Ο Σωτήρης Χύτας ξεκίνησε με τον Δημήτρη Κυτέα με πρώτο στόχο τον κλειστό

Την πρώτη του προπόνηση είχε ο νεαρός πρωταθλητής του επί κοντώ Σωτήρης Χύτας στο ΟΑΚΑ με τον νέο του προπονητή Δημήτρη Κυτέα.

Ο Έλληνας αθλητής είχε λύσει τη συνεργασία του με τον Συμεών Αναστασιάδη και συμφώνησε να τον αναλάβει ο Δημήτρης Κυτέας. Ο προπονητής του κορυφαίου επικοντιστή Κώστα Φιλιππίδη είχε αποφασίσει να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, σήμερα έκαναν την πρώτη τους προπόνηση. «Ο Σωτήρης έχει τα προσόντα να πάει ψηλά. Χρειάζεται φυσικά δουλειά, είναι

υγιής. Αρχίσαμε με φυσική κατάσταση στο χόρτο του ΟΑΚΑ και ανάλογα την πορεία θα φανεί πότε θα είναι έτοιμος να ξεκινήσουμε τα άλματα. Θέλει πάντως χρόνο για να προσαρμοστεί και ο πρώτος στόχος είναι να έχει τη δυνατότητα να είναι σταθερός σε άλματα στα 5,30μ. Από εκεί και πέρα αν πάνε όλα καλά θα μπούμε σε αγώνες στον κλειστό, γιατί για μένα η βασική προϋπόθεση είναι ένας αθλητής να κάνει πολλούς αγώνες», δήλωσε στο Sportime ο Δημήτρης Κυτέας.

Ο 19χρονος Σωτήρης Χύτας έκλεισε τη φετινή σεζόν με 5,10μ., ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 5,21μ. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη και μετείχε τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι. Στην πρώτη διοργάνωση έμεινε εκτός τελικού και στη δεύτερη είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο αρχικό ύψος που δοκίμασε 4,85μ.

Τόλης Λελεκίδης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Αναζητήσεις
χυτας κύτεας, xytas anastasiadis
Τυχαία Θέματα