Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Προμηθέα με την… αύρα του F-4-«Αφύπνιση» Γκραντ, σταθερά καλός ο Παπαπέτρου

Έστω και χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, ο Παναθηναϊκός επικράτησε μπροστά σε πάνω από 10.000 οπαδούς, του Προμηθέα στο ΟΑΚΑ, με 90-82 σε εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του Top-6 της Basket League.

Ο Εργκίν Αταμάν βρήκε την ευκαιρία κι ενόψει του Βερολίνου να δώσει χρόνο

συμμετοχής και στους 12 παίκτες της αποστολής, μεταξύ των οποίων οι Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι, και Μαντζούκας.

Να σημειώσουμε οτι Κώστας Σλούκας και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δεν ήταν στην 12άδα, καθώς ταλαιπωρούνται από θλάση στη γάμπα, ενώ ξεκίνησαν άμεσα αποθεραπεία έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για το Final Four της Ευρωλίγκα και τον ημιτελικό με τη Φενέρ (24/5, 19:00).

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Τζέριαν Γκραντ με 15 πόντους (7 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος) και ο Ματίας Λεσόρ (15π., 4/7 δίποντα, 7/8 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 λάθος), ενώ μία ακόμη καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι έχοντας 13 πόντους (4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), με 3 ασίστ και 1 ριμπάουντ. Στους 11 σταμάτησε ο Δημήτρης Μωραϊτης (3/4 τρίποντα), ενώ στους 6 σταμάτησε ο Ναν (5 ασίστ, 2 ριμπάουντ).

Θυμίζουμε οτι στα πλέι οφ ο πρώτος στην κανονική περίοδο Παναθηναϊκός (ρεκόρ 24-1) θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά τους οι Πατρινοί, απώλεσαν οριστικά την τρίτη θέση και τερματίζουν τέταρτοι στη βαθμολογία (ρεκόρ 15-13) και αυτό σημαίνει ότι στον πρώτο γύρο των πλέι οφ θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τον Άρη. Για τον Προμηθέα ξεχώρισε με 19 πόντους ο Χάιμε Ετσενίκε και με 17 ο Κάμερον Ρέινολντς.

Να σημειώσουμε ότι ο προπονητής των φιλοξενούμενων Ηλίας Παπαθεοδώρου αποβλήθηκε μόλις στο 13′ του αγώνα καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα για ένα φάουλ του Μωραΐτη πάνω στον Πάπας.

Όσον αφορά την εικόνα του ματς οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο για να ξεφύγουν ακόμη με +20 όταν ο πίνακας έγραψε 44-24. Κάπου εκεί οι πράσινοι χαλάρωσαν επηρεασμένοι και από την κούραση από τη σειρά με τη Μακάμπι κι έτσι ωστόσο οι Πατρινοί βρήκαν την ευκαιρία στο δεύτερο μέρος να γυρίσουν το ματς και να πλησιάσουν στο καλάθι (70-68) με 8 λεπτά πριν το τέλος του ματς.

Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός βρήκε τις λύσεις που χρειαζόταν, μεταξύ των οποίων και δύο τρίποντα από τον Μωραΐτη για να φτάσει στο τελικό 90-82.

Τα δεκάλεπτα: 24-8, 50-36, 68-60, 90-82

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στατιστικά 

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα