τον Ολυμπιακό κυριαρχικό και με τρομερή κατοχή μπάλας. Σε τέτοια παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, αξίζει ένας χαφ λιγότερος.

Στη συνέχεια, ο υπηρεσιακός κόουτς της ομάδας του Πειραιά προετοίμασε μια προσέγγιση για το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος. Αν θα είναι αυτή. Διότι, ο Μεντιλίμπαρ θα αποφασίσει. Ο Φοτούνης αριστερά, ο Αλεξανδρόπουλος στα χαφ και όχι μόνο. Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι εν δυνάμει παίκτες που μπορούν να παίξουν. Ο Γιόβετιτς και ο Ιμπόρα, για παράδειγμα.

Γενικώς, όλα πήγαν πρίμα…

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα