Ο Pol Espargaró κυβερνά, ο Pedro Acosta εντυπωσιάζει στο MotoGP Shakedown 2024

02:12 3/2/2024 - Πηγή: Sportime

MotoGP Shakedown 2024: Μεταξύ των KTM, τα Yamaha έχουν παρεμβληθεί στην πρώτη 5άδα, με τα Honda λίγο πιο πίσω.

Ο Ισπανός Pol Espargaró ήταν ο ταχύτερος στη δεύτερη από τις τρεις ημέρες του Shakedown Test MotoGP 2024 που διεξάγεται στο Sepang International Circuit, βελτιώνοντας σχεδόν κατά ένα δευτερόλεπτο τον χρόνο με

τον οποίο ο συμπαίκτης του Dani Pedrosa ήταν χθες. 

Μια δεύτερη μέρα στην οποία οι τέσσερις κανονικοί αναβάτες της Honda και οι δύο από τη Yamaha ένωσαν τις δυνάμεις τους , οι οποίοι έχουν μπει ανάμεσα στα KTM με τον Γάλλο Fabio Quartararo δεύτερο μπροστά από τον Ισπανό Pedro Acosta , ο οποίος τη δεύτερη μέρα του στην πίστα της Μαλαισίας έχει έναν εντυπωσιακό χρόνο.

MotoGP Shakedownd 2024:  Ήδη χθες κάποια νέα χαρακτηριστικά φαίνονται στα σχέδια των νέων μοτοσυκλετών, με καινοτόμες αεροδυναμικές λύσεις που μπορείτε να βρείτε στη συλλογή φωτογραφιών Shakedown . Σήμερα κάποιοι έχουν προχωρήσει παραπέρα, όπως ο Dani Pedrosa που δοκιμάζει ένα είδος φτερού στο KTM και ο Michele Pirro με ένα νέο φέρινγκ στο Ducati.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Ο Dani Pedrosa ολοκλήρωσε σήμερα το top 5 πίσω από τον Álex Rins , ο οποίος επανενώθηκε με τη Yamaha δύο μήνες μετά τη δοκιμή της στη Βαλένθια. Από αυτό το top 5, ένα μικρό κενό έχει ανοίξει για τα τέσσερα Honda και τους υπόλοιπους δοκιμαστές.

Οι τέσσερις αρχικοί οδηγοί της μάρκας golden wing τερμάτισαν με διαφορά μόλις δύο δέκατα, με τον Joan Mir να είναι ο ταχύτερος με μόλις τέσσερα χιλιοστά έναντι του Johann Zarco , ακολουθούμενος από τους Luca Marini και Takaaki Nakagami .

 Ο Stefan Bradl έμεινε μισό δευτερόλεπτο πίσω από τους Ιάπωνες για να βάλει πέντε συνεχόμενα Honda, με τους Cal Crutchlow και Michele Pirro να κλείνουν και τον Lorenzo Savadori να κλείνει το τραπέζι αφού χρησιμοποίησε έως και έξι διαφορετικές μοτοσυκλέτες.

MotoGP Shakedown 2024 Αποτελέσματα:

1 Pol ESPARGARO KTM Red Bull KTM Factory Racing 1:58.241 30

2 Fabio QUARTARARO Yamaha Monster Energy Yamaha MotoGP 1:58.524 0,283 42

3 Pedro ACOSTA KTM Red Bull GasGas Tech3 1:58.531 0,290 42

4 Alex RINS Yamaha Monster Energy Yamaha MotoGP 1:58.650 0,409 47

5 Dani PEDROSA KTM Red Bull KTM Factory Racing 1:58.672 0,431 28

6 Joan MIR Honda Repsol Honda Team 1:59.087 0,846 39

7 Johann ZARCO Honda LCR Honda Castrol 1:59.091 0,850 51

8 Luca MARINI Honda Repsol Honda Team 1:59.212 0,971 31

9 Takaaaki NAKAGAMI Honda LCR Honda Idemitsu 1:59.269 1,028 38

10 Stefan BRADL Honda HRC Test Team 1:59.770 1,529 30

11 Cal CRUTCHLOW Yamaha Yamaha Factory Racing 1:59.874 1,633 35

12 Michele PIRRO Ducati Ducati Lenovo Team 2:00.156 1,915 36

13 Lorenzo SAVADORI Aprilia Aprilia Racing 2:00.820 2,579 54

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΠέδρο Ακόστα: «Ο στόχος μου φέτος είναι να προσπαθήσω να καταλάβω πώς λειτουργεί το MotoGP»

MotoGP Shakedown 2024:  Ο Murcian επέλεξε να αποβάλει την πίεση στο ντεμπούτο του ως οδηγός της Pont Grup.

Ο Ισπανός Pedro Acosta , ο οποίος τις προάλλες αποκάλυψε τα νέα του χρώματα στην παρουσίαση του Red Bull GasGas Tech3 , άρχισε να λάμπει στο MotoGP Shakedown Test που πραγματοποιήθηκε στο Malaysian Sepang International Circuit, όπου τερμάτισε την πρώτη μέρα στη δεύτερη θέση μόνος πίσω. ο συμπατριώτης του Dani Pedrosa.

Ακόμα κι έτσι, η ομιλία του οδηγού της Murcian παραμένει χαμηλού προφίλ, τονίζοντας την ιδιότητά του ως πρωτάρης πάνω από τις προσδοκίες : « Είμαι πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχω μεγάλη πίεση. Στόχος μου φέτος είναι να προσαρμοστώ σε αυτό, στη νέα μορφή και να προσπαθήσω να καταλάβω πώς λειτουργεί το MotoGP », λέει σε δήλωση που δημοσίευσε η Pont Grup .

Η ασφαλιστική μεσιτεία συνεχίζει να υφαίνει το δίκτυό της στη μοτοσικλέτα στο υψηλότερο επίπεδο , προσθέτοντας τον Pedro Acosta σε μια λίστα που περιλαμβάνει την ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP, τον Xavi Vierge στο Superbike, τον Sergio García στο Moto2, τον José Antonio Rueda και τον David Muñoz στο Moto3 και Lorenzo Santolino, Javi Vega και Sara García σε offroad.

« Είναι χαρά να είμαι μέλος της οικογένειας Pont Grup, μιας εταιρείας που είναι συνδεδεμένη με το άθλημά μας εδώ και πολύ καιρό, συνεργαζόμενη με σπουδαίους οδηγούς. Το να ξεκινήσουμε μαζί αυτή τη νέα περιπέτεια στο MotoGP σημαίνει πολλά και σίγουρα θα είναι μια πολύ όμορφη ιστορία », λέει ο Pedro Acosta, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν ήταν μαζί της και δύο από τους πιο σημαντικούς αναβάτες στην ιστορία της Ισπανίας :

« Το ότι μια μάρκα όπως η Pont Grup που έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων με αναβάτες του διαμετρήματος των Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa, θέλει να συμμετάσχει στην πρώτη μου χρονιά που αγωνίζομαι στην κορυφαία κατηγορία σημαίνει πολλά για μένα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι θεαματικό », υπογραμμίζει ο Tiburón de Mazarrón, ο οποίος φτάνει στο MotoGP με δύο παγκόσμιους τίτλους στα χέρια του σε μόλις τρία χρόνια: τον τίτλο Moto3 το 2021 ως πρωτάρης και τον τίτλο Moto2 το 2023 στη δεύτερη χρονιά του.

« Είναι τιμή που ένας οδηγός όπως ο Pedro Acosta είναι μέλος της οικογένειας Pont Grup. Αυτή είναι, χωρίς αμφιβολία, μια από τις προσθήκες που μας έχουν ενθουσιάσει περισσότερο. Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πολλές νίκες για να γιορτάσουμε μαζί », λέει ο Iván Domínguez, Εμπορικός Διευθυντής της Pont Grup , μιας μάρκας που ήδη κατέχει μια προνομιακή θέση στην πόλη της Murcian.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

75 χρόνια MotoGP σε αριθμούςΠαρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1Συνέντευξη: Η Cristina Gutiérrez κερδίζει το Dakar στο ChallengerF1 2024: Σας παρουσιάζουμε οδηγούς και ομάδες για το 2024

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα