Ο Σλούκας θα έχει την ίδια διαχείριση από τον Αταμάν όταν επιστρέψει;

Σίγουρα ο Κώστας Σλούκας έκανε τη μεγαλύτερη μετακίνηση του καλοκαιριού στην Euroleague, όταν ο Παναθηναϊκός του άνοιξε την… αγκαλιά του και τον υπέγραψε για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Έλληνας γκαρντ έβαλε την υπογραφή του σε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με την απόφαση που πήρε.

Ο λόγος της απόφασης του; Η κόντρα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και ο χρόνος συμμετοχής του, που φαινόταν

ότι είναι κάτι που τον ενοχλούσε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όπως είχε αποκαλύψει και ο Έλληνας προπονητής.

Άλλωστε δεν ήταν τυχαία η δήλωση του Σλούκα ότι με τα λεπτά που αγωνίζεται, κανείς δεν προλαβαίνει να γίνει ηγέτης μέσα στο παρκέ.

Ωστόσο όπως είδαμε πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δικαιώθηκε απόλυτα και δε χρειάστηκε να περάσει ολόκληρη η χρονιά, αλλά μόνο δύο επίσημα παιχνίδια, που είχαν πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Ο Κώστας Σλούκας αγωνίστηκε κοντά στα 30 λεπτά τόσο στον τελικό του Super Cup, αλλά και στην αναμέτρηση για την πρεμιέρα της Euroleague και πάλι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δύο αγώνες δηλαδή που ήθελε να αποδείξει πολλά και μάλιστα σε απόσταση μίας εβδομάδας και στο ματς με το Μαρούσι μόλις έξι λεπτά και τραυματίστηκε. Οπότε τα ερωτηματικά είναι πολλά για το τι θα γίνεται όταν ο Παναθηναϊκός θα έχει τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα, κάτι που θα πρέπει να συνηθίσουμε φέτος.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχει ανεβάσει το επίπεδο της ακόμα περισσότερο και κάθε παιχνίδι θα είναι υψηλών εντάσεων και απαιτήσεων.

Θα κάνει άλλη διαχείριση ο Αταμάν;

Το βάρος τώρα πέφτει σίγουρα και στον Εργκίν Αταμάν, ο οποίος πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για να προστατευτεί τόσο ο Παναθηναϊκός αλλά και ο ίδιος ο Κώστας Σλούκας.

Όπως προείπαμε, ο 34χρονος θα χάσει τόσο το ματς με την Μπάγερν Μονάχου, που η ομάδα του θα τον χρειαζόταν πάρα πολύ αλλά και το ματς με το Περιστέρι, που πάντα είναι μία εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το να συνεχίσει να αγωνίζεται στους ίδιους ρυθμούς με την ίδια διάρκεια, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φέρει πολύ περισσότερα προβλήματα.

Μιλάμε για έναν παίκτη που είναι σε συγκεκριμένη ηλικία και με το κορμί του τόσα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο, να έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Οι «ανάσες» που θα πρέπει να παίρνει είναι αναγκαίο να είναι περισσότερες, για να είναι φρέσκος και να παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις μέσα στο παρκέ αλλά και να προστατεύεται από τους μυϊκούς τραυματισμούς.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που με τη διαχείριση που του έκανε την περασμένη σεζόν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, κατάφερε να κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα