Λίβερπουλ: Βήμα πρόκρισης χωρίς να φορτσάρει (vid)

Ήταν πειστική και σοβαρή… Έπαιξε όσο χρειαζόταν και νικώντας 2-0 την Πόρτο η Λίβερπουλ έκανε βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League.

Το έργο της ήταν δεδομένα βατό για το συγκεκριμένο επίπεδο. Και τα πάντα έγιναν πιο εύκολα μετά το 1-0 στο 5′. Ο Φιρμίνο έστρωσε στον Κεϊτά, εκείνος σούταρε, η μπάλα άλλαξε πορεία κοντράροντας και κατέληξε στα δίχτυα.

Η

Πόρτο προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στη συνέχεια. Ο Μαρέγκα έπαιρνε φάσεις πάνω του, ταλαιπωρούσε κυρίως τον Λόβρεν, αλλά στο τελείωμα είχε θέμα.

Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ αναπτυσσόταν ωραία. Στο 26′ ο πολύ καλός σε αυτό το ματς Χέντερσον πέρασε τρομερή κάθετη, ο Άρνολντ έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Φιρμίνο σκόραρε από τη μικρή περιοχή.

Έχοντας στο μυαλό τους και το κρίσιμο ματς με την Τσέλσι για το πρωτάθλημα, οι Μέρσεϊσαϊντερς σταδιακά κατέβασαν στροφές. Έβαλαν ένα γκολ με τον Μανέ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν κάποιες ακόμη τελικές, αλλά ως εκεί.

Δύο πέναλτι ζήτησε η Πόρτο, αλλά ορθώς δεν τα πήρε. Ούτως ή άλλως έγινε και χρήση του VAR σε αυτές τις περιπτώσεις. Εκεί που έκανε λάθος ο διαιτητής ήταν προς το τέλος του ματς, σε ένα σκληρό μαρκάρισμα του Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος πήγε με τις τάπες και έπρεπε να αποβληθεί.

Εν όψει της ρεβάνς το προβάδισμα της Λίβερπουλ είναι αρκετά σημαντικό. Δεδομένης και της διαφοράς ποιότητας των δύο ομάδων, δύσκολα θα δούμε κάποια μεγάλη ανατροπή.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ (73′ Μανέ), Φιρμίνο (82′ Στάριτζ).

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (77′ Φερνάντο), Φελίπε, Μιλιτάτο, Άλεξ Τέγες, Κορόνα, Ντανίλο Περέιρα, Όλιβερ Τόρες (73′ Μπρούνο Κόστα), Οτάβιο, Μαρέγκα, Τικίνιο (62′ Μπραχίμι).

The post Λίβερπουλ: Βήμα πρόκρισης χωρίς να φορτσάρει (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα