Μετωπική επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ! Ο Σουλτάνος και η γκλίτσα του βοσκού!

Μετωπική επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ! Ο Σουλτάνος ακολουθεί πιστά την τακτική του ξυσιματος στην γκλιτσα του τσομπάνη, παραγνωρίζοντας ή αγνοώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν την ωρα που και στο εσωτερικό η κατασταση για τον «σουλτάνο» δεν ειναι ονειρική για τον ιδιο…

Του Δημήτρη Φιλιππίδη

Με αφορμή την υπόθεση των 13 νεκρών Τούρκων, ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Μπάιντεν και

με ύφος χιλίων καρδιναλίων χαρακτήρισε γελοία την σχετική ανακοίνωση του Στέητ Ντιπαρτμεντ! Μαλιστα δεν δίστασε να δώσει άτυπο τελεσίγραφο προς τις ΗΠΑ και ενα ξεκαθαρο μηνυμα: «Εάν δεν είστε μαζί μας, είστε απέναντι μας» δήλωσε ο Ερντογάν απαιτώντας με πρωτοφανή τρόπο από τους Αμερικανούς να αναγνωρίσουν το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση!

«Αν είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ και αν θέλετε την διαφύλαξη της ενότητας του ΝΑΤΟ, πρέπει να ενεργείτε με ειλικρίνεια. Δεν μπορείτε να τάσσεστε με τους τρομοκράτες. Αν θέλετε να είστε με μία πλευρά, να είστε στο πλευρό μας», είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στην Ουάσινγκτον.

Μαλιστα ο Ερντογαν ουσιαστικά κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι στηρίζει τους Κούρδους μαχητές, οι οποίοι, σύμφωνα με την Άγκυρα, εκτέλεσαν 13 απαχθέντες Τούρκους στο βόρειο Ιράκ! Λίγο αργότερα πάντως υπήρξε πορογραμματισμένη τηλεφωνική επαφή του νέου Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τους ομολόγους του Ελλάδος και Τουρκίας!

Στο επίκεντρο των συζητήσεων Τσαβούσογλου και Μπλίνκεν ήταν η γενικότερη κατάσταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το αγκάθι των S400, θέματα τρομοκρατίας και γενικότερα θέματα σχέσεων των δύο χωρών.

Οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας αποτελούν ενα απο τα μεγάλα ερωτηματικά της εξωτερικής πολιτικής της νέας Κυβέρνησης Μπάιντεν καθώς κανεις δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την εξέλιξη στις σχέσεις των δύο χωρών. Και μπορεί να κατηγορούν κάποιοι τον Τραμπ για φιλοτουρκική πολιτική όμως η αληθεια ειναι μαλλον διαφορετική, καθώς οι Αμερικανοτουρκικές σχέσεις δεν διάγουν τις καλύτερες μέρες τους εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που βιώσαμε και με συγκεκριμένες κινήσεις του Μάικ Πομπέο όπως η άρση του εμπαργκο πώλησης αμυντικών όπλων στην Κύπρο, όπως το East Med Act, το πάγωμα πώλησης των F35 στην Τουρκία και η άρνηση επίσκεψης στα κατεχόμενα!

Ενας παράγοντας όμως που θα παίξει καταλυτικό ρόλο ακούει στο όνομα Μενέντεζ, του Δημοκρατικού Γερουσιαστη και προσεχως Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, ένα άτομο που περισσότερο από τον κάθε άλλον έχει στηρίξει Κύπρο και Ελλάδα και που Του΄ρκοι και Αζέροι έχουν εξαπολύσει διαδικτιακό κυνήγι μαγιςσών σε βαρος του…

Οπως και να έχει, στην περιπτωση Ερντογάν, αν δεν εισαι ο βοσκός, δηλαδή η υπερδύναμη, καλό ειναι να βρίσκεσαι όσο πιο μακρυά μπορείς απ΄οτην γκλίτσα του βοσκού!

Για το Sportime και τον Hellas FM, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Η ελληνική φρεγάτα με δυνατότητα άμυνας περιοχής που μένει στα χαρτιά

Φρεγάτες: Οι ΗΠΑ απαντούν στην τουρκική Istanbul με την ελληνική Κωνσταντινούπολη

Μετωπική επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ! Ο Σουλτάνος και η γκλίτσα του βοσκού!

Το άρθρο Μετωπική επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ! Ο Σουλτάνος και η γκλίτσα του βοσκού! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα