Μην το VARάτε, βοηθήστε το!

Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από ορισμένους, να απαξιώσουν το VAR. Είναι οι ίδιοι που δε θέλανε ξένους διαιτητές.

Το VAR δε λειτουργεί άψογα, στους πρώτους μήνες που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και έχουμε δει αρκετές λάθος αποφάσεις. Για αυτό όμως δεν ευθύνεται το VAR, η τεχνολογία, αλλά αυτοί που το χειρίζονται. Το σημαντικότερο βέβαια, είναι ότι οι φάσεις που αποφάσισε σωστά το VAR, είναι περισσότερες από αυτές που αποφάσισε λάθος.

Αν δεν υπήρχε VAR φέτος, τότε η αλλοίωση θα ήταν μεγάλη καθώς δεν θα υπήρχε

καμία διόρθωση, στα πολλά λάθη που κατέδειξε και μοίρασε δικαιοσύνη.

Το ότι δεν το έκανε σε όλες τις περιπτώσεις, δε σημαίνει ότι πρέπει να υποβαθμίσουμε τη δουλειά του και την συνεισφορά του.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι πρέπει να ζητούν ένα ακόμη καλύτερο VAR (να μπει η γραμμή για παράδειγμα και να εκπαιδευτούν καλύτερα οι χειριστές του) και όχι την κατάργηση του.

Τα πολλά δημοσιεύματα εναντίον του VAR προκαλούν ερωτηματικά.

Αναρωτιέται κάνεις πως είναι δυνατόν να μη θέλουν, όλοι όσοι αγαπούν το άθλημα και πολύ περισσότερο αυτοί που κερδίζουν χρήματα από αυτό, την όσο γίνεται καλύτερη λειτουργία του VAR.

Ερωτηματικά τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό, προκαλεί και η επιστολή της NOVA προς την ΕΠΟ που ζητάει να μην παίρνει εικόνα από την παραγωγή της για το VAR.

«Η NOVA δεν επιθυμεί οποιαδήποτε ανάμειξη με το VAR προκειμένου να προστατέψει τη φήμη και το κύρος της εταιρίας που όπως αναφέρει επίσης έχει δεχτεί αναίτιες και αδικαιολόγητες επιθέσεις», αναφέρεται στα ρεπορτάζ που αφορούν την επιστολή. Και εγώ ρωτάω: Υποθετικά, μπαίνει ένα γκολ που είναι οφσάιντ και ο επόπτης δεν το ακυρώνει. Έχει δείξει νωρίτερα το λάθος η NOVA με την» γραμμή της» κανονικά, όπως τόσα χρόνια. Τι αλλάζει; Η δυσφήμιση του προϊόντος δεν παραμένει η ίδια; Τόσα χρόνια που μέσω της εικόνας της NOVA, οι ποδοσφαιρόφιλοι παρακολουθούσαν απίστευτες διαιτητικές αδικίες, το προϊόν δεν έχανε την αξία του; Τώρα με το VAR που έχει μοιράσει δικαιοσύνη σε δεκάδες περιπτώσεις, το προϊόν δυσφημίζεται, επειδή σε λίγες δεν κατάφερε να το κάνει;

Ας ελπίσουμε, για όλους όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν να κάνει στην Ελλάδα ένα βήμα μπροστά, (καθώς είμαστε χιλιάδες πίσω), να αλλάξουν τα δεδομένα και κυρίως οι φίλαθλοι να μην παρασυρθούν από τα λάθη του VAR «πολεμώντας» αλλά ζητώντας την καλύτερη λειτουργία του.

Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπω να γινόμαστε ρεζίλι για άλλη μια φορά σε όλον τον πλανήτη, δείχνοντας το πόσο ανάξιοι είμαστε να χειριστούμε κάτι που σε όλον τον κόσμο είναι βοήθεια και βοηθάει στο να διαφημίζει το προϊόν διότι όσα λάθη και να κάνει, είναι ένα εργαλείο που μειώνει την αδικία στο παιχνίδι.

The post Μην το VARάτε, βοηθήστε το! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα