Ο Γιάννης Αναστασίου και το ποδοσφαιρικό παράδοξο

Ο Γιάννης Αναστασίου επανέφερε την ελπίδα στην Ομόνοια. Ανέλαβε μία ομάδα που δεν είχε στόχους εκείνη τη χρονική στιγμή και τη μεταμόρφωσε.

Για άλλη δουλειά πήγε και άλλη προέκυψε στην πορεία. Έκατσε στον πάγκο, συμμάζεψε την κατάσταση και οι «πράσινοι» πάνε από το καλό στο καλύτερο.

Οκτώ αγώνες έχει με την Ομόνοια ο Γιάννης Αναστασίου και μετρά έξι νίκες και μόλις μία ήττα, το 0-1 από την ΑΕΚ Λάρνακας. Όσο για τα τελευταία δύο ματς; Η Ομόνοια έριξε ισάριθμες τριάρες στον πρωταθλητή

Άρη Λεμεσού! Πρώτα τον νίκησε εντός έδρας με 3-0 για το πρωτάθλημα και μεσοβδόμαδα με 0-3 για το Κύπελλο.

Έτσι σφράγισε επί της ουσίας και την πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Σε λίγες μέρες είναι η ρεβάνς, αλλά με τέτοιο σκορ, φαντάζει απίθανο να δούμε κάποια ανατροπή.

Ποιο είναι το παράδοξο της υπόθεσης; Λίγους μήνες πριν η Κηφισιά είχε αποφασίσει πως πρέπει να προβεί σε αλλαγή προπονητή. Χωρίς να είναι εκτός στόχων τότε, έκρινε πως ήρθε η στιγμή να αλλάξει κόουτς. Δεν έκανε, δηλαδή, ο Αρτινός στους νεοφώτιστους των τόσων νέων παικτών, που ήθελαν χρόνο για να γίνουν ομάδα. Φυσικά όσοι τον έκριναν ανεπαρκή, εκτέθηκαν. Τόσο από τη δική τους επόμενη επιλογή, όσο και από όσα βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κύπρο. Το χορτάρι δίνει τις απαντήσεις.

Λευτέρης Παυλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα