ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Τουρκικά ονόματα στα ελληνικά νησιά!

Οι Τούρκοι εξακολουθούν να αμφισβητούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, με τον Τσαβούσογλου να επιμένει στον αφοπλισμό τους και τις εφημερίδες να φιλοξενούν άρθρα που λένε πως η Τουρκία πρέπει να δώσει τουρκικά ονόματα στα νησιά.

Η Ελλάδα από την άλλη είναι έτοιμη να πάει και στην Χάγη αν η Τουρκία δεν αποφασίσει να δείξει σταθερά και με διάρκεια πως θέλει να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Ο τουρκικός Τύπος εξακολουθεί να δημιουργεί κλίμα έντασης με συνεντεύξεις καθηγητών και αποστράτων

οι οποίοι ανοίγουν κάθε μέρα και ένα καινούργιο θέμα.

Σήμερα ήταν η σειρά της Yeni Safak να προβάλει την εμπρηστική άποψη πως η Τουρκία πρέπει να δώσει τουρκικά ονόματα στα 152 νησιά που θεωρεί αμφισβητούμενα.

«Το αβέβαιο νομικό καθεστώς των νησιών και νησίδων είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι ειδικοί τονίζουν πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα ονόματα των νησιών δεν καθορίστηκαν ούτε στην συνθήκη της Λωζάνης το 1923 ούτε το 1947 στο Παρίσι. Το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει άμεσα να ανακοινώσει τα τουρκικά ονόματα αυτών των νησιών, τα ονόματα τους είναι Fener, Keci, Hursit, Koyun, Esek…»

Ο Τσαβούσογλου επιμένει στον αφοπλισμό των ελληνικών νησιών

Τον τόνο για το κρεσέντο των προκλήσεων δίνει ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος επιμένει στην αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

«Από την Τουρκία δεν έγινε καμία επίθεση προς αυτά τα νησιά. Εάν υπάρξει κάποια στρατιωτική κίνηση από την Τουρκία, δεν θα έχει κάποιο νόημα ο εξοπλισμός εδώ».

Οι Τούρκοι παραμένουν στην ανατολική Μεσόγειο

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας από την άλλη διαφημίζει την παράνομη παρουσία πολεμικών πλοίων στην μεσόγειο με τα ερευνητικά σκάφη να λειτουργούν ως άλλοθι για να έχει απλωμένο τον στόλο του ο Ερντογάν αν και πληροφορίες λένε πως ετοιμάζει την απόσυρση των πλοίων πριν την Σύνοδο Κορύφης.

«Ενεργά και αποφασιστικά συνεχίζουμε να προστατεύουμε και να συνοδεύουμε το γεωτρύπανο FATIH, στην Μαύρη Θάλασσα, το YAVUZ και το BARBAROS στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο να δώσουμε τα καλά νέα στο ευγενές μας έθνος».

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για προσφυγή στην Χάγη, είμαστε ανοιχτοί για την έναρξη διερευνητικών επαφών»

Από την πλευρά της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στον διευθυντή του Economist και απάντησε στον Ερντογάν πως αν δεν υπάρξει πρόοδος η χώρα μας θα πάει στη Χάγη.

«Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος: ότι αν δεν φτάσουμε σε συμφωνία, είμαστε διατεθειμένοι να φέρουμε το ζήτημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Η Ελλάδα απάντησε έτσι στα όσα είπε ο Ερντογάν στη Μέρκελ δηλαδή πως η Άγκυρα θα υπερασπίζεται μέχρι τέλους τα δικαιώματά της.

Όσο η Τουρκία δεν δίνει πειστικά δείγματα αλλαγής στάσης ο κατάλογος κυρώσεων σε βάρος της παραμένει ενεργός

Η Ελλάδα την ίδια ώρα στέλνει το μήνυμα στην Τουρκία πως ούτε διάλογος εφ όλης της ύλης μπορεί να γίνει ούτε με απειλές θα καθίσει στο τραπέζι, ενώ ανεξάρτητα από τοις διερευνητικές επαφές που γινονται ο κατάλογος κυρώσεων παραμένει ενεργός.

Η χώρα μας συνεχίζει και τον διπλωματικό της μαραθώνιο ενώ την Τετάρτη δύο Αμερικανικά Στρατηγικά Βομβαρδιστικά τύπου Β – 52 στο πλαίσιο της Επιχείρησης «HOOK» συνοδεύτηκαν από τέσσερα ζεύγη F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα ελληνικά μαχητικά ανέλαβαν την συνοδεία από τα F-35 της Ιταλίας στην Ήπειρο και παρέδωσαν τα βομβαρδιστικά Δυτικά της Κύπρου σε μαχητικά της Βρετανίας. Ανάλογο δρομολόγιο ακολούθησαν και κατά την επιστροφή τους.

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΙΑΣΩΝ» μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου

Βίντεο από την συνεκπαίδευση με τους Ισραηλινούς στην άσκηση ΙΑΣΩΝ σε αντικείμενα αεράμυνας έδωσαν και οι Κύπριοι στέλνοντας στον Ερντογάν το μήνυμα πως η συμμαχία Ισραήλ – Κύπρου ενδυναμώνεται κάθε μέρα.

Πηγή: megatv.com

Το άρθρο ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Τουρκικά ονόματα στα ελληνικά νησιά! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα