Ο Sébastien Loeb αναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί στο Άμπου Ντάμπι

Ενώ ο οδηγός της Dacia (που γιορτάζει τα 51α γενέθλιά του σήμερα) είχε μόλις σημειώσει τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο ενδιάμεσο σημείο ελέγχου σε αυτό το δεύτερο μέρος της φάσης Μαραθώνιου του Abu Dhabi Desert Challenge, Ο Sébastien Loeb ανατράπηκε από μπροστά, μόλις ένα χιλιόμετρο πιο πέρα. Η διοίκηση του αγώνα ανακοίνωσε ότι ως εκ τούτου έφευγε από τη σκηνή, περιμένοντας βοήθεια, και ότι δεν θα συνεχίσει τη διαδρομή του σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση της σεζόν του Παγκόσμιου

Πρωταθλήματος Rally-Raid 2025. Ο Loeb εξήγησε το περιστατικό στα κοινωνικά του δίκτυα: «Ξεκινώντας με καλό ρυθμό, οδηγούσαμε μια ειδική διαδρομή που έμοιαζε καλά με τον Fabian Lurquin. Δυστυχώς, χάνοντας ένα σημείο διαδρομής σε απόσταση μικρότερη από 10 μέτρα, όπως όλοι οι ανταγωνιστές μας με βάση τις πίστες, κάνουμε ένα 360 για να το επικυρώσουμε, κάτι που κάνουμε, αλλά πιασμένοι στη σκόνη μας, χάνουμε έναν μίνι αμμόλοφο και πηγαίνουμε σε ένα ρολό κάννης από μπροστά. Πραγματικά λυπάμαι σε όλη την ομάδα. »

Όπως και στο Ντακάρ, ο Αλσατός θα μπορέσει ωστόσο να επιστρέψει στο δρόμο αύριο προς το Άμπου Ντάμπι, για το τελευταίο στάδιο της διοργάνωσης. Χωρίς κατάταξη, θα χρησίμευε ως πιθανό στήριγμα για τον Nasser Al-Attiyah, αρχηγό της γενικής κατάταξης και συμμετείχε σε μονομαχία ενάντια στον Βραζιλιάνο Lucas Moraes και την Toyota του . Σε περίπτωση προβλήματος, το να μπορεί να βασιστεί γρήγορα σε έναν συμπαίκτη για την παροχή ανταλλακτικών θα μπορούσε να είναι το μόνο που χρειάζεται το Κατάρ για να επιβληθεί ξανά στην έρημο των Εμιράτων.

Για τον Sébastien Loeb, είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα της σεζόν, καθώς συμμετέχει σε όλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Dacia. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι άφησε το καραβάνι του Ντακάρ την τέταρτη ημέρα των αγώνων και ήλπιζε να μπορέσει να αντιστρέψει την τάση σε αυτόν τον δεύτερο αγώνα, στο Άμπου Ντάμπι. Τώρα θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή του στο Ράλι Σαφάρι Νότιας Αφρικής, από τις 18 έως τις 24 Μαΐου, τον τρίτο από τους πέντε γύρους αυτής της σεζόν 2025 W2RC.

Δες  όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα