Μόσιαλος στον πρωθυπουργό: «Ίσως χρειαστούμε 55.000 αναπνευστήρες, έχουμε μόνο 1.000!» (vid)

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τους αναπνευστήρες.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο, στην Ελλάδα υπάρχουν 1.000 αναπνευστήρες, ωστόσο δεν αποκλείεται να χρειαστούν ακόμη και 100.000!

«Έκανα την εκτίμηση ότι αν κολλήσει το 50% του πληθυσμού και αν το 1% απ΄ αυτούς που θα κολλήσουν, ποσοστό που είναι πολύ αισιόδοξο – στη Γιουχάν είναι 5% και στην Ιταλία 9%-10% – χρειαστεί να έχει πρόσβαση σε αναπνευστήρες, τότε θα χρειαστούμε

55.000 αναπνευστήρες.

Αυτή τη στιγμή, με την προϋπόθεση ότι θα μας δώσουν αυτούς που έχουμε παραγγείλει, έχουμε τη δυνατότητα να φθάσουμε τους 1.000 αναπνευστήρες», ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνα – Hantavirus: «Ας σταματήσουν κάποιοι να σπέρνουν τον πανικό» (pic)

Και συνέχισε: «Αν μπορέσουμε να ελέγξουμε τη διασπορά, θα είμαστε σε θέση να βλέπουμε το πως θα περάσουμε στην τρίτη φάση του ελέγχου που θα είναι η φάση της καταστολής. Αρκετοί θα αρχίσουν να επιστρέφουν στη δουλειά τους αλλά εδώ χρειαζόμαστε στρατηγική και σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει από τώρα να συστήσει μια ομάδα εργασίας η οποία να βλέπει τη τρίτη φάση όσο διαρκεί η δεύτερη. Θα χρειαστούν μαζικά τεστ, να φανεί αν όσοι επιστρέφουν στη δουλειά τους έχουν περάσει κορονοιό και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ανοσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Εφεύρεση-επανάσταση από την Βosch που θα σώσει ζωές!

Αυτό θα το γνωρίζουμε σε μερικές εβδομάδες με βάση τις μελέτες που θα βγουν από τη Γιουχάν. Στη τρίτη φάση θα μπορούμε πολύ γρήγορα να κάνουμε τη διάγνωση και την απομόνωση των περιστατικών».

The post Μόσιαλος στον πρωθυπουργό: «Ίσως χρειαστούμε 55.000 αναπνευστήρες, έχουμε μόνο 1.000!» (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα