Μαραντόνα: Η τιμωρία του από την FIFA και η μεγάλη επιστροφή

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στις 17 Μαρτίου του 1991 συλλαμβάνεται στην Ιταλία από την αστυνομία για χρήση Κοκαΐνης.

Σαν σήμερα στις 17 Μαρτίου του 1991, η Νάπολι επικρατεί για το Ιταλικό πρωτάθλημα με 1-0 της Μπάρι. Μάλιστα το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, σημείωσε από το σημείο του πέναλτι ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Αργεντινός όμως είχε επιλεγεί μετά τον αγώνα για αντι-ντόπινγκ κοντρόλ. Σε αυτό βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης και συνελήφθη από την Ιταλική αστυνομία.

Για το

γεγονός αυτό η FIFA στις 7 Απριλίου αποφάσισε να τον τιμωρήσει με 15 μήνες αποκλεισμού από τα γήπεδα για την χρήση απαγορευμένων ουσιών. Με αυτό τον… άδοξο τρόπο, έληξε άδοξα η παρουσία του στην αγαπημένη του Νάπολι.

Μετά από μερικά χρόνια οι ιθύνοντες του ιταλικού συλλόγου απέσυραν την φανέλα του με το νούμερο «10», για να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο τον παίκτη που έφερε τόσες επιτυχίες στο σύλλογο τους.

Γύρισε στην πατρίδα του αλλά και εκεί δεν βρήκε την… ηρεμία του και συνελήφθη για ναρκωτικά. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και πρόστιμο. Δεν του έφτασαν όλα αυτά και το ίδιο διάστημα έχασε τα δικαστήρια για την αναγνώριση του παιδιού του παράνομου έρωτά του με την Κριστίνα Σινάγκρα.

Παράλληλα προσπαθούσε να κρατηθεί σε φόρμα για να επιστρέψει κάποια στιγμή στα γήπεδα. Η Σεβίλλη έδειξε ενδιαφέρον για αυτόν, καθώς είχε αποδυναμωθεί στο επιθετικό της κομμάτι, επειδή είχε πουλήσει τον Ιβάν Ζαμοράνο στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Στον σύλλογο της Ανδαλουσίας προπονητής ήταν ο Κάρλος Μπιλάρδο που είχε στήσει την Εθνική Αργεντινής του 1986, με αυτόν ως μεγάλο αστέρι.

Έτσι μετά από διαπραγματεύσεις των εμπλεκόμενων πλευρών (Νάπολι, Σεβίλλη και FIFA), o «Ντιέγο» μετά από 15 μήνες τιμωρίας, επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους, στις τέσσερις Οκτωβρίου του 1992 σε ένα παιχνίδι της Σεβίλλης με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, εκτός έδρας στο «Σαν Μαμές».

Η ατζέντα της ημέρας (17/3)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Το άρθρο Μαραντόνα: Η τιμωρία του από την FIFA και η μεγάλη επιστροφή εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
survivor trailer 17/3
Τυχαία Θέματα