Ο Κεντζιόρα στο φινάλε του ντέρμπι Δικεφάλων κράτησε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή

Η ΑΕΚ κρατούσε τη νίκη στα «χέρια» της μέχρι το 89ο λεπτό, όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό της ισοπαλίας στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι δύο ομάδες πήραν αυτό που… άξιζαν, αφού δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες. Ο Ελίασον άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» στο 47′, με τον Κεντζιόρα

να σκοράρει για τους γηπεδούχους στο 89ο λεπτό και να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ανέβασε πυρετό και έμεινε στον πάγκο. Ο Ρουμάνος τεχνικός επέλεξε τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς αντί του Κιρίλ Ντεσπόντοφ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης επέστρεψε ο Αλί Σαμάτα.

Ο Ματίας Αλμέιδα από την άλλη, επέλεξε τον Λιβάι Γκαρσία αντί του Πόνσε, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Μουκουντί και Πάολο Φερνάντες.

Οι καιρικές συνθήκες και ο αέρας δεν βοηθούσε τον ρυθμό της αναμέτρησης, με τα λάθη και από τις δύο πλευρές να είναι αρκετά από τα πρώτα λεπτά.

Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πρώτα δέκα λεπτά, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την κατοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν κάποια καλή ευκαιρία.

Τακτικά και στο αμυντικό κομμάτι οι παίκτες των δύο ομάδων τα πήγαιναν εξαιρετικά, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν 40 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί κάποια καλή στιγμή, με τον Γκατσίνοβιτς να απειλεί με ένα σουτ τον Κοτάρσκι χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ένα λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Μουργκ, αφού ο Πινέδα πήρε τη «μπουκιά από το στόμα» του Ζίβκοβιτς.

Οι 2(2) – 5 (2) τελικές μαρτυρούν και την εικόνα του πρώτου μέρους, ενώ η κατοχή ήταν υπέρ της ΑΕΚ με 32%-68%.

Η ΑΕΚ με το «καλησπέρα» βρήκε αυτό που έψαχνε, στην πρώτη φορά που η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, με τον 26χρονο να βγάζει τη σέντρα στον Ελίασον που από κοντά τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 0-1.

Goal: Niclas Eliasson | PAOK 0-1 AEK pic.twitter.com/2cRfR5wrPm

live streams on @GoalSpotHD – Follow! (@DolanAlise20245) February 11, 2024

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι από εκείνο το σημείο και μετά, παίρνοντας την κατοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Στάνκοβιτς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 81ο λεπτό, με τον Ντεσπόντοφ να σουτάρει και να στέλνει στο δοκάρι τη μπάλα. Ωστόσο, ένα λεπτό πριν το φινάλε την κανονικής διάρκειας, ο Κεντζιόρα κατάφερε να ισοφαρίσει και να διατηρήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Goal: Tomasz Kędziora | PAOK 1-1 AEK pic.twitter.com/3u1dermw4F

live streams on @GoalSpotHD – Follow! (@DolanAlise20245) February 11, 2024

Γκολ: Κεντζιόρα 89’ / Ελίασον 47’

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε (Γιόνι 76’), Μεϊτέ, Οζντόεφ (Σβαμπ 76’), Τάισον, Μουργκ (Ντεσπόντοφ 59′), Αντρίγια (Κωνσταντέλιας 72’), Σαμάτα (Τόμας 76’).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (Ζίνιτς 82’), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (Λιούμπισιτς 82’), Ελίασον (Μάνταλος 72’), Τσούμπερ (Αραούχο 82’), Λιβάι Γκαρσία (Πόνσε 74’).

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα