Ο αρχιμηχανικός του Max Verstappen, Lee Stevenson, αποχωρεί από τη Red Bull F1

21:24 1/4/2024 - Πηγή: Sportime

Lee Stevenson Red Bull F1: Από το 2006 έως σήμερα, ο Lee Stevenson συνέβαλε στην επιτυχία της Red Bull στη Formula 1, αλλά τώρα φεύγει από την ομάδα και φέρεται να εντάσσεται στη Sauber

Ο Lee Stevenson, ο επικεφαλής μηχανικός του Max

Verstappen στη Red Bull , φεύγει από την ομάδα μετά από 18 χρόνια μαζί και θα ξεκινήσει μια νέα δουλειά με μια ομάδα “στο άλλο άκρο του pit lane” το επόμενο διάστημα. Δευτέρα.

Ο Βρετανός το ανακοίνωσε στο κανάλι του στο Instagram . Ήταν στη Red Bull από το 2006 αφού εργάστηκε ως μηχανικός στην Jordan για έξι χρόνια.

Έφτασε στο Milton Keynes ως δεύτερος μηχανικός πριν προαχθεί σε πρώτο μηχανικό τον Φεβρουάριο του 2014 και αναπληρωτή αρχιμηχανικό το 2021.

Χωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςMarquez MotoGP : Πίεση και φιλοδοξία στην ομάδα της Gresini MotoGP ίδια με την εργοστασιακή HondaLee Stevenson Red Bull F1:

Στις αρχές του 2023 έγινε αρχιμηχανικός του Verstappen. Από την προαγωγή του στη Red Bull το 2016, ο Στίβενσον είχε ήδη συνεργαστεί στενά με τον Ολλανδό ως μέλος του πληρώματος του και γιόρτασε πολλές επιτυχίες.

«Ήταν καταπληκτικά 18 χρόνια και όλα τα πράγματα που κατάφερα να πετύχω εδώ με την ομάδα ήταν απλά απίστευτα», αναπολεί την εποχή σε ένα βίντεο.

«Όταν ξεκίνησα το 2006, ποτέ δεν πίστευα ότι θα κερδίζαμε αγώνες, θα παίρναμε pole position ή θα κερδίσαμε πρωταθλήματα», παραδέχεται ο μακροχρόνιος άνθρωπος της Red Bull, «αλλά τα κάναμε όλα και ήταν απλά απίστευτο».

Το επόμενο κεφάλαιο ξεκινά τη Δευτέρα, “όταν πετάξω στην Ιαπωνία (όπου η Formula 1 θα επισκεφθεί τη Suzuka την επόμενη εβδομάδα, σημείωση του συντάκτη) και αρχίσω να δουλεύω με τη νέα μου ομάδα στο άλλο άκρο του pit lane.”

Σύμφωνα με συνεχείς αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο Stevenson μετακομίζει στη Sauber, η οποία θα μεταβεί στη νέα εργοστασιακή ομάδα της Audi το 2026. Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.

Lee Stevenson Red Bull F1:

Ο διάδοχος του Stevenson ως επικεφαλής μηχανικός της Red Bull του Verstappen είναι ο Chris Gent, ο οποίος κατέχει αυτή τη θέση από την αρχή της τρέχουσας σεζόν στη Formula 1.

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες εμφανίσεις του Στίβενσον όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο Grand Prix της Ουγγαρίας το 2020 στη Βουδαπέστη. Εκείνη την ώρα, ο Verstappen είχε ένα ατύχημα ενώ έφερνε το αυτοκίνητό του στο grid για την έναρξη του αγώνα.

Όμως η ομάδα του μηχανικού κατάφερε να επισκευάσει έγκαιρα την κατεστραμμένη ανάρτηση. Ο Verstappen τερμάτισε τον αγώνα στη δεύτερη θέση.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το νέο επίσημο Βιντεοπαιχνίδι MotoGP24 θα είναι διαθέσιμο στις 2 ΜαΐουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα