Μαρία Μπελιμπασάκη: Αναμένει την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τον τελευταίο αγώνα της Μαρίας Μπελιμπασάκη. Όταν το  βράδυ της  11ης Αυγούστου του 2018. Κατακτούσε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.

Δύο χρόνια μετά λοιπόν, έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών από τα οποία ταλαιπωρήθηκε το διάστημα των δύο προηγουμένων ετών ευελπιστεί να επιστρέψει δυναμικά στους επερχόμενους αγώνες της χειμερινής περιόδου.

Βασική προϋπόθεση βεβαίως, να διεξαχθούν κανονικά οι διεθνείς -και όχι μόνο- διοργανώσεις . Δίχως να επηρεαστούν από την πανδημία του Covid-19 του οποίου το δεύτερο κύμα,

βρίσκεται σε πλήρη έξαρση σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και η ίδια η Μπελιμπασάκη να μείνει μακριά από τραυματισμούς.

Ο προπονητής της Κώστας Ηλίας, σε δηλώσεις του στην διαδικτυακή σελίδα του ΣΕΓΑΣ τόνισε:

“Η Μαρία πηγαίνει πολύ καλά. Γυμνάζεται κανονικά δίχως προβλήματα. Ο στόχος ξεκάθαρα είναι οι διοργανώσεις του χειμώνα. Ελπίζουμε πως θα γίνουν οι αγώνες κανονικά και θα καταφέρει όχι μόνο να τρέξει με υψηλές προσδοκίες στα δύο μεγάλα γεγονότα της σεζόν, αλλά να έχει νωρίτερα την ευκαιρία να κάνει δυνατές κούρσες μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να βρεθεί στο επίπεδο που θέλει” Για να συμπληρώσει: “Δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν με την πανδημία, η προετοιμασία μας θα συνεχιστεί στην Αθήνα. Το σημαντικό είναι πως δεν μείναμε έξω από το στάδιο κι έτσι δεν διαταράχθηκε η προετοιμασία μας”.

Να θυμίσουμε πως η Κρητηκοπούλα Μαρία Μπελιμπασάκη, από το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου το  2018, είναι η γρηγορότερη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών στα 400μ. Καθώς, με το 50.45 που είχε σημειώσει τότε, κατέρριψε το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ(50:56) της συγκεκριμένης απόστασης. Το οποίο άνηκε στην Φανή Χαλκία. Από την μεγάλη της κούρσα  στους  ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της χρυσής ολυμπιονίκη.

Το άρθρο Μαρία Μπελιμπασάκη: Αναμένει την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα