Μανώλης Σάλιακας: Έπρεπε να τραυματιστούν σχεδόν όλοι για να κάνει το αυτονόητο ο Πογέτ

Ο Μανώλης Σάλιακας έχει αδικηθεί. Ενδεχομένως μαζί με τον Κώστα Φορτούνη να είναι οι παίκτες που ο Γκουστάβο Πογέτ έχουν αξιολογήσει και συμπεριληφθεί λανθασμένα σε ότι αφορά την Εθνική Ελλάδας. Έστω και αργά, ο παίκτης της Ζανκτ Πάουλι παίρνει αυτό που του αξίζει.

Χωρίς περιστροφές και την παραμικρή υπεκφυγή: Ο Μανώλης Σάλιακας είναι ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας δεξιός μπακ. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ είναι πρώτος στη λίστα. Η εμπειρία του, οι παραστάσεις του από την

Premier League, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης για το αν αξίζει να είναι πρώτος στην κούρσα.

Μοναδικός αστερίσκος που μπορεί να μπει σε όλο αυτό; Ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Διότι, ο παίκτης του Παναθηναϊκού είναι νεαρός, έχει παρόν και μέλλον λαμπρό. Επιπρόσθετα, οι εμφανίσεις του στα προκριματικά του Champions League έκανε όσους τον είδαν να μείνουν με το στόμα ανοικτό. Μόνο που όπως και ο Μπάλντοκ, έτσι και ο Γιώργος Βαγιαννίδης είναι τραυματίας. Πιο σωστά, ανέτοιμος έχοντας χάσει αρκετά ματς.

Για τον Λάζαρο Ρότα δεν χρειάζεται να κάνουμε συζήτηση. Η παρουσία του στην ΑΕΚ του δίνει εισιτήριο για την γαλανόλευκη. Δεν είναι πιο μπροστά όμως από κανέναν από τους προαναφερθέντες. Ούτε κατά διάνοια. Ο Σάλιακας έπρεπε να έχει λάβει προ πολλού πρόσκληση από τον Πογέτ.

Μανώλης Σάλιακας: Κάλλιο αργά…

Έστω κι έτσι, ο Μανώλης Σάλιακας θα παίξει πιθανότατα στα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας με Ιρλανδία και Ολλανδία. Ένας παίκτης που είναι βασικός στη Ζανκτ Πάουλι από το 2022 που πήγε εκεί. Φέτος μάλιστα, παίζει δεξιός μπακ όλη την πλευρά, σε σχήμα με τρεις στόπερ. Για να το κάνεις αυτό στις ταχύτητες της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας πρέπει να είσαι τέρας φυσικής κατάστασης και πειθαρχίας. Ο 27χρονος δεξιός οπισθοφύλακας είναι και τα δύο.

Όταν λέμε βασικός, εννοούμε αναντικατάστατος. Ένα παιχνίδι έχει χάσει την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν κι αυτό επειδή ήταν άρρωστος. Ακόμα και στο ματς Κυπέλλου, κανονικά στην ενδεκάδα. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται από το καλοκαίρι στις μεταγραφικές λίστες ομάδες της Μπουντεσλίγκα με πιο ζωηρό ενδιαφέρον αυτό της Βέρντερ. Ο λόγος που δεν προχώρησε δεν ήταν κάποιος δισταγμός από την ομάδα της Βρέμης, αλλά η πίστη της Ζανκτ Πάουλι πως αν διατηρηθεί ο βασικός κορμός θα έρθει η άνοδος στα μεγάλα σαλόνια.

Στα δικά μας, η Εθνική Ελλάδας έχει ένα μπακ με επιθετικές αρετές. Έναν παίκτη υψηλού επιπέδου που θα πάρει αυτό που του αξίζει έσω και καθυστερημένα. Διότι, το πλάνο ή πιο σωστά η σκέψη του Γκουστάβο Πογέτ είναι ο Μανώλης Σάλιακας να παίξει σε ένα εκ των δύο αγώνων. Είτε με Ιρλανδία, είτε με Ολλανδία.

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα