Νίκος Αλέφαντος: Η πιο αγαπημένη καλτ φιγούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου (pics-vid)

Ο Νίκος Αλέφαντος, δε βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας, αφού το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιουνίου, άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο παλαίμαχος προπονητής, υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες καλτ φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου και ήταν πολύ γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα.

Ο Νίκος Αλέφαντος, γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια, ενώ από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο.

Την

καριέρα του την άρχισε στον Αστέρα Εξαρχείων και στη συνέχεια φόρεσε τις φανέλες των ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακού, Ατρομήτου Πειραιώς, Ολυμπιακού Χαλκίδας, Παναιγιαλείου, Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων, που κρέμασε τα ποδοφαιρικά του παπούτσια το 1969.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έφυγε» από την ζωή ο Νίκος Αλέφαντος

Ωστόσο δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να μείνει μακριά από τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο και έτσι αμέσως έγινε προπονητής του Αστέρα Εξαρχείων.

Έκατσε σε πάγκους πολύ μεγάλων ομάδων, όπως ο Ολυμπιακός, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (τέλη 1983, 1994 και 2004).

Εκτός της ομάδας του Πειραιά, κατάφερε να κοουτσάρει την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τη Λάρισα, τον Ηρακλή, και τον Πανιώνιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Α’ Εθνική έκατσε επίσης στους πάγκους των Εθνικού, ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

Το άρθρο Νίκος Αλέφαντος: Η πιο αγαπημένη καλτ φιγούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα