Ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Ζαλγκίρις – Ηγετικοί Σλούκας και Λεσόρ – Φοβερός ο Μήτογλου

Παναθηναϊκός και Ζαλγκίρις τα έδωσαν όλα σήμερα στο ΟΑΚΑ με τους γηπεδούχους να αναδεικνύονται τελικά νικητές με 73-71 σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα (συνολικά 18). Ανέβηκαν στο 4-4 οι Πράσινοι στη EuroLeague.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν τόσο καλό για τους γηπεδούχους με τον Παναθηναϊκό να βάζει το πρώτο του καλάθι μετά από τρεισήμισι λεπτά με τον Μήτογλου. Ακολούθησαν συνεχείς αλλαγές στο προβάδισμα

με καμία ομάδα να μη μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ζαλγκίρις έκανε ένα μικρό σερί 6-0 παίρνοντας προβάδισμα 5 πόντων με τον Σλούκα να σταματάει την αφλογιστία των Πράσινων. O Μήτρου-Λονγκ με δύο συνεχόμενα τρίποντα έβαλε έφερε στο +7 στους Λιθουανούς με τον Σλούκα να κρατάει τον Παναθηναϊκό στο ματς με καλάθια και τον Γκραντ να βοηθάει.

Mathias Lessort takes flight@paobcgr @TurkishAirlines I #FlightTime pic.twitter.com/Gd6SxHYvUW

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 15, 2023

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Σλούκας με το μόλις 3ο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο ματς για να ξυπνήσει την ομάδα του. Ο Μήτογλου έκανε το -1 όμως η Ζαλγκίρις συνέχισε να βομβαρδίζει με δικά της τρίποντα.

Ο φοβερός –για ακόμη ένα ματς- Ντίνος Μήτογλου (19π,4/5 τρίποντα 6ρ, 2μπλοκ) έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο με τα στατιστικά του να δείχνουν 4/4 σημειώνοντας 4 τρίποντα! Οι δυνατές άμυνες να συνεχίστηκαν από τους Λιθουανούς και δεκάλεπτο βρήκε για πρώτη φορά τους γηπεδούχους μπροστά με 53-52.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Σμιτς ξεκίνησε με 8 σερί πόντους. Ο Παναθηναϊκός είχε όμως τις απαντήσεις με Λεσόρ, Γκριγκόνις και Μήτογλου. Ο Αταμάν δέχτηκε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία με τον Σμιτς να ευστοχεί και στη βολή ενώ στη συνέχεια πέτυχε και τρίποντο.

Ο Κώστας Σλούκας (16πόντοι, 3 ασίστ) φώναξε παρών στα κρίσιμα τελευταία λεπτά βάζοντας 2 καλάθια για το 67-64. Ο Ντίμσα έκανε το 67-66 για να έρθει ο Έβανς με 2/2 βολές για το 67-68.

Ακολούθησε μία  αμφισβητούμενη φάση με τους Πράσινους να διαμαρτύρονται για τράβηγμα στο διχτάκι σε προσπάθεια του Λεσόρ η οποία δε δόθηκε. Ο Ματίας Λεσόρ όμως έμεινε ψύχραιμος και με 2/2 έκανε το 69-68 ενώ στη συνέχεια κέρδισε επιθετικό φάουλ. Ο ενθουσιασμός του όμως έφερε τη μπάλα στους Λιθουανούς με δικό του επιθετικό φάουλ.

Ο Κώστας Σλούκας όμως ήταν εκεί για να κάνει το κλέψιμο και πήρε και με 2/2 βολές έκανε το 71-68. Ο Μάνεκ έβαλε μεγάλο τρίποντο για 71-71 με 13 δευτερόλεπτα να απομένουν για τον Παναθηναϊκό. Οι Λιθουανοί επέλεξαν να πάνε το ματς στις βολές με τον Σλούκα να βάζει την πρώτη και να χάνει τη δεύτερη.

Τραγικό λάθος από τον Έβανς στη συνέχεια για να στείλει τον Γκριγκόνις στις βολές ο οποίος έκανε επίσης 1/2. Με 3 δεύτερα να απομένουν ο Μήτογλου έκλεψε τη μπάλα και το ματς έληξε με τον Παναθηναϊκό να σημειώνει το σερί νικών που έψαχνε.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 36-39, 53-52, 73-71

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του ματς.

The winning Greens are @paobcgr tonight!#EveryGameMatters pic.twitter.com/5JHm9o4Xxs

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 15, 2023

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα