Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει μόνο για την αύξηση του κατώτατου μισθού – Τι όμως δεν λέει που ακολουθεί την αύξηση;

22:01 5/4/2024 - Πηγή: Sportime

Στις ΗΠΑ πανηγύριζαν για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Τι όμως δεν είπαν στον… κόσμο; Πως σε μία ελεύθερη οικονομία την αύξηση του εργοδοτικού κόστους την μεταφέρουν οι επιχειρηματίες στους καταναλωτές.

Τι έγινε λοιπόν στις ΗΠΑ;

Τα Burger King, In-N-Out και άλλες αλυσίδες στην Καλιφόρνια αύξησαν αμέσως τις τιμές μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μάλιστα, εκπρόσωπος των McDonald’s «φέρεται να είπε ότι

έπρεπε να αυξήσει και τις τιμές του μενού», σημειώνει το foxbusiness.com.

Οι τιμές για μπέργκερ, πατάτες και άλλα είδη γρήγορου φαγητού έχουν αυξηθεί σε διάφορες αλυσίδες εστιατορίων σε όλη την Καλιφόρνια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Έρευνα της New York Post αποκάλυψε ότι ορισμένες αλυσίδες γρήγορου φαγητού στην περιοχή του Λος Άντζελες αύξησαν τις τιμές την 1η Απριλίου, αφού η νέα νομοθεσία στην Καλιφόρνια τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα που επιβάλλει κατώτατο μισθό 20 $ για εστιατόρια που έχουν τουλάχιστον 60 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.

Ο κυβερνήτης Gavin Newsom υπέγραψε τη νομοθεσία, AB 1228, σε νόμο τον Σεπτέμβριο.

Εκτός από τις αυξήσεις στους μισθούς, ιδρύει επίσης ένα «Συμβούλιο Fast Food», το οποίο περιλαμβάνει εκπροσώπους τόσο των εργαζομένων όσο και των εργοδοτών, το οποίο μπορεί να εγκρίνει περαιτέρω αυξήσεις στους μισθούς και να θέσει πρότυπα για τις συνθήκες εργασίας.

«Το μεγαλύτερο άλμα ήταν σε ένα Burger King, όπου ένα γεύμα Texas Double Whopper κόστιζε 15,09 $ στις 29 Μαρτίου, αλλά αυξήθηκε στα 16,89 $ την 1η Απριλίου, μια τεράστια αύξηση 1,80 $ (σχεδόν 12%) για το ίδιο γεύμα», ανέφερε η Post.

«Το γεύμα Big Fish αυξήθηκε επίσης από 7,49 $ στο μενού πριν από την 1η Απριλίου σε 11,49 $ μετά — μια αύξηση 4 $ (53%)”, συνεχίζει η έκθεση.

Το Hart House και το In-N-Out Burger παρουσίασαν επίσης αυξήσεις τιμών σε ορισμένες τοποθεσίες.

Τι μαθαίνουμε λοιπόν; Πως καλό είναι να αυξάνονται οι μισθοί όμως αν δεν υπάρχει πλαίσιο και έλεγχος, τότε η αύξηση αυτή είναι δεδομένο πως θα μεταφερθεί πάλι στους καταναλωτές και τους απλούς πολίτες. Και μάλιστα ως… αναγκαστική. «Τι να κάνουμε; Αυξήσαμε τους μισθούς».

Διαβάστε επίσης:

Κύριε Γεωργιάδη ένα σχόλιο για την Thames Water μετά το κανόνι – Η αγγλική ΕΥΔΑΠ που φαγώθηκαν να ιδιωτικοποιήσουν

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τέτοια… ομιλία σίγουρα είναι δέκα μονάδες κάτω η Ν.Δ.. – Σεισμός από τις μυστικές δημοσκοπήσεις;

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα