Μητσοτάκης: «Θέλουμε τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο»

Από τη Σαντορίνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή προορισμό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει άπαντες να ακούν την άποψη των ειδικών.

«Το ελληνικό καλοκαίρι είναι άποψη. Τίποτε δεν μπορεί να μας αφαιρέσει τα συναισθήματα μας που είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Ο ιός μας υποχρεώνει να προετοιμαζόμαστε για ένα ιδιότυπο καλοκαίρι,

όμως, αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει το ελληνικό τοπίο ή τη θέα της Σαντορίνης.

Οι αποφάσεις μας ήταν σωστές, αλλά δεν ήταν εύκολες. Σήμερα είναι σαφές ότι οι χώρες που πήραν έγκαιρα μέτρα πήγαν καλύτερα από όσες δίστασαν στην αρχή ή καθυστέρησαν. Από την αρχή είπαμε ότι είναι ανεκτίμητη η ανθρώπινη ζωή. Η επιτυχία που σημειώσαμε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού δείχνει ότι η χώρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Το 2021 θα συνεχιστούν όσα ξεκίνησαν το 2020 και θα οδηγήσουν την Ελλάδα να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη. Εξάλλου μία από τις παρακαταθήκες της περιόδου αντιμετώπισης της πανδημίας ήταν η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο κράτος, γεγονός που αποδεικνύει πως μπορεί να λειτουργήσει πλέον σε υψηλό επίπεδο».

Για την οικονομία και τον τουρισμό ανέφερε: «Δεν είμαι σε θέση να υπολογίσει αυτή τη στιγμή τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ από τον τουρισμό, καθώς από τα 33 εκατομμύρια τουρίστες που ήλθαν πέρυσι στην Ελλάδα θα έλθει εφέτος μόνο ένα μικρό μέρος, άρα ο αντίκτυπος θα είναι σημαντικός. Θέλουμε να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται και να μη χαθεί η τουριστική περίοδος, άρα να περάσουμε από την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας σε ένα επιτυχημένο μοντέλο τουρισμού, αρχίζοντας από τους γείτονες μας.

Μας απασχολεί να δουλέψουμε για να είναι μια επιτυχημένη χρονιά το 2021. Η χώρα στοχεύει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου εφέτος ακόμη και ως το Νοέμβριο, ενώ μελλοντικά θα επιδιώξει ο τουρισμός να είναι 12μηνος και να μην αφορά μόνο το καλοκαίρι. Ο τουρισμός θ’ ανοίξει με ασφάλεια από τη Δευτέρα. Δουλέψαμε για να εξασφαλίσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι μας θα είναι ασφαλείς. Υπάρχει πλέον η υγειονομική υποδομή και η απαραίτητη εμπειρία για ν’ αντιμετωπιστεί μια αύξηση κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο. Έχουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά δεν θα υπάρξει καθολικό lockdown».

Το άρθρο Μητσοτάκης: «Θέλουμε τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα