Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να ανησυχεί για πολλά – Ολυμπιακός για Μιλουτίνοφ και… Γουόκαπ

Τι ήθελε ο Παναθηναϊκός; Να πιστοποιήσει πως έχει αλλάξει το τσιπάκι στο ελληνικό μπάσκετ. Το πέτυχε και μαζί πήρε και το πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι, αλλά περισσότερο ανησυχεί που έχασε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ενώ… ψάχνει τον Τόμας Γουόκαπ.

Ειδήσεις βγήκαν. Ο Παναθηναϊκός είναι ξανά «αφεντικό», κέρδισε μετά από πολλά χρόνια δύο διαδοχικές φορές τον Ολυμπιακό

και πήρε το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς που θα κρίνουν τον πρωτάθλημα. Μα πάνω από όλα συνεχίζει να κερδίσει μεγάλα ματς, είτε είναι στη Euroleague, είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Εργκίν Αταμάν δεν έχει ανησυχεί για πολλά. Κερδίζει χρόνο για να επιστρέψουν οι τραυματίες του, τόσο στην περιφέρεια όσο και στη γραμμή των ψηλών, χωρίς να χάνει έδαφος η ομάδα του. Μάλιστα αυτή τη φορά προέκυψε και το πρόβλημα με τον Σλούκα, κι ενώ το «τριφύλλι» είχε εκτός δράσης και τον Βιλντόσα. Ο Τούρκος τεχνικός βρήκε την άκρη με τον Καλαϊτζάκη να δίνει πολύτιμες λύσεις.

Αυτό που ανησυχεί τον Παναθηναϊκό είναι το εξής απλό. Να μπορέσει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, να σταματήσει να κάνει ντέρμπι ματς που είναι «δικά» του και να κάνει στη συνέχεια και τους υπόλοιπους που θα έρθουν να μπουν άμεσα στο κλίμα. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες ανησυχίες και δεν έχουν να κάνουν με την ήττα, αυτή καθαυτή.

Η κατάσταση του Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι το «Α» και το «Ω» αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Θεωρητικά, περιθώριο να χάσει το επόμενο παιχνίδι με την Ρεάλ… υπάρχει. Μικρό το κακό να μην παίξει εκεί ο Σέρβος. Με τον Φαλ στα πιτς όμως, άλλο παιχνίδι θα ήταν καταστροφικό να χαθεί. Διότι, τα επόμενα ματς μετά την Ρεάλ είναι κομβικά.

Αλλά σε αυτό ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Να τα βάλει με την ατυχία του; Δεν έχει νόημα ακόμα και η κουβέντα για τον σχεδιασμό. Πέντε παίκτες έχει για την Ευρώπη η γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού. Σίκμα, Πίτερς, Πετρούσεφ, Φαλ και Μιλουτίνοφ. Δεν είναι σύνηθες να λείψουν οι δύο καλύτερο και δη οι δεινόσαυροι.

Το θέμα του Ολυμπιακού είναι ο Τόμας Γουόκαπ. Πρωτίστως, δευτερευόντως ο Παπανικολάου, αλλά ο Αμερικανός είναι πιο απαραίτητος για το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Σκιά του εαυτού του, δεν μπορεί να βρει ρυθμό και να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά σε άμυνα και επίθεση. Λάθη, κακές επιλογές, βιαστικές αποφάσεις και… λιγοψυχία στα κρίσιμα σημεία του ματς στο τέλος. Η επαναφορά στο φινάλε, ενδεικτική…

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι…

Απόστολος Γεωργιάδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα