Ντόναλντ Τραμπ: Επέστρεψε με… πανηγυρικό τρόπο στον Λευκό Οίκο – Έβγαλε επιδεικτικά την μάσκα (vid)

Μετά από τρεις μέρες νοσηλείας, ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε και πάλι στον Λευκό Οίκο, όπου θα συνεχίσει τη θεραπεία, όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βγήκε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου (ξημερώματα Τρίτης 6/10 για την Ελλάδα) από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό, κι επέστρεψε στον Λευκό Οίκο.

«Θα επιστρέψω στο πεδίο για την προεκλογική εκστρατεία μου σύντομα!!!», ανέφερε μέσω Twitter

ο Ρεπουμπλικάνος, που διεκδικεί την επανεκλογή του στην προεδρία την 3η Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας στην ίδια ανάρτηση ότι «τα μέσα ενημέρωσης που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις δεν μεταδίδουν παρά ψευδείς δημοσκοπήσεις».

Φορώντας μάσκα, βάδισε από την κεντρική είσοδο ως τη λιμουζίνα που τον μετέφερε στο προεδρικό ελικόπτερο, το Marine One, για τη σύντομη πτήση της επιστροφής στο κτήριο της αμερικανικής προεδρίας, σφίγγοντας τη γροθιά και κατόπιν υψώνοντας τον αντίχειρα προς τις κάμερες προτού μπει στο αυτοκίνητο.

Όταν δημοσιογράφος φώναξε την ερώτηση πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αποκρίθηκε «ευχαριστώ πάρα πολύ».

Βγήκε από το ελικόπτερο, συνεχίζοντας να φορά μάσκα, σε ένα σημείο του περιβόλου της προεδρίας με γρασίδι. Ανέβηκε μερικά σκαλιά, έβγαλε με επιδεικτικό τρόπο τη μάσκα, ύψωσε ξανά τον αντίχειρα και στάθηκε μπροστά στις κάμερες, με το πρόσωπο ακάλυπτο, για αρκετές στιγμές.

Μάλιστα ο Ρεπουμπλικάνος δήλωσε κατόπιν πως αισθάνεται «πολύ καλά».

President Trump looks to be in great health! pic.twitter.com/f1rMfs8Ets

— Brigitte Gabriel (@ACTBrigitte) October 5, 2020

Ντόναλντ Τραμπ: Τι είχε δηλώσει μέσα από το νοσοκομείο

Σε tweet του μέσα από το νοσοκομείο είπε ότι αισθάνεται «καλύτερα απ’ ότι 20 χρόνια πριν»: «Θα λάβω εξιτήριο από το εκπληκτικό Walter Reed Medical Center, σήμερα, στις 06.30 (τοπική ώρα – 01.30 ώρα Ελλάδος). Αισθάνομαι πραγματικά πολύ καλά! Μην φοβάστε τον κορονοϊό. Μην τον αφήσετε να κυριεύσει τις ζωές σας. Έχουμε αναπτύξει υπό την διοίκηση Τραμπ σπουδαίες θεραπείες και γνώσεις. Νιώθω καλύτερα απ’ ότι 20 χρόνια πριν» ήταν το μήνυμά του.

MOMENTS AGO: Trump supporters cheer as Marine One lifts off from Walter Reed Medical Center carrying President Trump back to the White House. pic.twitter.com/sVZR1OZCyY

— The Hill (@thehill) October 5, 2020

Κόνλεϊ: Ο Τραμπ δεν έχει αναρρώσει πλήρως

Με τη σειρά τους οι θεράποντες γιατροί του, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσαν πως ο Τραμπ νιώθει πολύ καλά και συνεχίζει την αγωγή του, ενώ δεν έχει πυρετό εδώ και 72 ώρες. Απέφυγαν ωστόσο να απαντήσουν στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων εάν έχει βγει αρνητικό το τεστ για κορονοϊό.

O γιατρός του Λευκού Οίκου Δρ. Σον Κόνλεϊ δήλωσε πως οι «αξιολογήσεις των ειδικών και η κλινική του κατάσταση επιτρέπουν την επιστροφή του στο σπίτι, όπου θα έχει περίθαλψη 24 ώρες το 24ωρο». Παραδέχτηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αναρρώσει πλήρως ακόμα, ωστόσο όπως είπε «στέλνουμε συνεχώς άτομα που νοσούν σπίτι τους, τα οποία πρέπει να ακολουθούν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Κάθε παραπάνω ημέρα που μένουν στο νοσοκομείο μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι επιζήμια.»

«Ο πρόεδρος περιβάλλεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Έχουμε εξετάσει πολύ προσεκτικά πώς θα διαμορφωθεί ο Λευκός Οίκος για την επιστροφή του. Μένουμε επιφυλακτικά αισιόδοξοι» τόνισε και είπε ότι περιμένουν 24 ώρες να δουν εάν η κατάσταση υγείας του Αμερικανού προέδρου παραμείνει σταθερή. Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να ταξιδέψει, απάντησε «Θα δούμε», ενώ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ δεν πίεσε ποτέ τους γιατρούς του για το ο,τιδήποτε αλλά αντίθετα ήταν πολύ συνεργάσιμος.

Είπε μάλιστα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό.

Με τη σειρά του ο πνευμονολόγος στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και μέλος της ιατρικής ομάδας του Τραμπ, Μπράιαν Γκαριμπάλντι είπε ο Αμερικανός πρόεδρος έλαβε τρίτη δόση της ρεμντεσιβίρης και η λειτουργία των ζωτικών οργάνων του «συνεχίζει να είναι φυσιολογική».

«Το σχέδιό μας είναι να του δώσουμε την τέταρτη δόση της θεραπείας σήμερα, πριν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο ενώ η πέμπτη και τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα».

Σύμφωνα με τον γιατρό, εξακολουθεί να λαμβάνει δεξαμεθαζόνη. Όσον αφορά στο οξυγόνο, οι ειδικοί είπαν πως χρειάστηκε να του χορηγηθεί δύο φορές μέχρι στιγμής καθώς έπεσαν για λίγο τα επίπεδα. «Αμέσως επανήλθαν μετά την χορήγησή του», τόνισαν.

Επίθεση σε ΜΜΕ για την κριτική στη βόλτα με τη λιμουζίνα

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε μήνυμα στο Twitter, με το οποίο εξαπέλυε επίθεση εναντίον των ΜΜΕ, για την κριτική που του άσκησαν με αφορμή τη βόλτα που πραγματοποίησε με τη λιμουζίνα, έξω από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed.

It is reported that the Media is upset because I got into a secure vehicle to say thank you to the many fans and supporters who were standing outside of the hospital for many hours, and even days, to pay their respect to their President. If I didn’t do it, Media would say RUDE!!!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 5, 2020

Η απάντηση Μπάιντεν στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν αντιπαρέθεσε τον πολύ βαρύ απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ στις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του.

«Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε “μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας”. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη ροή του στο Twitter λίγη ώρα αφού επέστρεψε στον Λευκό Οίκο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η χώρα του, η «σπουδαιότερη του κόσμου», θα «νικήσει» την πανδημία, προτρέπει τους συμπατριώτες του να «μην την αφήσουν να κυριαρχεί στη ζωή τους», να «μη φοβούνται» και να «βγουν εκεί έξω», ενώ πάνω από 210.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην COVID-19 στις ΗΠΑ ως αυτό το στάδιο.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο NBC, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «ειλικρινά δεν εξεπλάγη» από την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ την Παρασκευή ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το προεδρικό βίντεο, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου προτρέπει τους Αμερικανούς να «μην ανησυχούν» ενώ «περίπου 210.000 άνθρωποι είναι νεκροί», διορθώνοντας τον απολογισμό στον οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα.

«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Είπε ακόμη πως ήλπιζε ο Τραμπ, αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Το άρθρο Ντόναλντ Τραμπ: Επέστρεψε με… πανηγυρικό τρόπο στον Λευκό Οίκο – Έβγαλε επιδεικτικά την μάσκα (vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα