Ο Παύλος Μαρινάκης «άδειασε» τη Δ.Μιχαηλίδου που ήθελε μαθητές «μαραθωνοδρόμους» – Δυσαρέσκεια με τις υπερφίαλες γκάφες της υφυπουργού

Για άλλη μια φορά έρχεται ένα πανηγυρικό «άδειασμα» και ένα ενδοκομματικό «τράβηγμα του αυτιού» για τη Δόμνα Μιχαηλίδου, της οποίας η υπέρμετρη αλαζονεία την παρασύρει συνεχώς στο να τα κάνει «θάλασσα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κλήθηκε να πάρει θέση για την εξοργιστική δήλωση της Δ. Μιχαηλίδου που σε επίκαιρη ερώτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου για τη συγχώνευση των σχολείων στη Θεσσαλονίκη,

η υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι δεν είναι… κακό να περπατάνε 3 χιλιόμετρα οι μαθητές γιατί το περπάτημα… τους κάνει καλό.

«Απάντησε η κ. Μιχαηλίδου γι’ αυτό που είπε», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να υπάρχουν καλύτερα σχολεία και να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς. Ειδικότερα, προσδιόρισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολύνονται οι γονείς όσο περισσότερο γίνεται ώστε να κάνουν τη δουλειά τους, και για την κατάληξη της τοποθέτησής του άφησε την… «καμπάνα» που χτύπησε για τη Δ.Μιχαηλίδου, σημειώνοντας με νόημα:

«Είναι πολύ σημαντική η υγεία των παιδιών και η εκγύμνασή τους, αλλά με πάρα πολλές άλλες δραστηριότητες».

Σαν να λέει δηλαδή ο κ. Μαρινάκης, ότι πράγματι είναι σημαντική η γυμναστική για τα παιδιά, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί να… ξεποδαριάζονται για να φτάσουν στο σχολείο τους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά μάζεψε τα «σπασμένα» της Δόμνας, και δεν είναι η πρώτη φορά που η Δ. Μιχαηλίδου τα «ακούει» από το Μαξίμου.

Το κλίμα για την υφυπουργό Παιδείας έχει βαρύνει κι άλλο στο εσωτερικό της ΝΔ, αφού παρά τις «κίτρινες κάρτες» που έχει δεχθεί, συνεχίζει να εμφανίζεται προκλητική, κακότροπη και ειρωνική στις επίκαιρες ερωτήσεις που απαντά στη Βουλή.

Η αρχή είχε γίνει με την κακοήθη συμπεριφορά της προς τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρη Νατσιό, τον οποίο αποκαλούσε υποτιμητικά «κύριο Βουλευτή», τον ειρωνευόταν και του είπε ακόμα ότι δεν θα έπρεπε να έχει γίνει Δάσκαλος. Τότε είχε ξεσηκωθεί σάλος αντιδράσεων και η κα. Μιχαηλίδου

Σε άλλη επίκαιρη ερώτηση του κ. Νατσιού και πάλι, η – μετά βίας συμμαζευμένη – Δόμνα είχε αποκαλέσει τον εθνικό ύμνο και την έπαρση σημαίας στα σχολεία, ως πράγματα του «χθες», για να εισπράξει και πάλι σφοδρή δυσαρέσκεια από τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

Το κακό τρίτωσε με τους μαθητές… μαραθωνοδρόμους, με τη γκάφα της κ. Μιχαηλίδου να συμβαίνει για ακόμη μια φορά, επειδή αδυνατεί να ελέγξει το υπερφίαλο «τουπέ» της.

Και μόνο το «άδειασμα» της Δ. Μιχαηλίδου από έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο που 99,9 φορές στις 100, θα καλύψει τους πάντες και τα πάντα, λέει πάρα πολλά. Η δυσαρέσκεια πλέον έχει γίνει τόσο έντονη που άρχισαν να βγάζουν τη Δόμνα στη «σέντρα».

Πέρα από τη Δ.Μιχαηλίδου, από τους 63 υπουργούς και υφυπουργούς που έχει η κυβέρνηση, μόνο για έναν «γαλάζιο» υπουργό έχει πετάξει «καρφί» ο Παύλος Μαρινάκης. Το είχε κάνει μερικώς για τον Άδωνι Γεωργιάδη και την τραγική δήλωση ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την Εξεταστική για τα Τέμπη. Επομένως η Δ. Μιχαηλίδου έφτασε να ανταγωνίζεται τον Άδωνι, σε γραφικότητα και προκλητική συμπεριφορά. Και αυτό επίσης λέει πάρα πολλά…

Παντελής Λαμψιώτης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα