Ο Ολυμπιακός νίκησε με Ελ Αραμπί και τη διαιτησία στην Καισαριανη – Άμυνα ξανά για κλάματα

Ο Ολυμπιακός κέρδισε και τη διαιτησία στο γήπεδο της Καισαριανής. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τη Κηφισιά χάρη σε γκολ του Ελ Αραμπί (2-3).

Είδε να του ακυρώνεται ένα γκολ (Μασούρας ορθώς) και ένα γκολ (Ελ Αραμπί κακώς). Είδε την Κηφισιά να επιστρέφει από 0-2 και να ισοφαρίζει. Κι όμως,

ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και επέστρεψε στις νίκες στη Stoximan Super League μετά από τις 18 Δεκεμβρίου στις Σέρρες.

Ήρωας για τους φιλοξενούμενους ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το σημαντικότερο γκολ της συνάντησης. Και στα 37 του παραμένει κομβικός.

Πληγή η άμυνα, με Ρέτσο-Μπιανκόν να δείχνουν πλέον και επίσημα ότι δεν κολλάνε ως δίδυμο.

Το ματς

Με εκπλήξεις σε τέρμα, άμυνα και άξονα η ενδεκάδα που επέλεξε ο Καρβαλιάλ. Μια από αυτές, ο Καρβάλιο, ήταν ένας εκ των κορυφαίων στο πρώτο μέρος.  Αρχικά, συνεργάστηκε άψογα με τους Φορτούνη-Μασούρα στο 11΄, με τον τελευταίο να κεραυνοβολεί τον πρώην «ερυθρόλευκο» Κρίστινσον.

Fun fact; Επί Καρβαλιάλ, ο Ολυμπαικός πετυχαίνει για πρώτη φορά δύο γκολ σε ένα ημίχρονο στις εγχώριες διοργανώσεις μετά από πέντε ενενηντάλεπτα, όπου το μάξιμουμ στην επίθεση ήταν ένα γκολ.



Βέβαια, τα γκολ προήλθαν είτε από ατομικές εμπνεύσεις (Μασούρας), είτε από το σημείο του πέναλτι (χέρι του Σάντος στο γύρισμα του Καρβάλιο). Ο Ναβάρο άνοιξε λογαριασμό (39΄) με την ερυθρόλευκη φανέλα. Πάλι καλά δηλαδή, διότι λίγο αργότερα ο Ρέτσος φρόντισε να μουτζουρώσει ξανά την κατά γενικές γραμμές συμπαθητική του σεζόν με διπλή κίτρινη κάρτα.

Δύο κίτρινες σε εννιά λεπτά από τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό που διαθέτει φέτος η ομάδα, ομολογουμένως θέλει προσπάθεια. Όχι μόνο από τον παίκτη των Πειραιωτών, αλλά και από τον διαιτητή Μανούχο, ο οποίος έδωσε πολύ… εύκολα δύο κάρτες σε δύο μαρκαρίσματα.



Αυστηρή μεν η δεύτερη κίτρινη, αλλά δεν παύει ο 26χρονος σέντερ μπακ να είναι επηρρεπής στα λάθη. Στα καπάκια, Τζολάκης-Καμαρά… τράκαραν και στην επαναφορά, το νέο απόκτημα της Κηφισιάς, Μιλίτσεβιτς με ευθύβολο σουτ (45+2΄) έβαλε ξανά τους γηπεδούχους στο ματς. Ευθύνη Καμαρά-Τζολάκη κι ας μην είχε καλή ορατότητα ο τελευταίος.



Ολυμπιακός: Το έκανε ντέρμπι, νίκησε και τη διαιτησία

Ο Μασούρας σκόραρε στο 53ο λεπτό, αλλά μετά από έλεγχο του VAR, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε το χέρι του (αυτή τη φορά ήταν χέρι και όχι ώμος) και ορθώς ακυρώθηκε το τέρμα του.

Εννιά λεπτά μετά, ο Μπιανκόν έκανε χέρι σε μονομαχία του Ιπαλίμπο και ο Οτζέγκοβιτς έστησε την μπάλα στα έντεκα μέτρα. Στιγμές αργότερα είχε γίνει το 2-2. Από μια ακόμα στατική φάση. Ξανά από αβελτηρία στην άμυνα.



Και η τύχη εντωμεταξύ δεν τον πήγαινε τον Ολυμπιακό. Σκοράρει ο Ελ Αραμπί στο 69ο λεπτό, οφ-σάιντ. Οι γραμμές, μάλλον μπήκαν με… power point, διότι δεν υπήρξε σαφές ριπλέι ότι ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος.



Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι για πτώση του Ροντινέι, αλλά στην αρχή της φάσης ο Βραζιλιάνος ήταν εκτεθειμένος. Αυτά μέσω VAR. Διότι σε real-time εξέλιξη, ουδείς δεν πήρε χαμπάρι από τους διαιτητές.

Τέλος, στο 85ο λεπτό ήρθε η λύτρωση δια κεφαλής Ελ Αραμπί. Ο Ζέλσον Μάρτινς έβγαλε γλυκιά σέντρα, το πολυβόλο του Ολυμπιακού σηκώθηκε στην περιοχή και άφησε άγαλμα τον Κρίστινσον (85΄).

Κηφισιά – Ολυμπιακός 2-3: Η Καρτέλα του Αγώνα

ΣΚΟΡΕΡ: 45+2΄ Μιλίτσεβιτς,  64΄ πεν. Οζέγκοβιτς / 11΄ Μασούρας, 39΄ πεν. Ναβάρο,  85΄ Ελ Αραμπί

Kόκκινες: 90΄ Σάντος / 44΄ Ρέτσος

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Μιλίτσεβιτς, Πέιος, Ιπαλίμπο (90΄ Νίνης), Ίλιεφ (65΄ Κλωναρίδης, 79΄ Κωνσταντακόπουλος), Σάντος, Οζέγκοβιτς, Μπιφουμά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Τζολάκης, Ροντινέι (84΄ Ζέλσον Μάρτινς), Ρέτσος, Μπιανκόν, Κίνι (89΄ Ορτέγκα), Καρβάλιο, Καμαρά (84΄ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (46΄ Ντόη), Φορτούνης, Μασούρας, Ναβάρο (Ελ Αραμπί)

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα